Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
I have no idea what you are talking about. Ама што и да е: најдете си соба!Уште еден офтопик, извини Злате!
Ќе беше подобро Бил и Френк да беа две мазни плавушиАбе три страни се жалите за геј сцена. Да беше на нетфликс ќе беше геј сцена со двајца црнци, значи намалете доживљај и бидете задоволни и со ова.
Од неколку гејмплеја што гледав, играта е прилично насилна и брутална. И ти у сред зомби апокалипса ставаш геј двојка (можеше да биде и стрејт двојка), кои си ставиле ограда и имаат оружје и ништо не ги дира (како на други не им текна тоа?). Можеа да се фокусираат повеќе на тоа како преживувале во тие 20 години од напади на инфицирани и raiders, ако им требаше содржина за пополнување. Имаше само една таква сцена и тоа епизодава ја прави ко да не е воопшто дел од самиот свет, кој во оригиналот е прилично брутален, а тука излегува дека сепак постоел некаков си safe heaven. Нив може да им се види Џо као многу насилен, па да пробаат неговата емотивна страна да ја истакнат повеќе (во согласност со вкусовите на публиката нели). Па место крвишта да почнеме да глеаме развој на карактери, кај што Џо и Ели ќе развијат татко - ќерка однос.Ја извртеа скроз приказната за да исфорсираат геј пропаганда... Океј ми беше да се запознаам малце со Бил, али цела епизода да ми форсираат нешто што АМА БАШ нема врска ни со играта, ни со приказната е очајно во најмала рака и тажно. Третава епизода за мене е само 20 мин, тие 20 мин. беа солидни.
Автоматски споено мислење:
Со оглед на тоа колку е добра кинематографијата во серијава, епизодата ќе беше ВРВ ако ја следеа приказната. За тие што не ја знаат играта, еве споредете. Огромно разочарување.
Двајца стари педери се пердашат саат и пол, а се што требаше да напраат е да стават две згодни милфици во истото времетраење и никој немаше да се буниАбе три страни се жалите за геј сцена. Да беше на нетфликс ќе беше геј сцена со двајца црнци, значи намалете доживљај и бидете задоволни и со ова.
Тууу џабе потрошен цел саат, апсолутно непотребна епизода. Единствена цел на епизодава што беше? Да покаже дека има педери? Глупости, тотално непотребно за развој на приказната, можеле само да се навратат пред да стигнат со Ели во куќата дека Педро имал некаква врска дека знае кој живеел што може да искористи од куќата, а не го дрвеа цела епизода педери како се ебаваат.
Па место крвишта да почнеме да глеаме развој на карактери, кај што Џо и Ели ќе развијат татко - ќерка однос.
нене воопшто не ми е битно да е 100% ископирана, во право си да и ја сакам да видам нешто ново и ете видов во трите епизоди, но не се бунев за првите две затоа што имаше и делови од играта ИАКО не беа скроз исти. На пример, умирањето на Тес во играта е слично, но Тес задржува време со пукање и се инфицира, додека во серијата со огин ги запали сите.. а Џоел и Ели бегаат во скроз друга насока во играта, но не се бунам бидејќи е слично и има логика. Мислам дека и во вториот дел на постот сам си одговори на прашањето на тоа зашто се замараме да е ко во играта/книгата за било штоМене не ми е јасно зашто за секоја преработка за игра или книга, се замарате зашто не е 100 ископирана. Ја кога сум голем фан на нешто, пре би сакал да видам нешто ново во тој сетин. Налет и мисијата, кој сака нека ја игра, никој не ви го зима тоа. Не е ништо трагично ако сменат некој небитен детал, се дур се задржи квалитетот.
Тука за жал не беше така. Саат ипол потрошија на throwback епизода за ликови кој умираат и се небитни во прикзната.
Ако планираат така, тогаш ова нема да дочека втора сезона.Приказната која ја раскажуваат не се фокусира на убивање инфицирани туку на односите помеѓу луѓето, развој на карактери, љубовта. Нема ни толку често да ги гледаме инфицираните, ништо чудно во пола од останатите епизоди да ги нема воопшто.
Во овој дел за кој ми рече да не те цитирам сепак морам само за ова^^: не се обидувај да бидеш адвокат на забегани луѓе. Денес ќе ги одбраниш за нешто, утре поголемо срање ќе направат. Тој воз е отиден, разбудените го изгубија компасот и сега ние што се сметаме за рационални common sense people можеме само да се тешиме дека ова е случајно, она е случајно. Не се работи овде за актерот, цела екипа има одработено ликот да изгледа, зборува, да позира и да се облекува како ЏП. Намерата е премногу очигледна и сега да не бидеме иронични, како актерот кој глуми геј го поштувал ЏП и му правел трибјутТаков треба да е ликот во серијата а ти сега неосновано ги обвинуваш разбудените.
Маде од овца придонесоа, епизодата не беше за сите тие работи кои ти сега се обидуваш да ги доловиш, туку беше комплетна stand-alone романтична епизода која има многу малку врска со дејствието. Вакви character development приказни не се прави за луѓе кои умираат на крајот на приказната, туку се прават како составен дел од дејствието. Многу е слична на една епизода од ЛОСТ, еве ќе ти оставам да размислиш која, само што таа епизода имаше смисла затоа што даде одговори кои ги чекавме.Многу нефер од твоја страна да кажеш дека немале придонес само оти умреле.
Не е проблем, исто како што не беше проблем во ГоТ, ХоД итн... само нека не ми губат саат и дваесет минути, нека се плескаат одвреме на време и да продолжиме со дејствието.Си има геј ствари у серијата, уште сега да те предупредам ако мислиш дека оваа одлучиле да биде "реклама за лгбтњ".
За ова не ми одговори на што мислиш поточно ама во ред. Како stand-alone јас би ја оценил со 9/10. Филмски гледано немам никаква замерка, само ме нервира кога ми ја прекинуваат серијата за ЕПП.Серија со габична инфекција, од очи и мозок и уста им искачаат гадотии, им ги отвараат главите, делови од тела насекаде ама не, му се повратило од прилично ок прикажена геј романса, нешто што постои кај милиони луѓе а не како гадостите од серијата, но сепак од тоа му се зповратило и блуе вулгарност. Убивства на деца пример не го тригернаа но после епизодата ставил огромен КЕЦ на имдб, за ти тука да ми постираш разлика од 8.3 и 9.2
Веќе е обновена за втора сезона.Ако планираат така, тогаш ова нема да дочека втора сезона.