Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Што мислите за филмот ширум затворени очи , има вистина или све е за гледаност,возбуда,мистерија, манипулација додавано,одземано?

Што мислите за филмот ширум затворени очи , има вистина или све е за гледаност,возбуда,мистерија, манипулација додавано,одземано?
Ништо не те разбравме.

Како мислиш ширум затворени очи? Или се ширум отворени или затворени, што е ова сеа? Ова е класично додавање и манипулација од твоја страна.

Како мислиш ширум затворени очи? Или се ширум отворени или затворени, што е ова сеа? Ова е класично додавање и манипулација од твоја страна.

Е де за истиот филм зборуваме(јас така си го викам)...нема врска па мислев дали е реален на кратко

Е де за истиот филм зборуваме(јас така си го викам)...нема врска па мислев дали е реален на кратко
За кој филм, друже? Eyes Wide Shut ли? Како мислиш дали е вистина? Како може филм да е вистина? Не е ова документарец.

филмот е праен за некоја тајна секта, само Кјубрик ја знае тајната.
A таа "секта" дан е scientology што не е баш и секта...затоа прашав дали е релевантен и дали може да се извлечи некоја корисна информација или е направен со цел да се шпекулира нешто или да се направи нешто како теорија на завера...

Не знам јас негледам вакви работи и воопшто не ми е познато затоа прашав...ако може некој на брзина да објасни би било супер
Друже, филм е ова. Нормално дека не е вистина. Како може филм да е вистина? Ниту е документарец, ниту пак снимен според вистински настан. 100% фикција!

филмот е праен за некоја тајна секта, само Кјубрик ја знае тајната.
Инспириран е од книга, само адаптирана за во поново време, така што не ти држи вода коментарот.

I jas ke bev ko tebe aako ziveev Magarevo,Trnovo,ili na Vodno,ama od tamu Bitola,Skopje,kako bela mecka da legnala nad nuv.
Vo Bitola 24/7 vlaznost 99% cela nedela,so defrosti na 1,5 casa.Sonce nemavme videno.
Da ziveese na Kojnovo, Vodno temperaturata e po niska i od Skopje a ti ne me ni prasa mene kade ziveam nitu kako se montirani klimite i ti se zanesuvas vo tvoite filmovi i sakas da bides interesen i zatoa ne te svajkat ovde mnogu seriozno. No ajde neka bide po tvoe ;)

Da ziveese na Kojnovo, Vodno temperaturata e po niska i od Skopje a ti ne me ni prasa mene kade ziveam nitu kako se montirani klimite i ti se zanesuvas vo tvoite filmovi i sakas da bides interesen i zatoa ne te svajkat ovde mnogu seriozno. No ajde neka bide po tvoe ;)
Ako vnimatelno procitase ke videse deka nikade ne spomnav temperaturi.
Simbolicno spomnav bela mecka,sto znaci magla,i vlaznost od 99%.
E takvi uslovi so pd 2c i nadolu se uslovi,za postojan devrost pri optovaruvanje na klimata od najmalce 50%.
A sekako ke bidat i pocesti ako e poveke optovarena.
Na vedro vreme i -15c i so 100% optovaruvanje da bidi, mozi da ne se slucuva ova ili ke se slucuva mnogu retko,dokoku poseduva intelegenten DF.Sigurno kaj tebe ne bile stvoreni uslovite gore navedeni i nemalo.
Jas imam i vlagomer nadvor i ja pratev non stop vlagata.Na 90%vlaznost mnogu poretko pravese.
Eve se potudiv malce da ti pojasnam :) .
Автоматски споено мислење:

:vozbud:ја со 24-ка 105м2 топла. Oд Тип канал /dust type airconditioner/
Napolno se slozvam so tebe deka se grees i ladis.Zosto da ne.

Не знам јас негледам вакви работи и воопшто не ми е познато затоа прашав...ако може некој на брзина да објасни би било супер
Јас верувам дека во Америка постојат секти кои се однесуваат на начинот прикажан во филмот „Очи широко затворени“, во смисла на тајни пасворди за влез, забава под маски, можда и забави со секс. Секако има секти во кои членуваат богати и/или влијателни луѓе. Ама не верувам дека Кјубрик во филмот имал намера да претстави некоја конкретна тајна група.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom