Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Бени Демир повеќе од 6 месеци не играше фудбал, немаше никаква физичка активност, запуштен тотално. Полека се донесува у ред, постепено, и после репрезентативна пауза би требало да добие шанса

slabi sme, nema igra. ne sum siguren ni dali se samo igracite u prasanje pocnuvam da se somnevam deka grne ne znae da sostavi tim bash... imase nekoj kocoski sto go raskinal dogovorot so struga, nemam poima dali bi ni koristel ali moze treba da se proba da go doneseme. potrebni se barem 2-3 zasiluvanja za da zalicime na tim.

Дечки ај бидете реални, со крпен тим егал утакмица со шкупи дури и повеќе притискавме на моменти,ќе избориме спас не се секирајте него кажете шо праиме со бројката на стадион па не иде веќе муабетот абе луѓево се по одмори , не е трибинана 20 000 , ја стварно не сфаќам дерби натпревар а толку слаб интерес,па утре на градски на што ќе личиме ?(не зборам за комити они се беа на ниво).

Дечки ај бидете реални, со крпен тим егал утакмица со шкупи дури и повеќе притискавме на моменти,ќе избориме спас не се секирајте него кажете шо праиме со бројката на стадион па не иде веќе муабетот абе луѓево се по одмори , не е трибинана 20 000 , ја стварно не сфаќам дерби натпревар а толку слаб интерес,па утре на градски на што ќе личиме ?(не зборам за комити они се беа на ниво).
На градски ќе има повеќе.Многу луѓе што ги познавам не беа вчера дека се играше во Маџари,да се играше на градски ќе одеа

На градски ќе има повеќе.Многу луѓе што ги познавам не беа вчера дека се играше во Маџари,да се играше на градски ќе одеа
Тоа ли е оправдување? Дека се играло на 5км подалеку од градски? Едноставно обичната публика сака успеси и квалитетен фудбал,тие што сакаат да го гледаат Вардар ќе дојдеа и во Струмица да игравме а не па дали било Маџари или на градски.

Грне е топ ги држи играчите максимално мотивирани едноставно на многу позиции сме лимит ама со поддршка и две три засилувања ќе истераме полусезона.После да се надеваме на подобро.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Треба да се земе во предвид дека во првите 2 кола игравме горе-доле егал со далеку поквалитетни екипи и играчки и финансиски. На двата натпревара резултатот можеше многу лесно да отиде и на друга страна. Поентата е дека не сме надиграни, посебно вчера кога нема човек кој не е свесен дека нерешен резултат е најреалниот исход. Нема простор за паника сеуште, расоредот е тежок, а тимот е отворен за корекции до септември. Недостасуваат 2-3 квалитетни играчи, за тоа се свесни и јасно се гледа во играта. И вчера и во Струмица околу 65 минута кога екипа обично "паѓа" кај противниците влагаат квалитетни играчи, Влага вчера кај Слога играч со 100 настапи за Динамо Загреб, во Брера влага еден од најталентирани Италијански играчи своевремено, кај нас влагаат Жоги и малиот Гого колку и да ни се драги и симпатични. Тоа е тоа...

Тоа ли е оправдување? Дека се играло на 5км подалеку од градски? Едноставно обичната публика сака успеси и квалитетен фудбал,тие што сакаат да го гледаат Вардар ќе дојдеа и во Струмица да игравме а не па дали било Маџари или на градски.
Едноставно тоа е македонскиот народ. Нејќат да одат до Маџари и да се печат на она стадиончено два саати и од тоа бегање нема.

slabi sme, nema igra. ne sum siguren ni dali se samo igracite u prasanje pocnuvam da se somnevam deka grne ne znae da sostavi tim bash... imase nekoj kocoski sto go raskinal dogovorot so struga, nemam poima dali bi ni koristel ali moze treba da se proba da go doneseme. potrebni se barem 2-3 zasiluvanja za da zalicime na tim.
Друже знаеш колку играчи се исконтактирани од нашата струка, меѓу кои и Кочоски што го споменуваш, но дали мислиш дека ќе се залетаат за Вардар да потпишат, каде е прашање дали првата следна плата ќе ја добијат. Сите тактизираат во моментов да видат дали некоја попримамлива варијанта ќе излезе, па ако не излезе нешто до крај на месецот, тек тогаш може Вардар да се надева.
А можеби причината треба да се бара во оној бесмислен потег да се дојде најкасно саат време пред почетокот на утакмицата. Па не може да му наложуваш на некого со купена сезонска карта кога да влезе на трибина, особено во сред лето, на плус 30 степени. Сепак не се играше ЛШ, туку меч од домашна лига. Да не се претерува со некои нерезонски одлуки.
Па луѓе имаат фамилии, работни обврски, не секој може да одвои 4 саати во денот за фудбал.

