Брука во КАМ маркетите

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.842
...да да, гледам колку касиери се истепани за разлика од докторите, морееее да се прашував јас воен рок на сите да се исчеличите како мажи, а не ваму кифли на каса, една вреќа не можат да дигнат, па со количка, килави!
Глеам еве овие "мажите" од југославија колку се челични оти иделе у војска.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.542
Поени од реакции
11.519
Многу пати сум бил сведок како ист производ со поголема грамажа бил оставен од страна на муштериите кога ке го здогледаат истиот на акција, не враќаат од кај што зеле туку само си мењаат и продолжуваат
Нормално по нив доаѓа друг муштерија кој го гледа тој продукт го зима оди на каса, касиеркатс нормално го куца по повисока цена, ако приметиш тука ок ако не дома ке пцуеш по вработените по домашните и така

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.563
Поени од реакции
24.923
... застанувам на празната каса со ризик дека нема да дојде никој, а на мое место на активната каса веќе се наредиле другите купци кои мислат дека нема да ми успее барањето на друга касиерка, а ако дојде друга касиерка на празната каса тоа ќе биде моја заслуга, затоа што јас изреагирав, а другите си ќутат, така да заслужни пуфки не продавам! :pipi:

... мислам дека го претера со речникот!
bijons se odnesuva ko sipak u bolnica... use boks da im zacuka i taman e... na pola pat e, polu sipak :D

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
...аааа не е баш така, грешка си, јас сум многу трпелива кога некој ќе се извини и ќе објасни, ама на дрски кои треба на работно место да бидат љубезни, затоа што не може да се загледа на ајфонот од типкање на каса, еееее богами не му поминува, на ист начин како не би ми поминало и јас така да правам на работно место кон други особи, маркети има доволно, ако Кам сака да си ги изгуби купците, повелете сјебете му го рејтингот, ќе слушаме ние сега касиерите што ќе наредат бре бре, нека прво се научат да се обратат со „вие“ да применат „извините“ па тогаш можеби ќе послушаме ние купците!

...да да, гледам колку касиери се истепани за разлика од докторите, морееее да се прашував јас воен рок на сите да се исчеличите како мажи, а не ваму кифли на каса, една вреќа не можат да дигнат, па со количка, килави!
дали си се запрашала дека проблемот е во Муштериите не во Вработените?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.622
Поени од реакции
37.585
дали си се запрашала дека проблемот е во Муштериите не во Вработените?
... проблемот е општ во денешно време, се нема ни култура ни почитување од двете страни, но едната страна секогаш има приоритет, треба да знаеш едно како што „пациентот секогаш е во право зашто бара здравствена услуга, за која здравствениот работник ќе биде исплатен“ истото важи и за делот во маркетите „дека купувачите секогаш се во право, зашто ти ја земаш платата од нивно пазарување“ и све додека размислуваш поинаку ќе бидеш незадоволен.

... но ќе додадам дека ист шампањац во Тинекс е со цена од 190 денари, а во Кам истиот со цена од 120 денари, ако споредиме уште некој производ со толкава разлика, нормално дека Кам ќе има повеќе купувачи, но пак чоколадната торта во Тинекс која е со цена од 430 ден истата чоколадна во Веро чини 550 денари и тоа во некои глупи картонски пакувања, за разлика од оригиналното пакување во Тинекс, па нормално дека сите купувачи ќе прошетаат низ сите маркети и не е разлика 2, 5 10 денари од ист производ како што се пишува тука, туку многу повеќе.

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
... проблемот е општ во денешно време, се нема ни култура ни почитување од двете страни, но едната страна секогаш има приоритет, треба да знаеш едно како што „пациентот секогаш е во право зашто бара здравствена услуга, за која здравствениот работник ќе биде исплатен“ истото важи и за делот во маркетите „дека купувачите секогаш се во право, зашто ти ја земаш платата од нивно пазарување“ и све додека размислуваш поинаку ќе бидеш незадоволен.

