НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.040
Значи Перкинс е главна причина шо Ембид зеде МВП? Перкинс? П-Е-Р-К-И-Н-С ???

Се извинувам шо предизвикав политички револт на темава. Сепак незнаев дека ДОТОЛКУ ве има србомани на темава. Претпоставувам имате постери од Ѕвезда/Партизан на ѕидовите и Нолета ви е идол, а Аца Лукас бог.
Не реков дека е он главна причина, ама од него све почна. После тоа секој си најде своја причина зашто Јокиќ да не биде МВП. Не играл одбрана... Ништо никад не направил во плејоф... И покрај тоа што последните 2 години му беа повредени најдобрите соиграчи, а пред тоа стигнаа до конференциско финале.

За вториот дел од постот... За други не можам да зборам, али ја лично не сум србоман (каков глуп збор, човече), туку Србин. Заради Михајловиќ почнав да навивам за Лацио во 1999. Во 2002 навивав за Сакраменто заради Дивац и Стојаковиќ. Откако беа покрадени во конференциското финале, престанав да гледам НБА во следните 20 години. Тек откако се преселив во Америка почнав пак да гледам и ги избрав Денвер заради Јокиќ. Откако почнав, немам пропуштено нивна утакмица, а ги гледав и во живо. Имам 5 дреса од Јокиќ.

Не ги сакам Партизан или Звезда. Тенис немам гледано со години, а и не ми се свиѓа тоа што Ноле е веган. Не слушам Аца Лукас, туку метал, углавно германски и скандинавски бендови.

Претпоставките ти се погрешни. Друго нешто те интересира?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.589

Се извинувам шо предизвикав политички револт на темава. Сепак незнаев дека ДОТОЛКУ ве има србомани на темава. Претпоставувам имате постери од Ѕвезда/Партизан на ѕидовите и Нолета ви е идол, а Аца Лукас бог.
Не е Перкинс причина.

Перкинс е дел од манифестациите на расизам, толерирани од јавниот наратив. Тој јавен наратив, дека Ембид беше бољи, во крајна линија, не може да се објасни никако освен со расизам, затоа што нема никаква рационална подлога, статистичка и било каква. Измореност на гласачите, па и Џордан бил најбољи а не земал MVP у таа сезона, Јокиќ немал Плеј-оф успех (најнерационалната причина)... сите тие делчиња, ултимативно, имаат расистички корен. Добро, и тоа дека е од источна Европа.

Ја мислев дека све тоа умре коа Ембид избегна дуел на крај. Или избегна, или беше повреден баш на таа утакмица, а не на тие пред и после неа. :D

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952

Odmori malku,sabajle ti igra noviot tim.Zemi pivce i kuliraj ne mora da bides naporen.

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.831
Odmori malku,sabajle ti igra noviot tim.Zemi pivce i kuliraj ne mora da bides naporen.

Ќути ќе олабај до сабајле, Лејкерс ако помини еве го пак на темата да го поти како Леброн е ГОАТ и заради него годинава направиле било што... класична дилајла, само го менува наративот како му одговара.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Ќути ќе олабај до сабајле, Лејкерс ако помини еве го пак на темата да го поти како Леброн е ГОАТ и заради него годинава направиле било што... класична дилајла, само го менува наративот како му одговара.
Ne mi gi diraj Lal :D,samo krivo mi e sto vakvi navivaat za Lal.Dobro bese dur bese za plasticnite

Член од
23 август 2010
Мислења
39.833
Поени од реакции
115.939
А уствари Јокиќ е еден од ретките ликови што го сакаш не поради тоа што е Србин него поради тоа што е скромен и играчиште. 0 Србоманизам има према Јокиќ од било кој на темава, гарантирам. Некои луѓе не може се уште да сфатат дека МВП се дава за регуларен дел од сезона, НЕБИТНО е кој што ќе направи во плејоф. Денвер беше прв во лига, Фила трети, Јокиќ нешто подобри бројки у целокупна статистика, Ембид во поени и тоа е тоа. Немаше никако да згрешат ако му ја дадеа на Никола, а не дека е некој грев и што му ја дадоа на Ембид, само нервира тенденциозноста на некои квази експерти што дури се дрзнаа да кажуваат дека Јокиќ земал 2 МВП по ред пошо 80% од гласачите биле белци. :facepalm: А у задњи 20 години само 2 МВП белци имало, Дирк и Неш, бог да чува и да брани.