Друже знаеш колку играчи се исконтактирани од нашата струка, меѓу кои и Кочоски што го споменуваш, но дали мислиш дека ќе се залетаат за Вардар да потпишат, каде е прашање дали првата следна плата ќе ја добијат. Сите тактизираат во моментов да видат дали некоја попримамлива варијанта ќе излезе, па ако не излезе нешто до крај на месецот, тек тогаш може Вардар да се надева.

А можеби причината треба да се бара во оној бесмислен потег да се дојде најкасно саат време пред почетокот на утакмицата. Па не може да му наложуваш на некого со купена сезонска карта кога да влезе на трибина, особено во сред лето, на плус 30 степени. Сепак не се играше ЛШ, туку меч од домашна лига. Да не се претерува со некои нерезонски одлуки.
Па луѓе имаат фамилии, работни обврски, не секој може да одвои 4 саати во денот за фудбал.

jasno mi e mene toa sepak trebase ili da se najde model da se zadrzat klucite igraci od lani kako ramzo ili da se najde nacin da se potpisat ovie nekolku sto bi ni pravele razlika sega. glupa situacija e ama ke mora nekoj da dobie i pari pod masa ili plati unapred. ne se nadevajte na pari od politicarite vo skoro vreme, ke frlat nesto ama toa ke bide kon nova god... kasno ke bide posle.

jas bi go kontaktiral ilija najdovski, on neli nesto so biznis se zanimaval, pa em da pomogne em neka zborne so zvezda za pozajmica na nekoj niven napagac... vo momentov moze toa e najdobra opcija.

Нема пари ни за под маса, ни за над маса. Освен ако не се деси некое чудо со сериозен/ни спонзор/и кој/и би давал/е над 10 000 евра месечно, нема да има засилувања.

Во ред се тоа стои,ама оправдување од типот далеку ми е Маџари,жешко било,скапа карта и др се само глупави оправдувања.Кој сака ќе најде начин,кој не ќе најде изговор;)

Nema atraktivnost toa e toa. Drugo e koa si vtora liga I ima tendencija za prva liga a drugo e sega vekje vo prva liga koga ne sme jaki...

Во ред се тоа стои,ама оправдување од типот далеку ми е Маџари,жешко било,скапа карта и др се само глупави оправдувања.Кој сака ќе најде начин,кој не ќе најде изговор;)
Друже еден пример од моја страна ќе ти дадам.Колку ти што го сакаш Вардар јас го сакам Работнички,а и Вардар реално како најголем бренд го почитувам.Кога играа на градски и да не пропуштав утакмица на Работнички,а и на дерби уталмиците посебно со албанските екипи идев на Вардар.Кога почнаа да играат во Маџари не сум бил на ниедна утакмица на Работнички.Сега да не испадне дека зборам само за мене и моето друштво кои сите навиваат за Вардар и да се играше на градски поголем дел од нив ќе одеа вчера,вака во Маџари никој не беше,освен оние кои одат со комити.Еве и татко ми кој е симпатизер на Вардар ,но кој не прати доволно во последно време,ми вика ајде да одиме на утакмица,но кога му кажав дека играат во Маџари се откажа.

Реално многу луѓе имаат аверзија према стадионот во Маџари и ретко кој ќе се појави освен најзагрижените навивачи кои рака на срце не ги има многу. Второ, за оној дел од градот после центар одењето во Маџари е подалеку отколку гостување во пример Кавадарци. Замислете друштво од Ѓорче, Влае или Карпош кое сака да оди на Вардар во Маџари треба пола ден да го помине во возење натака-навака. И од моето опкружување еден куп луѓе не се појавија поради Маџари, а голем дел од нив со уредно купени сезонски карти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom