Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 септември 2015
Мислења
943
Поени од реакции
470
Што мислите за филмот ширум затворени очи , има вистина или све е за гледаност,возбуда,мистерија, манипулација додавано,одземано?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.204
Поени од реакции
37.836
Што мислите за филмот ширум затворени очи , има вистина или све е за гледаност,возбуда,мистерија, манипулација додавано,одземано?
Ништо не те разбравме.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.147
Како мислиш ширум затворени очи? Или се ширум отворени или затворени, што е ова сеа? Ова е класично додавање и манипулација од твоја страна.

Член од
23 септември 2015
Мислења
943
Поени од реакции
470
Како мислиш ширум затворени очи? Или се ширум отворени или затворени, што е ова сеа? Ова е класично додавање и манипулација од твоја страна.
Е де за истиот филм зборуваме(јас така си го викам)...нема врска па мислев дали е реален на кратко

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.204
Поени од реакции
37.836
Е де за истиот филм зборуваме(јас така си го викам)...нема врска па мислев дали е реален на кратко
За кој филм, друже? Eyes Wide Shut ли? Како мислиш дали е вистина? Како може филм да е вистина? Не е ова документарец.

Член од
23 септември 2015
Мислења
943
Поени од реакции
470
филмот е праен за некоја тајна секта, само Кјубрик ја знае тајната.
A таа "секта" дан е scientology што не е баш и секта...затоа прашав дали е релевантен и дали може да се извлечи некоја корисна информација или е направен со цел да се шпекулира нешто или да се направи нешто како теорија на завера...

Член од
23 септември 2015
Мислења
943
Поени од реакции
470
Не знам јас негледам вакви работи и воопшто не ми е познато затоа прашав...ако може некој на брзина да објасни би било супер

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.204
Поени од реакции
37.836
Не знам јас негледам вакви работи и воопшто не ми е познато затоа прашав...ако може некој на брзина да објасни би било супер
Друже, филм е ова. Нормално дека не е вистина. Како може филм да е вистина? Ниту е документарец, ниту пак снимен според вистински настан. 100% фикција!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.230
A таа "секта" дан е scientology што не е баш и секта...затоа прашав дали е релевантен и дали може да се извлечи некоја корисна информација или е направен со цел да се шпекулира нешто или да се направи нешто како теорија на завера...
Da bese nesto sektata Nicholas Cage ke imase uspesna kariera ;)

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.497
Поени од реакции
3.714
филмот е праен за некоја тајна секта, само Кјубрик ја знае тајната.
Инспириран е од книга, само адаптирана за во поново време, така што не ти држи вода коментарот.

Kajgana Shop

На врв Bottom