Општи дискусии за ТВ серии

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Мене четврта сезона ми е најдобра, па понатака која сезона за што, сите се добри.

The wire е пишувана од Дејвид Сајмон, истражувачки новинар што цел живот се замарал со тематиките во серијата и затоа дијалозите и приказната се такви ко што се. Со извинение до оние што ги смара интелигентен приказ на реалноста во главен град во Уса, па и на секое друго општество, ама серијава не се гледа со телефон во рака и музика во позадина. Или ја гледаш или не, зашто баш напротив, секој лик е битен, други и оние небитните. Црнците баш во серијава се прикажани поразлично од секаде на друго место.
Прва сезона е ко вовед во тоа што следи. А тоа што следи, па и крајот, поентата е дека ништо не се дешава. :D Не знам, мене ми е сеуште омилена и не верувам да ми ја одмине некоја некад.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.836
Поени од реакции
19.155
Ја гледам кликбејт и прв пат можно е да исклучам серија од прва епизода од толку шо ми е антипатична оваа шо ја глуми сестрата на Ник, не можеле поодвратен сурат да одберат а и улогата која ја има свака част, гној.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.010
Поени од реакции
37.342
Уште една фокинг комедија смачкана! Оваа веројатно повеќето ја имате гледано. Ted Lasso - немам што да коментирам освен тоа дека сезона 1 >>>>> сезона 2. Втората сезона некако од комедија се претвори во драма и со некои елементи на кои се фокусираше како менталното здравје кај спортистите, традицијата на луѓето од африканскиот континент која во завиена форма ко да извикуваше: BLM!, и сл. ми делуваше претенциозно. А да не зборувам за филер епизодата која ја однесе во екстреми претенциозноста. Ама генерално feel-good серија (пак ќе повторам, особено првата сезона). Гледам дека има доста фанови на форумот, а за многу скоро време излегува и трета сезона, па сметам дека ова треба да има и сопствена тема. Ако успеам да издвојам време, ќе биде!

New update:
1675193513051.png

Уште е многу бело... Давајте предлози! Запишувам јас.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Уште една фокинг комедија смачкана! Оваа веројатно повеќето ја имате гледано. Ted Lasso - немам што да коментирам освен тоа дека сезона 1 >>>>> сезона 2. Втората сезона некако од комедија се претвори во драма и со некои елементи на кои се фокусираше како менталното здравје кај спортистите, традицијата на луѓето од африканскиот континент која во завиена форма ко да извикуваше: BLM!, и сл. ми делуваше претенциозно. А да не зборувам за филер епизодата која ја однесе во екстреми претенциозноста. Ама генерално feel-good серија (пак ќе повторам, особено првата сезона). Гледам дека има доста фанови на форумот, а за многу скоро време излегува и трета сезона, па сметам дека ова треба да има и сопствена тема. Ако успеам да издвојам време, ќе биде!

New update:
Прегледај го приврзокот 364976

Barry е одлична серија и многу брзо се гледа. Ми се допаѓаа сите сезони, точно балансираат за да не стане репетитивна и има некој шмек, особено дека комбинира жанрови.

Louie е ремек дело, мене уште не ми излегуваат некои епизоди од глава, и иако не е класична комедија, има доста автентичен хумор. Првата епизода има малку suspension of disbelief, ама таков му е пристапот генерално. Интересно е да се гледа од оваа перспектива затоа што Луи Сикеј беше канцелиран, па сега гледам се враќа (иако на мала врата) и личи на остарен едно 100 години во последниве 2-3.

Не би ја препорачал Russian Doll, не би трошел време со неа, мене ми беше ко серија што ја гледаш на 2x fast forward и не пропушташ ништо особено, има groundhog day концепт ама генерално невпечатливи протагонисти (дури и структурата е чудна, не зборувам за loop-от, но да не откривам повеќе ако планираш да ја гледаш).

Член од
5 март 2018
Мислења
16.836
Поени од реакции
19.155

New update:

Dead to me не знам колку е баш баш комедија али има црн хумор на моменти а Линда Карделини и Кристина Аплгејт се одлични во серијата.
Во втора сезона заприметив дека глумицата Кристина има некојси одвишок килограми и кога изгуглав дознав дека додека се снимала втора сезона и била дијагностицирана мултиплекс склероза :place:
Уствари женава цел живот се бори со некоја болест, во 2008 исто така и бил откриен и рак на дојка, премногу жално, гледајќи го и крајот на серијата ме остави без коментар.

Емили во Париз е добра за бинџање и за ладење мозок. Епизодите се по 30 минути, кастингот е топ, плус Париз, па зошто да не :)

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.693
Поени од реакции
9.974
Беа најавени 7 е сега можеби и 5 ќе се многу ќе видиме како ќе има гледаност.

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307

New update:

Curb Your Enthusiasm... Со европско знаменце усвои го предлогот

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.010
Поени од реакции
37.342
Curb Your Enthusiasm... Со европско знаменце усвои го предлогот
Таа секогаш прва ја земам предвид, зашто баш такво нешто барам и знам дека 100% ќе ми се допадне. Ама ко ќе ми текне дека двоцифрен број сезони има... Не, подобро да си гледам нешто пост-карантинско! :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.010
Поени од реакции
37.342
По Hacks и Ted Lasso, трет избор ми беше Only Murders in the Building на Hulu. Причината зошто ја избрав, исто како и за претходните две, е што е понова серија со помал број епизоди, а воедно и должината на епизодите е од 25 до 35 минути. Оваа некако би ја сместил измеѓу претходните 2 - ми се допадна повеќе од Hacks, а помалку од Ted Lasso, ама барем беше со константен квалитет, не опадна квалитетот во втората сезона, како што имав впечаток со Ted Lasso. Е сега - ова не беше типична комедија, туку е нешто помеѓу мистерија и комедија, што испадна интересен концепт. Немаше ништо урнебесно, но хуморот, таму каде што го имаше, си беше супер погоден. Во секој случај, забавно за гледање, брзо ми помина времето. Прочитав некаде дека во трета сезона Мерил Стрип ќе се приклучела на актерската екипа, па баш би сакал да видам што ќе испадне од тоа. Полека позеленува сликата:

1675708303340.png

Член од
5 март 2018
Мислења
16.836
Поени од реакции
19.155
Вчера излезе You првиот дел, до 4 епизода сум и ме воодушеви. Настаните се одвиваат овој пат во Лондон и е скроз освежување од првите сезони, го има тој аристократски шмек, кинематографијата топ, обожавам :love:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.848
Вчера излезе You првиот дел, до 4 епизода сум и ме воодушеви. Настаните се одвиваат овој пат во Лондон и е скроз освежување од првите сезони, го има тој аристократски шмек, кинематографијата топ, обожавам :love:
Јас ја прекинав. Ми беше некако Декстер за сиромашни (Декстер до 4-та сезона).

Kajgana Shop

На врв Bottom