Него, Џеј Џеј Редик се спомнува како нов тренер на Торонто, баш би сакал да видам каков ќе биде како тренер, вака на подкастите што ги држи ми личи на доста паметен лик што ја разбира кошарката.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.831
Ne mi gi diraj Lal :D,samo krivo mi e sto vakvi navivaat za Lal.Dobro bese dur bese za plasticnite

Го дупам пошто секој втор муабет му е или за Фила или за Леброн е ГОАТ, години уназад. :D

Инаку лејкерси требаше веќе да ја имаат завршено работата со ГСВ, вака само си го искомплицираа животот. Подобриот тим беа во ПО сезонава и заслужено ќе беше да поминат, без АД ако се вечерва скептик сум. Ќе има крв до колена, ќе гледаме - со него или без него буквално ќе се испоколат.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.117
Поени од реакции
13.445
Бостон треба колективно самоубиство да направат ако изгубат од Док Риверс...

И оној Тејтум треба да сфати дека нема никад да биде Коби...Коби беше chucker али беше и победник....овој земал шутира 2/20 и глуми ѕвезда а ништо не постигнал до сега у кариера.
Вчера се извади. Играше добра одбрана и доста отвараше. Ама шутот брате. Барем лимитирај се. Само проблем е незнаеш кога ќе погоди таков играч, веруваше вчера и ете го реши Сиксерс во последна четвртина. За воља на вистината и Вестбрук од 40 шута ќе погоди 4 :icon_lol: Ја сјебаа Сиксерс вчера, не знае кај тераат вчера. Мислам дека до тренерот лежи проблемот кај нив.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
Не е Перкинс причина.

Перкинс е дел од манифестациите на расизам, толерирани од јавниот наратив. Тој јавен наратив, дека Ембид беше бољи, во крајна линија, не може да се објасни никако освен со расизам, затоа што нема никаква рационална подлога, статистичка и било каква. Измореност на гласачите, па и Џордан бил најбољи а не земал MVP у таа сезона, Јокиќ немал Плеј-оф успех (најнерационалната причина)... сите тие делчиња, ултимативно, имаат расистички корен. Добро, и тоа дека е од источна Европа.

Ја мислев дека све тоа умре коа Ембид избегна дуел на крај. Или избегна, или беше повреден баш на таа утакмица, а не на тие пред и после неа. :D
Друже за ова ти зборам. Не сте србомани оти навивате за србин него зато шо преувеличувате квалитетите на србин а спуштате на црнец.

Ова е последнио дуел на Ембид и Јокич. Јокич беше тотално уништен во секој поглед.

https://www.youtube.com/watch?v=lgtUQNBhCJI

Тешко е да се утврди кој е поимпактен и дали е подобра статистика 33/10/4 или 24/12/10. Јокич е дефинитивно подобар плејмејкер а Ембид дефанзивец. Јокич е помирен тип а Ембид знај да биди провокатор. Имало српски спортисти со карактер ко на Ембид па и нив сте ги идолизирале. Така да нема врска то. Едноставно најголемата разлика меѓу нив е шо еднио е србин а другио 'нигер'.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.831
1/4 Брансон буквално си издоминира. Колку само му треба соиграч од негова калибар тоа чудо едно.
Да не ги почудам засега океј се во шутот, Мајами тргна со лош шут и се надевам така и ќе остани.

На крај од сезона дефинитивно управата треба да размислува за носење на суперстар во тимот, под услов некој да сака да им дојде.
Можат да го бркаат Браун, заради незадоволството во Бостон, има и што да трегјдаат за него.
Можат да го бркаат и Јанис, ако сака овој воопшто да смени средина, не верувам дека ќе сака па останува само сон.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.117
Поени од реакции
13.445
1/4 Брансон буквално си издоминира. Колку само му треба соиграч од негова калибар тоа чудо едно.
Да не ги почудам засега океј се во шутот, Мајами тргна со лош шут и се надевам така и ќе остани.

На крај од сезона дефинитивно управата треба да размислува за носење на суперстар во тимот, под услов некој да сака да им дојде.
Можат да го бркаат Браун, заради незадоволството во Бостон, има и што да трегјдаат за него.
Можат да го бркаат и Јанис, ако сака овој воопшто да смени средина, не верувам дека ќе сака па останува само сон.
Каков хоштаплерски потег беше на Далас што го пуштија Брунсон.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.831
Уф, дај Боже да има и да не си легнувам нервозен. МАДА тркало е тренерот + екипата е неискусна, си дозволуваат падови во играта ненормални. Еве го Брансон пак тројка, растури братот.

Каков хоштаплерски потег беше на Далас што го пуштија Брунсон.
Го зедоа затоа онај рамноземјашот, еве го годинава им се најде многу во ПО ;) :D :D :D :D :D :D :D :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom