НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.866
Поени од реакции
21.759
Ги неќам србите како народ, ниту ги поддржвам нивните спортисти...
Ама мерак ми е Денвер да ја земи титулата и Јокич, само ради глупите црни амеби, да му докажи дека заслужено требаше и оваа сезона да е МВП.
Во Мајами игра Никола Јович, колега од репрезентација на Јокич, така да посекако србин ќе освои шампионски прстен !!!
photo_2023-05-22_05-33-13.jpg

Член од
14 август 2006
Мислења
45.367
Поени од реакции
84.600
Не си бил во Хрватска изгледа, сериозна конкуренција на бугарките и романките. Го смукат со се урда неизмиен.:ROFLMAO:

Иначе браќата на Јокич се тешки сељандри, глупи необразовани србенди. Никола си е супер кул лик, немал ниту една арогантна самобендисана изјава, ниту пак е таков некој курч лик. Од друга страна браќата му се неизживеани горила кои најверојатно прв пат ебеле кога Никола станал НБА ѕвезда. На последната текма на Џек Николсон го пцуеле.
Не го пцуеја. Му викаа - Се гледаме идната година!

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.427
Поени од реакции
39.023
Последно уредено:
Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Во Мајами игра Никола Јович, колега од репрезентација на Јокич, така да посекако србин ќе освои шампионски прстен !!!
Прегледај го приврзокот 379382
Shto igra ovaj vo Majami ? Nintendo ili krish mish ?
Samo na spisok go ima, ednas ne e vlezen vo igra taka da ako osvoi shampionski prsten toj ne ucestvuva voopshto vo osvojuvanjeto.
Bukvalno isto kako jas da odam vo Majami i da mu podavam krpi na Batlerot i ekipata, ako osvojat titula togas i jas ke si stavam prsten na raka.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.367
Поени од реакции
84.600
Заради 0-149 статистиката, наративот е дека Денвер ќе победи (мада LBJ рече дека е он тука да праи историја). Е сега, прашањето е дали Денвер ќе сака да ги елиминира Лејкерс и да освои конференција, пред своја публика и дома да слави после утакмица, односно да им напраи на Лејкерс ферски марс (gentleman's sweep), т.е. да им дозволи победа (4-1), или пак ќе сака обичен sweep да им направи. Тука работата е, што кај Денвер, интерно, се јачаше наративот дека сите се против нив (изјавата на Макјл и др.), дека Лејкерси се пожелниот финалист, за уште едно профитабилно историско финале со Селтикс (мада гледаме како тоа се развива до сега, со 0 победи на Лејкерс/Селтикс од 6 утакмици). Многумина имаат впечаток дека поради тоа, инатот кај Денвер, што се роди, имаше извесна улога во резултатите кои ги покажуваат во плеј-оф. Плус, Денвер се една од неколкуте екипи во лигата, кои немаат sweep.
IMO, ако им се пружи прилика секако ќе ги sweep-нат. Ќе видиме.

Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Vecerasnava utakmica Lakersi ja dobivaat ako treba i so mestenje.
Pari se vo prasanje, mora serijata da se prodolzi ako nisto barem za uste edna utakmica.
Prasanje e dali mozat da ja dobijat ponarednata utakmica (5tata), da napravat 3:2 i da zakompliciraat, pa potencijalno da napravat nesto sto nikogas vo istorijata ne se slucilo, da ja zavrtat serijata od 0:3.
E vo toj slucaj moze da go proglasime LeBron za GOAT.
Ke vidime ama ne veruvam, skroz neverojatno e da dobijat 4 utakmici po red.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.376
Поени од реакции
5.468
ЛА и Бостон ги добиваат четвртите натпревари, милум или силум :D

Член од
16 април 2014
Мислења
7.351
Поени од реакции
11.801
Vecerasnava utakmica Lakersi ja dobivaat ako treba i so mestenje.
Pari se vo prasanje, mora serijata da se prodolzi ako nisto barem za uste edna utakmica.
Prasanje e dali mozat da ja dobijat ponarednata utakmica (5tata), da napravat 3:2 i da zakompliciraat, pa potencijalno da napravat nesto sto nikogas vo istorijata ne se slucilo, da ja zavrtat serijata od 0:3.
E vo toj slucaj moze da go proglasime LeBron za GOAT.
Ke vidime ama ne veruvam, skroz neverojatno e da dobijat 4 utakmici po red.
Е како да го прогласиме за ГОАТ ко ете местена ќе била?

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.427
Поени од реакции
39.023
Се знаеше дека една ќе им дадат, Малоун не се замара ни челенџ да бара. Втората лична на Јокич врз Дејвис беше изгледа од ветерот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom