Се произведувате, ама ете решиле Тојота и Холден да не произведуваат во аустрелија. Самиот твој афинитет по азиска храна зборува доволно за квалитетот кој го има тамуparalelen uvoz e dozvolen ovde, retko e isplatliv i podlezuva na carini ali e OK. ne im se dava monopol samo zatoa sto ovde se proizveduva odredena stoka.
pocituvanje standardi pri produkcija i imanje ist prozivodstven kvalitet ovde e normalno. vo eu ne e. milka ti ja spomnav a ima i slucaevi kade NAMERNO ne se proizuveduva so ist kvalitet zasto zakonite se razlicni, za ova se zalese hrvatska.
ne podlegna. toyota prva ja snema od AUS. ednostavno AUS odluci da ne proizveduva koli i cel toj biznis go prefli vo azija.
klimata ima vrska so zelencukot zasto ovde sekogas se e vo sezona nekade. neznam kako e vo GER ne sum obrnal vnimanie ali vo london slabo bese odrzuvanjeto na marketite, tuka ne e taka. svezo GMO ovosje i zelencuk ovde se zabraneti, mislam samo pamuk i canola se dozvoleni vo aus. takvi sranja ostavame na holandija i amerika i za zal stigaat ovde ko procesirana hrana mada za sreka ko sto rekov sve si proizveduvame pa osven ako ne zapnes da jades amercki kornfleks mesto AUS nema da gi osetis tie blagodeti.
26 mil BOGAT pazar e dovolno golem pazar za sekoj da si ja proba srekata pa duri i ALDI od ger... ger doaga za nas seto ko bugarija na vremeto, smesno eftina u sporedba so AUS.
Абе даваат на социјални лица, ама колку навистина од нив во Германија се социјални лица? И таму некои прават злоупотреба на тие работи...Не, туку ги даваат на социјално загрозени лица гратис. (Пиши Tafel Deutschland на гугл)
Тоа со поефтинување сум чул за некои маркети после 19 часот. Зависи во која покраина и која политика ја има маркетот. Таа политика ја има и Кауфланд во Бугарија на пример.
zborime za hrana ne za koli... porano imavme 5 fabriki i proizvodstvo, sega nemame. nema pari u toa.Се произведувате, ама ете решиле Тојота и Холден да не произведуваат во аустрелија. Самиот твој афинитет по азиска храна зборува доволно за квалитетот кој го има таму
Ја заборави азиската Вегета. Ама и мене ми е вкусна да не бидам погрешно сфатен.zborime za hrana ne za koli... porano imavme 5 fabriki i proizvodstvo, sega nemame. nema pari u toa.
mojot afinitet na aziska hrana se dolzi na 10 god ziveenje u azija i na faktot deka sakam luto. ednostavno preferiram aziska kujna zasto vo golema mera se jade sveza hrana, mesto procesirana. primer nemaat oni salami nego jadat meso, e sega ti ako mislis deka martadela e bolje od wagyu ondak ok...
ista e taa peer... MSG se koristi i u nasata vegata. forata e sto jas retko jadam procesirana hrana, od meso jadam pretezno divec i riba sto sam si gi lovam ova e 80%, drugite 20% kupuvam direkt od farma od prijatel. mnogu mnogu retko se slucuva da kupam meso od samoposluga.Ја заборави азиската Вегета. Ама и мене ми е вкусна да не бидам погрешно сфатен.
Да бидам искрен мартадела е боље од инсекти. Можеш повеќе луто и зачинето да ставиш, да не се осети бајатоста на храната "свежа"zborime za hrana ne za koli... porano imavme 5 fabriki i proizvodstvo, sega nemame. nema pari u toa.
mojot afinitet na aziska hrana se dolzi na 10 god ziveenje u azija i na faktot deka sakam luto. ednostavno preferiram aziska kujna zasto vo golema mera se jade sveza hrana, mesto procesirana. primer nemaat oni salami nego jadat meso, e sega ti ako mislis deka martadela e bolje od wagyu ondak ok...
Тие муштерии идат во Веро бидејќи има поголем избор на едно место. Значи со едно паркирање, завршуваат работа, значи заштедуваат на време, енергија, гориво и сл, а и имаат доволно финансии да му ја мислат за секој денар.Никогаш нема да можам да ги разберам тие муштерии што попрво би ја купиле тортата во Веро или шампањацот во Тинекс.
Во Германија го има истиот феномен.
ne postoi AUS blago... englezive se tapa za gotvenje, duri i onie tipicni angliski jadenja se bolji ovde.Ако не за друго, благите во Европа се мноооогу подобри од Австралиските благи. За другото не можам да кажам не су пробал Аустралиско.
fino, ti veruvam, stom si probal insekti da sporedis so martadela sigurno znaes.Да бидам искрен мартадела е боље од инсекти. Можеш повеќе луто и зачинето да ставиш, да не се осети бајатоста на храната "свежа"
Ce si kupish 10 Litri mleko od farma i ce si naprajsh sam Sirenje.mene me kine sirenjeto i kaskavalite...
te baram sledniot pat u MK koga ke sum da me naucis... kravi i mleko ne e problem ali ova ne sum probal nikad....Ce si kupish 10 Litri mleko od farma i ce si naprajsh sam Sirenje.
Za belo e 10 min rabota.
Za izvarka isto takaza bijano treba malce pojce rabota ama ako sakash makedonsko sirene Made in Ostrelija by Kano , bujrum
Jas se sam si pravam, komshijata ima 50 Bio Kravi.
Ama koga ce zagladni za ubavo sirenje kupuva od mene ( Pola kilo 10€)
Cestit Badnik na site Pravoslavni ovde!!!
И од 10 литра млеко, колку ќе извадиш сирење?Ce si kupish 10 Litri mleko od farma i ce si naprajsh sam Sirenje.
Za belo e 10 min rabota.
Za izvarka isto takaza bijano treba malce pojce rabota ama ako sakash makedonsko sirene Made in Ostrelija by Kano , bujrum
Jas se sam si pravam, komshijata ima 50 Bio Kravi.
Ama koga ce zagladni za ubavo sirenje kupuva od mene ( Pola kilo 10€)
Cestit Badnik na site Pravoslavni ovde!!!
Zavisi kolku e mrsno ( naprolep povejce srede leto pomalce) vo sekoj slucaj 1,5Gkg Belo sirenje.И од 10 литра млеко, колку ќе извадиш сирење?
Рамстор, 100%!Ај да се надоврзам на темава, во еден од маркетите на делот фурна и лиснати со свои очи видов како си претрчува лебарка по лиснатите теста ... вратив се што ставив во хартиените кесички и излегов !!!
Ne morash da me barash vo Mk dosta e i Deutschland.te baram sledniot pat u MK koga ke sum da me naucis... kravi i mleko ne e problem ali ova ne sum probal nikad....
inace eve domasno...
Прегледај го приврзокот 361376