НБА сезона 2022/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Kuvaat Durant i Buker. Vo vtoro poluvreme ke stavat 50 poeni kombinirano.
Od druga strana Jokic isto kuva i slobodno moze da se kaze deka e najdobar centar vo ligata.
Автоматски споено мислење:

Врв на целото срамно судење првиве две четвртини беше кога Јокиќ сакаше брзо да почне напад, а газдата на Санс ја фати топката и не му ја даваше. Јокиќ проба да ја земе и доби техничка за тоа. Немој да ме јебеш бре!
Proba da ja zeme i go udri so lakt na toj vo publika, zatoa dobi tehnicka.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.423
Поени од реакции
39.006
Ретко одвратна екипа, плус најтоксична фан база по тоа шо пратам по социјалните мрежи.

Не му ја даваше топката и некој позади го повлече за дрес, Јокич мислеше дека е тој истиот и го турна. Резултат? Техничка. Гомна вокерски.:kuracc:

Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Dobra im e taktikava na Denver da go ostavaat sekoj napad Shamet sam na trojka. Gi iskina.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.423
Поени од реакции
39.006
Овој Шамет клучни тројки, најверојатно првпат му се дешава ова у кариерата. 3 пати го оставија сам за да го дуплират Дурант, братот трите ги погоди.:pos:

Јокич си остави духот на теренот и пак не беше доволно. Првото полувреме беше битно и ги пресекоа со глупи фаули кога водеа 10+. Мало морген дека Букер и Дурант ќе имаат пак вакви текми во Денвер, и со помош беа тесни.

4-2 Денвер.

Член од
12 ноември 2022
Мислења
840
Поени од реакции
1.208
Pa vo pravo e.
Jokic mu dade lakto vo vrat na toj vo publikata.
Tehnickiot faul bese cist kako solza.
I ne samo sto bese cist, tuku ke se pregleduva situacijata mozno e Jokic da bide dodatno kaznet.

No nebitna rabota.
Bitno KD i Buker na kraj ke mu go spakovaat kuferot na Jokic. Tvrdam.

Последно уредено:
Член од
11 април 2023
Мислења
2.156
Поени од реакции
7.215
Многу фактори во серијава зависат и од тоа кога ќе се врати ЦП3 во екипата

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.178
Поени од реакции
10.159
Тејтум им еба матер цела утакмица, ебате копиљот. Мојот човек МАРКУС ПАМЕТНИ ЗЕЛЕНАТА ПАПРИКА изгина на терен за на крај овој љигушот беден да сјеба се. Кој кур ја држеш до гробно време бе глуп остај една секунда ебате глупиот.
Тука тренерот е за кур. Со 2 тајмаути останато, ги остави да го играат последниот напад.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.379
Поени од реакции
35.038
Работи што нема да ги прочитате никаде денес: Адаптацијата на Лејкерс и Хем и мочањето над Вориорс од ќерамиди. Ама затоа после втората текма готово, армагедон се деси, катаклизма.
Го пуштија Ривс да биде примарен бранител на Стеф, а Вандо да го чува Дрејмонд. Стеф и Дреј љубат да свичаат бранители на пик&рол и како резултат Стеф често е удвојуван (па Дреј е слободен да иде директ на кош) или Стеф го чува центар и тоа завршува со дриблање и високопроцентен шут.

Вака со Ривс на Стеф а Вандо на Дреј, можат да свичаат како сакаат и пак или Вандо или Ривс ќе завршат на Стеф. Што е она што Лејкерс го сакаат. :)

Пример:

После Ворирос го вратија Стеф на трчање за позиција наместо плејмејкинг, ама истите правила (за свичање на пик&рол) остануваат:

Друга адаптација. Пошто АД прво покушаваше да остане на пола измеѓу Стеф/Клеј, и човекот што го чува (Дреј или Луни), Вориорс агресивно форсираа шут од 3 пошто Стеф и Клеј погодуваат такви шутеви со висок процент. Тогаш се одлепија со таа 11 поени разлика:

Лејкерс одговорија со приближување на АД до шутерите, провоцираа додавање до центарот - ама Лејкерс можат да си дозволат вака да се игра пошто АД е фрик кој може и да удвојува и да стигне да се врати својот човек да го чува. Исто често му успева да украде топка.

Ова со АД и ставањето на Ривс/Вандо на Стеф/Дрејмонд беа клучните адаптации.
Друга работа Дрејмонд напука лични грешки прилично брзо па Кер мораше да прави комбинации со Луни или другиот Грин, кои го немаат истиот офанзивен капацитет и осет за асистенции како Дрејмонд. И не ми се свиѓаше што не ги пуштија да се приближат со резултат да не биде ваков blowout (тоа има тенденција да им дава инает на тимовите во следните утакмици). :)

Повеќе овде:

Кој сака да гледа реприза на цела утакмица.
Nbareplay.net
За снимки/репризи: http://rutracker.org/forum/viewforum.php?f=1997
Торенти, џам слика. Последните утакмици се стики топици.
Утрата за време на плејоф, прв сајт е што го отварам. :)

Член од
28 јуни 2018
Мислења
808
Поени од реакции
971
Pa vo pravo e.
Jokic mu dade lakto vo vrat na toj vo publikata.
Tehnickiot faul bese cist kako solza.
I ne samo sto bese cist, tuku ke se pregleduva situacijata mozno e Jokic da bide dodatno kaznet.

No nebitna rabota.
Bitno KD i Buker na kraj ke mu go spakovaat kuferot na Jokic. Tvrdam.
toj sopstvenikot treba da go zemat vo Barselona, talent za glumazi ima :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom