Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.700
Поени од реакции
34.232
Каква глума на Colin Farrell во “The Banshees of Inisherin” :cuc:
Brendon Gleeson исто одличен.
Nekni go gledav In Bruges povtorno i oti se slucuva za bozikj a na 25ti ke sum tamu samo poradi filmot si go reprizirav. :love: Colin i tamu rastura!

Banshees go gledav trejlerot i mislev e povrzano no steta ne e. Ne znam dali da go gledam…

Avatar isto taka perverzija! Utop izlegov od salata, kvalitetno prskaa pomegu drugoto. 10 od 10 iskustvo.

Член од
23 август 2022
Мислења
429
Поени од реакции
763

Том Круз е вистинскиот акционен супер херој во ерава на Бетмен,Тор,Капетан Америка и сл.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Прв пат коа го глеав Inglorious Basterds ми беше онака мех, чат пат го начекував на тв и го погледнував така по малце.
Вчера го репризирав комплетно од почеток до крај.
Какво уживање, 2 ипол саати ми поминаа као 5 минути.

Многу луд филм, хумор врв, нацизам, евреи мевреи, Хитлер, Гебелс, све на куп собрано, Горлааааами хахахахаххахаха Боунџоооорно, ГХХХХХХХХХХРАЦИЕ, ГРРРРРРРРРРРРРРРРРРРАЦИЕ.
Ја највише знам италијански, Доновиц после мене, Омар трет. И Омар вика, ама ја поима неам од италијански, и Алдо потврдува - ко што реков, трет што највеќе знае.
На крај мастерклас од знаење италијански

само он точно си го изговори името. :D

И Џанго јадеше реприза пред некој ден, и тој е тотално луд филм, јак ми беше уште од првото гледање.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.425
Поени од реакции
25.319
За Барби и Опенхајмер заедничко (секако, според мене) е што и двата концепта ми изгледаат штуро некако, како да нема приказна во нив. Но, сигурно не сум попаметен од некој таму во Холивуд што лупнал милиони во продукција, така што љубопитен сум да видам што ќе излезе од овие два проекта.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.375
Поени од реакции
43.187
Исто у новиве филмови, пример Опенхајмер што приметувам многу некако фаците извештачени им се. Дали имаат тон шминка или со CGI ги средуваат. Некако ликовиве у филмовиве делуваат ептен cartoonish.

Член од
23 август 2022
Мислења
429
Поени од реакции
763
Исто у новиве филмови, пример Опенхајмер што приметувам многу некако фаците извештачени им се. Дали имаат тон шминка или со CGI ги средуваат. Некако ликовиве у филмовиве делуваат ептен cartoonish.
Нолан не сака и се обидува што помалку да користи CGI.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857

Подолг период го меркав, ај утре, ај друг ден да го гледам и конечно го изгледав.
Не знам оти на тие оценки, критики и што ти знам, глупичок ми беше, ич не ми легна ко филм.
Таа типката споредна улога шо имаше, пола време болна, пола време се тепаше, пола време се „онадеше". Впрочем и така би го поделил филмот по 1/3.
6-че од мене. Можи имав други очекувања, појма немам...

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.760
Поени од реакции
1.043

Подолг период го меркав, ај утре, ај друг ден да го гледам и конечно го изгледав.
Не знам оти на тие оценки, критики и што ти знам, глупичок ми беше, ич не ми легна ко филм.
Таа типката споредна улога шо имаше, пола време болна, пола време се тепаше, пола време се „онадеше". Впрочем и така би го поделил филмот по 1/3.
6-че од мене. Можи имав други очекувања, појма немам...
Ок си е бе Тигарот ... можи не е ремек дело ама е солиден филм ... незнам шо си очекувал :) .

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
валда што летаа по гранките а не се кршеа, кунг фу техника

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.760
Поени од реакции
1.043
Е ако де , да видиме малку и кинеска фантазија.

Kajgana Shop

На врв Bottom