... но ќе додадам дека ист шампањац во Тинекс е со цена од 190 денари, а во Кам истиот со цена од 120 денари, ако споредиме уште некој производ со толкава разлика, нормално дека Кам ќе има повеќе купувачи, но пак чоколадната торта во Тинекс која е со цена од 430 ден истата чоколадна во Веро чини 550 денари и тоа во некои глупи картонски пакувања, за разлика од оригиналното пакување во Тинекс, па нормално дека сите купувачи ќе прошетаат низ сите маркети и не е разлика 2, 5 10 денари од ист производ како што се пишува тука, туку многу повеќе.
Цените се тие што се во сите маркети, затоа секој оди кај што сака. А тоа дека купувачите се сеогаш во право ахахахха тврдам дека не е точно скроз, имам видено се и сешто од такозваниоте муштерии и купувачи..понашање -0000000. Од урлање без врска уште не велзени во маркет, фрланње со овоше по зидови, закани (скоро дојдено до тепање од ништо), кога се носеа маски во ковидот посебно најпојќе проблеми (скоро секогаш до тепање идаше иако закон си имаше за носење маска..не носеа), прашање дали треба ќеса па одговор во стил на урлање како ќе се носеле ова она (све тоа на касиерот)..куп примери има. само да кажам дека не треба Муштерија или купувач или како сакаш наречиги да лечи комплекси со касиерите (исти луѓе што се понашале како в планина в банка или во пошта биле бубачиња, А не викале дури и кога шалтерот бил затв орен пред нивни нос а редот над 5-6 души ама во маркет мора да се УРЛА. Култура Никаква од купувачи НУЛА

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.965
Поени од реакции
8.626
Никогаш нема да можам да ги разберам тие муштерии што попрво би ја купиле тортата во Веро или шампањацот во Тинекс.

Во Германија го има истиот феномен.

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.649
Поени од реакции
7.997
Бижонс ти си класична "Керен", искрено би платил да не те сретнам.
Друго, зашо бе никој не му рече на братов погоре што работи у Кам дупи си ги заслужуваат.
Уреду е дека малку филува и се занесуе али тоа што го праи ако не праи филмои ја му давам рука.
Оди по тинекс и ред други ќе видиш дека за жал се жени што мораат да работат и немаат излас и шефови менаџери и газди буквално иживљавање вршат врз нив а работат за мочана плата од 18 иљади.
Братов по ова што читам ваљда дал дознание дека малку му фаќа акалот и ги игра, сеа он што смета дека е незаменлив уште никој не му кажал али нејсе.
Живела радничка класа, а ваквиве неиживеани ко Бижонс и што се ситат на особи што работат у маркети и не стигнал цена да смени зошто дегенот што е газда незнае да даде некоја иљадарка троа појќе па да има појќе персонал и тоа да може да се постигне. Сигурно касиерката у тој маркет кај што пазариш намерно не ја сменила цената, па ти да и дојдеш "уанаби докторица" и да и кењаш над глава.

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.553
Поени од реакции
916
Бижонс ти си класична "Керен", искрено би платил да не те сретнам.
Друго, зашо бе никој не му рече на братов погоре што работи у Кам дупи си ги заслужуваат.
Уреду е дека малку филува и се занесуе али тоа што го праи ако не праи филмои ја му давам рука.
Оди по тинекс и ред други ќе видиш дека за жал се жени што мораат да работат и немаат излас и шефови менаџери и газди буквално иживљавање вршат врз нив а работат за мочана плата од 18 иљади.
Братов по ова што читам ваљда дал дознание дека малку му фаќа акалот и ги игра, сеа он што смета дека е незаменлив уште никој не му кажал али нејсе.
Живела радничка класа, а ваквиве неиживеани ко Бижонс и што се ситат на особи што работат у маркети и не стигнал цена да смени зошто дегенот што е газда незнае да даде некоја иљадарка троа појќе па да има појќе персонал и тоа да може да се постигне. ТИКВО.
Кажав јас што е како, веривале или не све имам поминато што напишав и куп други работи..Нема што да се објаснувам со тебе или кој било друг или како викаш Да филувам и занесувам. Секој ден има глупости од тој тип посебно за празници кога има најпојќе гужва. А тоа за незаменлив, јасно им е на маркетиве дека не може да си дозволат да изгубат луѓе само кажав јас како е ти не верви твоја работа. Види огласите за кам пример (или буило кој друг маркет) и јасно ќе ти биде. нон стоп се бараат луѓе и пакувачи за магацин (скоро никој не се пријавуваи тие малце штои ќе се пријават БЕГААТ. Лагите со високи плати, бонуси и денови за роденден...чиста глупост се

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Кажав јас што е како, веривале или не све имам поминато што напишав и куп други работи..Нема што да се објаснувам со тебе или кој било друг или како викаш Да филувам и занесувам. Секој ден има глупости од тој тип посебно за празници кога има најпојќе гужва. А тоа за незаменлив, јасно им е на маркетиве дека не може да си дозволат да изгубат луѓе само кажав јас како е ти не верви твоја работа. Види огласите за кам пример (или буило кој друг маркет) и јасно ќе ти биде. нон стоп се бараат луѓе и пакувачи за магацин (скоро никој не се пријавуваи тие малце штои ќе се пријават БЕГААТ. Лагите со високи плати, бонуси и денови за роденден...чиста глупост се
Абе друже ако е толку зезнато, а ти си способен да најдеш подобро, дај отказ.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
Никогаш нема да можам да ги разберам тие муштерии што попрво би ја купиле тортата во Веро или шампањацот во Тинекс.

