Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Не постои неутралност овде, Русија е нападната од САД со користење на украинците како жива сила. И мене ми е жал за украинците, повеќето се невини и недолжни луѓе, наши браќа ќе речам иако веќе излитена фраза е тоа. Светскиот мир зависи од прифаќање на фактот дека Западот не е веќе господар на планетава.
Кога си во конфликт ова е вистина.
Јас сум далеку од конфликтот и не сум воопшто во позиција да му влијаам. Немам моќ ништо да сменам, па како таков одбирам да бидам неутрален набљудувач на тековните настани.
Тоа што ти завземаш страна е твое право, ама е дефинитивно избор што го правиш, исто како што јас сум го направил мојот избор.
Јас го почитувам твојот избор, иако не го оправдувам. Затоа и постои дебатава.
Тоа што ти не ги препознаваш изборите различни од твојот, воопшто не е комплимент за тебе, ниту нешто што би требало да те направи горд.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Русија губи 2.000 војници на секои 100 метри освоена територија, пишува „Тајмс“
https://24info.mk/2023/02/17/русија-губи-2-000-војници-на-секои-100-метри-о/
Абе види сега со жртвите на фронтот секакви цифри се вадат/тресат. И двете страни тврдат дека онаа другата страна секојдневно губи по толку и толку војници. Цифрите се движат од неколку стотини па се до вакви некои тотално нереални високи цифри од 2 или 3 илјади погинати војници за некоја нива од 100 или 200 метри што е практично нереално.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.431
еве ќе се направам мутав и ќе речам дека со пораз на едната страна ќе се постигне светски мир - што не е вистина ама нека ти биде.
Како ќе се постигне светска благосостојба со пораз на Украина, ај те молам елаборирај.
Ќе повторам: За светскиот мир и благосостојба е подобро што поскоро Украина да биде поразена.
Нигде не реков дека со поразот на Украина ќе се постигне светски мир. Невозможно е тоа, најповеќе заради тоа што Украина е еден посто од светот. Нигде не реков дека со поразот на Украина ќе се постигне благостојба таму. Туку реков дека за светската благостојба е подобро Украина што поскоро да изгуби.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.955
Поени од реакции
12.375
Ќе повторам: За светскиот мир и благосостојба е подобро што поскоро нео-нацистичката хунта во Украина да биде поразена.

...
Надополнето и поправено!

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.898
Поени од реакции
5.028
И што очекуваат укро-нацистиве да добијат од „севернава„ биртија, уште една тура зимски волнени чорапи, рачно плетени?...

Или, да не сакаат и тие впишување во пусулчето (уставот, нели...) како државотворен народ?...

Некој локален шериф во „севернава„ да биде Украинец?...

Последно уредено:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Ја ќе ти направам една аналогија со нашава ситуација во државава. Неутралните на последните два циклуса на избори испаднаа дека се за СДС. И кога не правиш ништо по некад знае да има катастрофален ефект. Неутралноста не постои во случајов, САД ги напаѓа сите кои се спротивставиле на нивната доминација. Сите шарени револуции, дигање у ваздух на Северен Ток како и други терористички акции, на пример Смиљковци, Диво Насеље и т.н. се у тој правец.
Прашањето е дали сакаш да бидеш слободен или сакаш да бидеш под rules based international order.
тоа што ќе измешаш баби и жаби не допридонесува до никаква аналогија, всушност тоа не е воопшто аналогија. Да ги ставиш шарена револуција, Монструм, Диво насеље во исти кош со уништувањето на Северен Тек во исти кош е абсурд од Македонско-светски размери. Никаква логика тоа не прави, ама нека ти биде.
Јас не сум вмешан во војната во Украина воопшто, ниту можам да и влијаам, затоа и завземам неутралност.
Сакал или не, јас сум вмешан во сите Македонски настани поврзани со светскиот хегемон - САД, па во тој случај ни под точка разно не би можел да бидам неутрален. Ако не си на масата ќе бидеш на менито.
Ќе повторам: За светскиот мир и благосостојба е подобро што поскоро Украина да биде поразена.
Нигде не реков дека со поразот на Украина ќе се постигне светски мир. Невозможно е тоа, најповеќе заради тоа што Украина е еден посто од светот. Нигде не реков дека со поразот на Украина ќе се постигне благостојба таму. Туку реков дека за светската благостојба е подобро Украина што поскоро да изгуби.
чудно вака
подобро е за светскиот мир да изгуби Украина, ама нема да биде постигнат светски мир со тоа.
Изгледа чудно познато
Гласајте за децентрализација во Македонија и ќе влезете во ЕУ
Сменете го името и сте на чекор до ЕУ
Напупете се пред Бугарија и сте на чекор пред ЕУ
тоа е тој менталитет

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.526
Поени од реакции
26.195
Прегледај го приврзокот 367973

Денес, година дена после оваа премудра изјава на министерката на Нашата Земја треба да и се додели наградата " Идиот на Годината " .

Член од
30 октомври 2022
Мислења
454
Поени од реакции
1.279
Што и да пишете особено вие џабе е, посебно кога коментирате луѓе што се тука и не мрдаат нигде, дома се на своето.

Вие сте гамадот иселенички кој избегал од тука со бугарски пасош да пуши странски курови за доларче повеќе.

Ајт враќај се и со џогерот у вц.
А вие сте гамадот шарено- куртонски шо и се посра на државава.Со СЈО до кај сте?Носите ли сега пред влада кондури во знак на револт шо младите се селеле од државава?Или паразитирањето на државна сметка вие најбитна дисциплина?Мрш бе како не ти е срам да плукаш по иселениците.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.898
Поени од реакции
5.028
Денес, година дена после оваа премудра изјава на министерката на Нашата Земја треба да и се додели наградата " Идиот на Годината " .
„...Стани Цаци, цела Руска Федерација да те види...„...:icon_lol:

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Saudi Arabia's Foreign Ministry called it necessary to maintain contacts with Russia

The countries of the Persian Gulf continue to conduct an open dialogue with Russia and consider it necessary to maintain contacts - the Foreign Minister of Saudi Arabia.

The news is being updated....

@c i t r o ќе ви каже дека Русија е изолирана. :kuracc:

Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.463
И што очекуваат укро-нацистиве да добијат од „севернава„ биртија, уште една тура зимски волнени чорапи, рачно плетени?...
Очекуваат топовско месо. Регрути од Македонија за накај Бахмут. Тие си ја изгореа иднината на сопствената нација, ќе се очекува и од Македонија таква жртва. Да ги збираат македонските средношколци од по улица и да ги праќаат за Украина.
По стариот опробан северџански рецепт, присилната мобилизација ќе важи само за каурските деца. Правоверните нема да ги гибаат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.439
Поени од реакции
24.635

rusija, kina i juzna afrika ke imaat 10 dena zaednicki vezbi u afrika i ke testiraat cirkoni, hipersonicnite raketi...

vo nigerija zatvaraat pekarite posto nema eftino brasno. jebi ga ona sto trebase ukraincite da go pratat za afrika zavrsi vo EU. slednata godina ke nema zhetva. afrika naebuva ko i stalno...

Kajgana Shop

На врв Bottom