Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 6.795
- Поени од реакции
- 8.320
Зашто мамаЗ? Дека ти личи на мамаЗаеф?За ајварот на Мамаз
Јас мислев мамас е.
Зашто мамаЗ? Дека ти личи на мамаЗаеф?За ајварот на Мамаз
Ај врати се тука и препрочитај:Пробај прво ти дали го бива мезе, па пиши...
-------Кога сме кај ајварот: сум ги пробал речиси сите ајвари што се продаваат кај нас, ама на овој (Mezze), дефинитивно му нема рамен! Мислам дека не се продава по маркети, мораш да си го порачаш, доставуваат до дома, пакетчиња со 6 теглички (само во мали тегли го има што е супер за мене), и е по вкус ист ко домашниот ајвар што си го правиме по дома. https://mezze.mk/
Значи не си го пробала и тој, ама важно знаеш дека не чини. ОК, ај, ќе ти веруваме тебе.можеби и ке го пробам.
Најреално е Мамлаз да се вика. Инаку кога знаете дека ниеден домашен ајвар не вреди пробајте српски, хрватски, бугарски. Додуше за бугарскиот одамна немам ни чуено ни видено дали го има. Инаку беа 3-4 производи од таа фирмаЗашто мамаЗ? Дека ти личи на мамаЗаеф?
Јас мислев мамас е.
...со ајварот кога ќе завршиме?* Завршивме со сирењата. Темата е КАМ.
zosto da zavrsime? interesna e temata i e za produkt sto se prodava vo kam....со ајварот кога ќе завршиме?
Толку знам и јас како се виканиту го видела, ниту го пробала, но јако ти е ова на мама заефЗашто мамаЗ? Дека ти личи на мамаЗаеф?
Јас мислев мамас е.
Колку сакаш..пример:Додуше за бугарскиот одамна немам ни чуено ни видено дали го има
Овој ајвар, врска нема со тој ајвар за што зборуваме. Ова во Македонија го нарекуваат лутеница, а бугарската лутеница е нешто сосема трето.Колку сакаш..пример:
Ðйвари Дерони
Ajvars & Vegetable breakfasts Deroni. Ajvar no sugar added. Ajvar with roasted peppers. Ajvar hot appetizing. Ajvar premium.www.deroni.com
И во најелитниот ресторант ќе најдеш влакна во храната. Тешко се наоѓа добар готвач.Прегледај го приврзокот 362083
Не е така гадно, као шо изгледа: Цела, несомелена рачка од пиперка во денешната Лутеница. Ама, не е ни пријатно
Така е! Само не ми е јасно какви им се ситата, кога ова проаѓа. И, што сѐ може да пројде...И во најелитниот ресторант ќе најдеш влакна во храната. Тешко се наоѓа добар готвач.