НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.151
Поени од реакции
11.812
Ова што направија Денвер и Мајами никој не го очекуваше во таа мера, едноставно важи дека екипите не гризат доволно. Дали начинот на судење и играње доведе до ова или едноставно толку им се можностите на противниците е отворено за дискусија.
Ваљда е некоја комбинација од двете.

Јокара или Џими, кој и да е шампион ќе му е апла заслужено.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.888
Поени од реакции
21.793
1.05 коефициент дека еден човек од темава ќе навива за Мајами во финалето.
Што би кажаја сељо Аца Лукас...
Тај неко сам ја
:icon_mrgr:

Иначе ретко пишују на тему, ама енбеа прату без престанак од мал.
Омилени играчи у детстфо ми бесфа наравно гопспод бог Џордан, Реџи Милер, Џејсон Кид, Кевин Гарнет и Џејсон Вилијамс(да ти ушине врат сс пасови како некоја г'зла у хеланке на тротоар).

А и много добро играм баскет искрено. Меѓу најјаки у маалу и у школу од прво одд до четфрту годину.

Сакам Џими Батлер да осфои.
Навивам за Бруклин од како почнасфа да постоиф после Њу Џерси.
Најсимпатични тимови су ми Бостон и Мајами(задњи годину две).

Колко непреспани и напушени ноќи ми е стфорила овај енбеа, подочњаци до колена.

Поздраф до сфи осфен до лизни мазни снајпер, зшто е изгубен у простор и незнае што збори.
Енбеа не е само плус минус на кладионицу.

Последно уредено:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Прејако финале ќе биде Денвер-Мајами, тотално заслужено, треба апла да не ја разбираш кошарката па да омаловажуваш и велиш дека нема да биде интересно, јбг боли да гледаш како детер од Сомбор доминира и дете кое останало на улица игра како МЈ од најдобрите денови. Ради ваквите приказни и постои спортот, може само да им се симне капа и ништо повеќе, кој и да победи апла заслужено ќе биде.Од една страна Јокич и Џамал Мареј, а од друга Џими Батлер и Бам Адебајо ,ова ако некому не му е интересно нека почне да прати бадминтон.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.359
Поени од реакции
18.475
Зошто би се пензионирал Леброн? Има супер статистика, само треба да намали со егото и да не биде главен играч у тимот. Ко од шала даде 30 у прво полувреме сношти. Уште 2 сезони има игра во него.
Леброн има его, ама е паметен за овие работи. Го остави Дејвис да е главен играч на Лејкерс. Ретко кој играч од негов калибар би го напраил тоа. Али јбг, такоб е спортот, не успева секогаш.

Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
If LeBron opts to return and play next season, he would then have a player option for 2024-25, meaning he could become a free agent at the same time Bronny potentially enters the draft.
LeBron could then pick and choose where he signs depending on which team drafts Bronny, provided that is something they both agree they want to do.
That would create unprecedented drama with teams possibly jockeying for position in order to land both father and son, but based on LeBron's recent comments, he won't force the issue if Bronny simply wants to carve out his own path.

Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Не разбирам зошто Брон форсира да мора да игра заедно со син му во НБА,за лична сатисфакција и комерцијално внимание но така само би му наштетил на Брони.
Остави го детето да си биде свој човек а не сенка на татко му.
И да се случи да играат во ист период во Нба не мора да бидат соиграчи,Брони ќе добие поголем респект и побрзо ќе излезе од сенката на Брон ако игра во различен тим од татко му во Нба.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.044
Поени од реакции
6.973
Не разбирам зошто Брон форсира да мора да игра заедно со син му во НБА,за лична сатисфакција и комерцијално внимание но така само би му наштетил на Брони.
Остави го детето да си биде свој човек а не сенка на татко му.
И да се случи да играат во ист период во Нба не мора да бидат соиграчи,Брони ќе добие поголем респект и побрзо ќе излезе од сенката на Брон ако игра во различен тим од татко му во Нба.
Ваљда поише од една сезона не би играле заедно, а и нема што да му штети баш ќе му помогне цело внимание да не иде на Брони туку на Леброн, огромен притисок ќе има Брони како син на Леброн.

А Леброн само си дига акции сега, ќе прави операција летово и прашање е кога и како ќе се врати...ќе си биде на рихаб под договор со Лејкерс ќе си лапне паричка, овие нема ни плеј оф да фатат и другото лето ќе иде кај што ќе иде Брони.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.860
Поени од реакции
21.706
Денес Бостон добива,неможе и двете полуфиналиња да се метла
Не метла, кирби ќе им се случи на Бостон ... Незнам дали ги следеше предходните 3 ама дома чим изгубија 2 по ред во гости никако не добиваат, поготово не на терен на Мајами.

No9

Член од
18 ноември 2013
Мислења
632
Поени од реакции
973
Brown i Tatum so napolnati gaki igraat prvovo poluvreme. Ako ne go izvadat pampersot metlata ke zaigra

Sent from my LYA-L09 using Tapatalk

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.422
Поени од реакции
38.989
Пак имат 10 разлика у последна четвртина, ај да видиме и ова дали ќе го сјебат пак.:D

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Касно им текна на Бостон да играат, прокоцкаа гејм 2 и 3 и сега ајде да не е метла и голема брука ко Лејкерси.. замисли Мајами со каков тим ќе идат во финале, со неколку играчи недрафтувани, дури(Винсент или Мартин) еден од нив ќе го бркале, ама раперот Џеј Кол ги замолил за втора шанса и овие го послушале бе.. замисли сеа ја играм за МЗТ и ќе ме бркаат и Слаткаристика ги моли за мене да играм пак..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom