НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.861
Поени од реакции
21.708
Не дека не беше ретардиран и потегот на Јокиќ да трча накај публика за да ја земе топката, божем термин у Љубен Лапе игра па да ја земе топката и брзо да даде кош додека другите не се вратени. Али да, се претерува со муабетите за суспензија, ништо страшно не му напраи, малце го гурна и тоа е тоа.
Не ме зезај, обичен фан да земе топка да ја крие и да задржува време по дефолт лета од сала. Газдава на Санс па уште и глуми дека го бутнале и се џитка назад, сељачина на ниво.
Инаку мене ужасно ме нервира што публиката е толку многу залепена до терен, да не може играч да се џитне по топка без да измлати прв и втор ред публика.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.423
Поени од реакции
39.006
Најскапи седишта се тие, особено позади клупата. Цените се неколку десетици илјади долари.

Сон на секој фан во Америката, да мириса испотени мишки на 2 метрови црнци, додека жвака хот-дог кој го платил 50 долари.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.116
Поени од реакции
13.443
Го пуштија Ривс да биде примарен бранител на Стеф, а Вандо да го чува Дрејмонд. Стеф и Дреј љубат да свичаат бранители на пик&рол и како резултат Стеф често е удвојуван (па Дреј е слободен да иде директ на кош) или Стеф го чува центар и тоа завршува со дриблање и високопроцентен шут.

Вака со Ривс на Стеф а Вандо на Дреј, можат да свичаат како сакаат и пак или Вандо или Ривс ќе завршат на Стеф. Што е она што Лејкерс го сакаат. :)

Пример:

После Ворирос го вратија Стеф на трчање за позиција наместо плејмејкинг, ама истите правила (за свичање на пик&рол) остануваат:

Друга адаптација. Пошто АД прво покушаваше да остане на пола измеѓу Стеф/Клеј, и човекот што го чува (Дреј или Луни), Вориорс агресивно форсираа шут од 3 пошто Стеф и Клеј погодуваат такви шутеви со висок процент. Тогаш се одлепија со таа 11 поени разлика:

Лејкерс одговорија со приближување на АД до шутерите, провоцираа додавање до центарот - ама Лејкерс можат да си дозволат вака да се игра пошто АД е фрик кој може и да удвојува и да стигне да се врати својот човек да го чува. Исто често му успева да украде топка.

Ова со АД и ставањето на Ривс/Вандо на Стеф/Дрејмонд беа клучните адаптации.
Друга работа Дрејмонд напука лични грешки прилично брзо па Кер мораше да прави комбинации со Луни или другиот Грин, кои го немаат истиот офанзивен капацитет и осет за асистенции како Дрејмонд. И не ми се свиѓаше што не ги пуштија да се приближат со резултат да не биде ваков blowout (тоа има тенденција да им дава инает на тимовите во следните утакмици). :)

Повеќе овде:

За снимки/репризи: http://rutracker.org/forum/viewforum.php?f=1997
Торенти, џам слика. Последните утакмици се стики топици.
Утрата за време на плејоф, прв сајт е што го отварам. :)
Имам магистрирано на тој тракер :LOL:

Не сакам да спуштам/ чекам/ јадам гб од харддиск кога на сајтов одма ги имам на стрим наутро. Директ пушти си и гледај. Плус остава тој НБА инсајд. Ко НБА лига пасс да имаш.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.379
Поени од реакции
35.039
Jaс сум разгален, сакам максимално најдобро можно видео што може да биде (башка што милион пати враќам за прегледување некои моменти). :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.827
Поени од реакции
115.898
Не ме зезај, обичен фан да земе топка да ја крие и да задржува време по дефолт лета од сала. Газдава на Санс па уште и глуми дека го бутнале и се џитка назад, сељачина на ниво.
Инаку мене ужасно ме нервира што публиката е толку многу залепена до терен, да не може играч да се џитне по топка без да измлати прв и втор ред публика.
Па не влезе на терен ебате, во аут беше топката и ја држеше додека имаше 2-3ца играчи паднати во трибини пошо се фрлија по топката. Секако не беше изводливо да се изведе одма аутот, затоа викам дека Јокиќ џабе се дрзна да брза да изведува. Не го правдам газдава од Санси, ама и Јокиќ изреагира безвезе, требаше да си остане на терен и да почека судијата да им даде знак да изведат аут.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.116
Поени од реакции
13.443
Се избламира малце Јокиќ вчера.
Јбг не доаѓа од аристократијата на Монако жими стапов, иако за џупците собрани во НБА како оние Морис браќата со манири на Луј 16 се однесува :icon_lol:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.359
Поени од реакции
18.476
Најскапи седишта се тие, особено позади клупата. Цените се неколку десетици илјади долари.

Сон на секој фан во Америката, да мириса испотени мишки на 2 метрови црнци, додека жвака хот-дог кој го платил 50 долари.
Реално кој не би сакал да гледа во прв ред ваква утакмица.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.827
Поени од реакции
115.898
Да не јадам гомна пред време ама обожавам кога не сум во право а тоа е во корист на тимот за кој навивам. :D

Се е во раце на ЛАЛ сега, 3 меч топки имаат од кои 2 се на гости а една дома. Никако не смеат да се отпишуваат ГСВ затоа што се актуелни шампиони и имаат шампионски менталитет али Лејкерс не смеат да го испуштат ова.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.379
Поени од реакции
35.039
Не бе какво отпишување, оние се скроз луди види како шутираат само за момент ако ги остават сами. Имавме среќа што се испукаа во 3-та четвртина, знаев дека не може да продолжи онаков процент за шут цело време... И Хам морам да го пофалам за адаптацијата што го стави АД на Вигинс, претходно буквално ги утепаа со повторување пик&рол преку АД.

Него пази му ја фацата на Шродер после епското усерување од Дрејмонд. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom