НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.455
Поени од реакции
35.163
Не знам колку им е паметно тоа и за колкав и каков договор може да потпише но ако дојде највероватно Лејкерс DLO и AR15 нема да можат да ги потпишат,според мене Лејкер мора по секоја цена да го задржат AR15.
@Vanlok мислење за Ирвинг?
Дило не вреди, освен ако не се согласи за ~10 милиони по сезона. Ривс и Хачимура од друга страна? Треба да се луди ако ги остават да си идат. Рестриктирани агенти се и ќе имаат понуди, ама Лејкерс имаат право И МОРААТ да ја повторат било која понуда - иако гарант некој од педерите ќе понудат педерски клаузули (poison pill, за да напакостат).

Што се мене тиче, нешто вака би било идеално (еден пост од лејкерс блог):

Notes for the off season:

- Let Dlo walk
- Match Reaves' offers
- Match Rui's offers
- Pick up Beasley's option and trade his 16M plus pick(s) for a PG
- If we have a TPMLE offer it to Schroder
- Decide if Bamba's worth keeping (only the staff knows for sure, us fans don't). If yes, great, we have our backup C. If not, trade his 10M plus pick(s) for a backup Big
- Have Vando work on his corner shot
- Work on Christie's strength and prepare him for Beasley's/Lonnie's spot
- If Gabriel comes back for the vet min figure out how to focus his energy into something productive
- Hope Troy comes back at the vet min. He's good enough for the season for his price
- Invest time in Swider
- Since obviously Ham's staying (big contract, overachieved in reaching final 4 in his 1st year while having wb for most of it), get him some former head coaches as assistants, like when Vogel had Lionel Hollins and Jason Kidd. Ham makes too many stupid mistakes and other than Handy I've never heard of his staff. I think some were from his Hawk days? He needs some father figures out there to put him in his place when he's being an idiot.
- Do NOT pick up Kyrie. No matter what. NO!
- Stop wearing the white unis. Take them out of the rotation. We NEVER win in those

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Толку е моќен крало шо даде една криптична изјава и луѓето забораја дека плејоф се игра.. Замисли да се пензионираше стварно, ќе забораевте на работа да одите.

Член од
11 април 2023
Мислења
123
Поени од реакции
342
Адам Силвер има изјавено дека во 2025 кога ќе му заврши тековниот договор на крало во Нба стравуваат и владее огромна паника и хаос и сите исчекуваат со страв што ќе се случува понатаму и постои голем ризик дека ќе мора Нба да престане да постои и ќе мора да стават клуч на лигата.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.367
Поени од реакции
84.600
Дило не вреди, освен ако не се согласи за ~10 милиони по сезона. Ривс и Хачимура од друга страна? Треба да се луди ако ги остават да си идат. Рестриктирани агенти се и ќе имаат понуди, ама Лејкерс имаат право И МОРААТ да ја повторат било која понуда - иако гарант некој од педерите ќе понудат педерски клаузули (poison pill, за да напакостат).

Што се мене тиче, нешто вака би било идеално (еден пост од лејкерс блог):

Notes for the off season:

- Let Dlo walk
- Match Reaves' offers
- Match Rui's offers
- Pick up Beasley's option and trade his 16M plus pick(s) for a PG
- If we have a TPMLE offer it to Schroder
- Decide if Bamba's worth keeping (only the staff knows for sure, us fans don't). If yes, great, we have our backup C. If not, trade his 10M plus pick(s) for a backup Big
- Have Vando work on his corner shot
- Work on Christie's strength and prepare him for Beasley's/Lonnie's spot
- If Gabriel comes back for the vet min figure out how to focus his energy into something productive
- Hope Troy comes back at the vet min. He's good enough for the season for his price
- Invest time in Swider
- Since obviously Ham's staying (big contract, overachieved in reaching final 4 in his 1st year while having wb for most of it), get him some former head coaches as assistants, like when Vogel had Lionel Hollins and Jason Kidd. Ham makes too many stupid mistakes and other than Handy I've never heard of his staff. I think some were from his Hawk days? He needs some father figures out there to put him in his place when he's being an idiot.
- Do NOT pick up Kyrie. No matter what. NO!
- Stop wearing the white unis. Take them out of the rotation. We NEVER win in those
Сега почна да се фура наратив - на Леброн му треба помош. У овој план не гледам сега некаква помош, за нареднава сезона. Кајри беше тоа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.859
Поени од реакции
116.089
Треба некој да му каже на Квеми Браун дека Лајнастинаторот извади статистика дека Лекоњ бил најклач играч у историја у 4/4, еве сега и против Денвер се виде тоа, ја подобри статистиката во делкање табли.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.455
Поени од реакции
35.163
Квами Браун, падавичарот кој го молеше Коби да не му додава топка под кош пошто ќе го фаулирале и ќе ги утнел слободните фрлања... Тој нашол да зборува. :ROFLMAO:

Сега почна да се фура наратив - на Леброн му треба помош. У овој план не гледам сега некаква помош, за нареднава сезона. Кајри беше тоа.
Да е до мене, јас би го трејдал додека има вредност... Ама не е до мене. Плус и Лејкерс не се таков клуб, а и да бидеме искрени потфрлањево беше колективно а не само Леброн. Момакот правеше што можеше. Јес да беше метла и заслужено си победија Денвер, ама утакмиците беа блиски и првата да не завршеше онака јас сеуште сметам дека друг филм ќе гледавме. Неискусен и просечен тренер имаат Лејкерс, некои имбецилни грешки правеше а во финале на конференција никакви грешки не се простуваат.

Последно уредено:
Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Треба некој да му каже на Квеми Браун дека Лајнастинаторот извади статистика дека Лекоњ бил најклач играч у историја у 4/4, еве сега и против Денвер се виде тоа, ја подобри статистиката во делкање табли.
Делкаше табли покојнико твој, само шо имаше играчи шо ќе го изват од 6-24 партии а Леброн јбг нема ни од 40/10/9 да го изват на 38 год со скината тетива. Levels

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom