None taken... уживај, посебно кога ме потепавте со "факти" и ти и Стефан .Без навреда друже...
Јас мислам дека ова беше клучниот натпревар. Досега Мајами правеше брејк на гости и потоа победуваше дома, не дека кај нив ќе го смени мајндсетот ама на Денвер ќе им донесе многу повеќе самодоверба и лагодност влегувајки во завршницата, покрај играчката надмоќ.Денвер го вратија брејкот одма,Јокич и Мареј издоминираа,следната утакмица е клучна за тоа како ќе се одвива серијата.
Па сега не е дека реков како на кантар дека поддеднакво грешеле и на двете страни, туку дека горе долу судиите гледаа да компензираат и за другите кога ќе погрешат за првите. Оттаму и толку грешки и глупости имаше. Тоа за целата серија важи а конкретно за 6-тата утакмица повеќе ги оштетија Лејкерс со грешките. Не гледај само во последната минута, почни од почетокот на утакмицата со броењето. Куп глупости имаше уште од почетокот, на пример несудењето на очигледна лична врз Фишер па следниот секунд судење наNone taken... уживај, посебно кога ме потепавте со "факти" и ти и Стефан .
Убаво си пиша, секој има интернет и може сам да си побара за Game 6 и да си донесе сопствен заклучок. Еве и од твоиве видеа каде авторот прикажа многу повеќе лоши одлуки на штета на Кингс, а на крај заклучи дека сепак подеднакво лошо се судело.
И никаде јас не ги кажав коментарите под видеото како доказ. Доказите се еден куп и на самото видео, 20те слободни фрлања повеќе во последна четвртина, пунење со лични грешки одредени играчи, ударот на Коби врз Биби и смешното правдање дека мислеле судиите има прегратка од Биби врз Коби пред ударот... еден куп, ме мрзи да гуглам и сите да ги барам. Six stunningly incorrect од еден од најпознатите спортски коментатори во Америка во тоа време мислам дека стварно добро сублимира што се случи вечерта.
Така е, ама ако гледаш пристрасно (како тоа со Биби) тогаш пак ќе си мислиш тоа што сакаш да го мислиш. Сети се и на „вруќите компири“ што си ги додаваа на крај. Никој не сакаше да земе одговорност и немаше г'з да ја земе работата во свои раце. Кингс немаа играч од калибарот на Коби, или макар Шекил, такви со пар големи јајца кои во такви ситуации работите ги преземаат на себе... На крај тоа беше топ интересна серија меѓу два добри и релативно воедначени тимови, но Лејкерс беа очигледно подобриот тим тука. Па колку и да има филмови за конспирации и завери....не знам, пак ќе кажам, убаво пиша дека секој треба да си види сам, денес бар тоа е многу лесно, за се што се случуваше на Game 6 и да си донесе сам заклучок.
и на други утакмици промашува порција слободни задолжителноГордон не е лошо една тренинг сесија да шутира само слободни фрлања. Се изнапромашува сношти, мислам 4 по ред имаше промашено.
Малиот Браун издоминира во клучен период и им ја донесе победата.
Мареј трчаше по тие што сакаат да се местат за тројки, а и Јокиќ им сметаше доста и промашувааШутот за 3 на Мајами и неможноста да се спротистават под кош, Гордон и Јокич се физички предоминантни таму ќе ги кошта.
Сите викаат Мајами шутирал лошо за 3 а никој не кажа дека Денвер добро бранеше 3.Miami sutirase ispod 40% za 3ka.. Jas rekov i pak ke kazam, sekoja tekma sto ke ja sutiraat ispod 45% za 3ka ke ja izgubat..
Точно, супер бранеа, а супер играа во напад.. Еве еден клип од кумот на Интерфан..Сите викаат Мајами шутирал лошо за 3 а никој не кажа дека Денвер добро бранеше 3.
Нормално, сепак од тој процент на шут зависи/ше и како ќе оди серијата, затоа и подобра одобрана изиграа.Мареј трчаше по тие што сакаат да се местат за тројки, а и Јокиќ им сметаше доста и промашуваа
Ma kaki naredni 3, uste 2 tekmi i zavrsuva finalevo..Нормално, сепак од тој процент на шут зависи/ше и како ќе оди серијата, затоа и подобра одобрана изиграа.
Сепак според мене клучен им беше овој натпревар и на едните и на другите, а победата беше неопходна за Мајами. Наредни 3 едноставно не гледам како би зеле.