Во Германија го има истиот феномен.
тука можеби игра улога психологијата ... поскапо е подобро?

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.177
Поени од реакции
3.426
@miki80 ај да не го тупеме за некој работи што знаеме како и што функционираат.

Мене онаа што интересира дали платите во КАМ се онакви какви ги рекламира, еве ти кажи отприлика колку зимаш, колку зема к-15, дали ви платија тринаеста плата, како имате одмори, дали за празници работите и ви даваат празнична дневница ете тоа ме интересира.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.965
Поени од реакции
8.626
тука можеби игра улога психологијата ... поскапо е подобро?
Можеби игра на почеток, ама кога ќе купиш еднаш два пати ќе сватиш дека поскапото е дури и полошо од поефтиното. Јас сум ЗА да се плати поскапо за подобро, но тука цената не ги оправдува очекувањата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.563
Поени од реакции
24.923
Можеби игра на почеток, ама кога ќе купиш еднаш два пати ќе сватиш дека поскапото е дури и полошо од поефтиното. Јас сум ЗА да се плати поскапо за подобро, но тука цената не ги оправдува очекувањата.
na zapad kade ima poveke izbor se e navika ili CUSTOMER LOYALTY sto vikaat. obicno toj sto kupuva u market X ke kupuva u market X zatoa sto znae sto kaj mu e na polica i ne trosi mnogu vreme. plus minus 10e ne pravi razlika na zapad a i obicno na nekoj produkti ke platis poveke na nekoj pomalku pa se balansira.

isto igra razlika i svezinata na produktite. koga ides u poskap market ke vidis deka produktite se taze, ova poslebno mozes da go vidis kaj ovosjeto i zelencukot. sansi za izminat rok imas pomalku, izbor na poluksuzni produkti ti e pogolem itn...

na kraj se sveduva i kolku si go cenis vremeto. eve za @bijons sega znaeme deka e rambo u supermarketite (mene bi mi bilo nezgodno so nejze da shopuvam lol) i ke se kara i rasprava za 100 denari da zastedi. nejzino pravo nejzini pari. na drugi ne im pravi razlika tolku, odnosno poveke zarabotuvaat ako ostanat prekuvremeno ili se nasocat kon biznis mesto stedenje. jas mnogu ne se zamaram so stedenje, porado bi zarabotuval nego da mu ja mislam dali ova treba da go kupam od kam ili vero...

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.965
Поени од реакции
8.626
na zapad kade ima poveke izbor se e navika ili CUSTOMER LOYALTY sto vikaat. obicno toj sto kupuva u market X ke kupuva u market X zatoa sto znae sto kaj mu e na polica i ne trosi mnogu vreme. plus minus 10e ne pravi razlika na zapad a i obicno na nekoj produkti ke platis poveke na nekoj pomalku pa se balansira.

isto igra razlika i svezinata na produktite. koga ides u poskap market ke vidis deka produktite se taze, ova poslebno mozes da go vidis kaj ovosjeto i zelencukot. sansi za izminat rok imas pomalku, izbor na poluksuzni produkti ti e pogolem itn...

na kraj se sveduva i kolku si go cenis vremeto. eve za @bijons sega znaeme deka e rambo u supermarketite (mene bi mi bilo nezgodno so nejze da shopuvam lol) i ke se kara i rasprava za 100 denari da zastedi. nejzino pravo nejzini pari. na drugi ne im pravi razlika tolku, odnosno poveke zarabotuvaat ako ostanat prekuvremeno ili se nasocat kon biznis mesto stedenje. jas mnogu ne se zamaram so stedenje, porado bi zarabotuval nego da mu ja mislam dali ova treba da go kupam od kam ili vero...
Не се согласувам. Не знам какви продукти ви шиткаат во Аус, ама во Германија, продуктите се со многу долг рог на траење во сите маркети. Зеленчукот и овошјето смрдат на расипано баш во поскапите маркети пошто не им се трошат. Се работи за исти продукти само различна цена. WD40 во едниот маркет е 3 евра а во другиот 10 евра и да не набројувам ред примери каде тие продуктите кои "не се марка" се каде каде подобри него ли "марките" на кои цената им е три пати поскапа. Можда дека во аус шиткаат поише кинеско па затоа сте loyal на некои маркети па затоа да те разберам.

Kajgana Shop

На врв Bottom