Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување

Лани у борец играл ко што гледам и тоа доста солидно игра и бек и штопер и везен добар и со лева и со десна нога, како завршил у кожув господ знае. Бајо зимај ова и бегај

Дете од Кисела Вода. 2 години ни беше капитен у младински. Не доби шанса за прв тим па отиде у Борец. Беше и на припреми со прв тим пред 2/3г.

Дете од Кисела Вода. 2 години ни беше капитен у младински. Не доби шанса за прв тим па отиде у Борец. Беше и на припреми со прв тим пред 2/3г.
kaj prviot tim na vardar vo ligata ednas na klupa ima sednato. go imam gledano filip manasievski i so toa sto poveke ne e U21 igrac spored mene ne e interesen za vardar. tocno e deka igra i ima iskustvo kako stoper, stranicen bek i zaden vezen, no problemot e sto na site pozicii e prilicno ogranicen. da se racunase kako U21 igrac ke bese interesen bidejki ne e polos od tie koi momentalno se U21 igraci, no za da konkurira kako starter protiv iskusnite bi rekol deka ne e dovolno dobar, samo ke se napumpa klupata so uste eden fudbaler koj nema da pravi razlika nitu dolgorocno gledano e golem potencijal. on patem i kaj otepaniot borec lani ne igrase najstandardno nego cesto sedese ili vleguvase od klupa. pomagase na povise pozicii no ne mozese celosno da se probie na ni edna od poziciite.

kaj prviot tim na vardar vo ligata ednas na klupa ima sednato. go imam gledano filip manasievski i so toa sto poveke ne e U21 igrac spored mene ne e interesen za vardar. tocno e deka igra i ima iskustvo kako stoper, stranicen bek i zaden vezen, no problemot e sto na site pozicii e prilicno ogranicen. da se racunase kako U21 igrac ke bese interesen bidejki ne e polos od tie koi momentalno se U21 igraci, no za da konkurira kako starter protiv iskusnite bi rekol deka ne e dovolno dobar, samo ke se napumpa klupata so uste eden fudbaler koj nema da pravi razlika nitu dolgorocno gledano e golem potencijal. on patem i kaj otepaniot borec lani ne igrase najstandardno nego cesto sedese ili vleguvase od klupa. pomagase na povise pozicii no ne mozese celosno da se probie na ni edna od poziciite.

ne go znam maliov ama spored videovo ovoj ako nema potencijal na dolgorocno ne znam koj ima

Кога сме кај у21, што бидна со Марио Ричков, мислам во слога отиде летово ама нема ни минута таму, а сега гледам на трансфермаркт фигурира како наш играч. Имаше солидни настапи кај нас лани, а Глишиќ секако ни е болна точка во моменталниов состав, добро би ни се нашол, поготово што покрива у21 позиција

Кога сме кај у21, што бидна со Марио Ричков, мислам во слога отиде летово ама нема ни минута таму, а сега гледам на трансфермаркт фигурира како наш играч. Имаше солидни настапи кај нас лани, а Глишиќ секако ни е болна точка во моменталниов состав, добро би ни се нашол, поготово што покрива у21 позиција
mozda e povreden bidejki i vo U19 reprezentacijata ne se pojavi od letoto navamu. inace bese najaven kako igrac na shkupi, no se uste e registriran kaj vardar, taka sto ne se oficijalizirase transfer.

ne go znam maliov ama spored videovo ovoj ako nema potencijal na dolgorocno ne znam koj ima
toa e highlights video, ne vredi toa za da se oceni kvalitet na igrac. preku highlights video mozes da vidis kakva atletika eden igrac poseduva (ako utakmicite se na poznat level za da moze da se napravi sporedba) i eventualna kakva koordinacija ako ima dovolno odredeni situacii. za se drugo ama bas nisto ne vredi deka normalno sekoj gi stavi samo uspesnite akcii. sto ako ima staveno 10 dobieni vozdusni dueli koga vo tie utakmici mozda 20 izgubil? istoto vazi za pas igra, voopsto dueli, pozicioniranje itn.

sum go pratel na celi utakmici i kako sto rekov na sekoja pozicija e ogranicen. ako forsira profesiolna kariera i dobro napreduva vo ramki na negovite moznosti moze nekogas da bide prosecen prvoligaski igrac vo makedonija. momentalno i od toa e daleku.

Се повреди малиот и тоа потешко. A за Филип, не вреди да дискутираме. Играч за 2 лига. Толку..

Малиот добро се покажа, ама се излета да оди во Сљога. Класично глупо размислување. Брзо после тоа заработи тешка повреда на тренинг. Мислам дека не е опција затоа што реално го извиси клубот, а сериозно се рачунаше на него за во иднина...

Последно уредено:
Лука Стојковски и Филип Ѓорѓиевски на позајмица беа пратени во Локомотива првава полусезона или целосно си заминале летоска?

Воска го потпишале Ермедин Адем, кој доаѓа како капитен на Ѓорче. Огромно засилување за нив.
Со оглед на тоа што сите дерби дуели ги играат дома во втора полусезона, може да се каже дека се поопасен ривал дури и од Гостивар.

Воска игра дома со Гостивар, Вардар, Пелистер и Детонит, па може да се вбројат и Беласица, Охрид (тука се условно домаќини) и Арсими. Практично со сите тешки гостувања, останаа само на 2 бода од нас и 3 од Гостивар. Со Адем во соствот, за мене се фаворити број 1 за прва лига.

Ќе видиме Гостивар што ќе пазари, ама јасно е дека они си ја решија кризата со навивачите ради која изгубија по некој бод и сега се спремни да си тераат кон прва лига.
Добро е што они имаат потежок распоред на дерби дуели.
Дома: Пелистер, Охрид
Гости: Вардар, Воска, Детонит, Беласица
Фактички они со скоро сите дерби дуели завршија само бод пред нас.

Пелистер е 6 бода зад нас и 7 зад Гостивар, а 4 зад Воска. Треба да имаат пеколна полусезона за да направат пресврт, затоа што скоро се' играат на гости од посилните натпревари.

Дома: Охрид, Детонит
Гости: Гостивар, Вардар, Воска, Беласица

И ние за крај со полуповолен распоред, со директни дуели со Пелистер и Гостивар во Скопје.

Дома: Гостивар, Пелистер, Детонит
Гости: Воска, Охрид, Беласица

Ја ебавме работата со Беласица дома, со тие 2 загубени бодови ќе можевме да си дозволиме уште еден кикс.
Мене ме плашат гостувањата кај Охрид и Беласица, како играме на гости, тешко да победиме.
Ќе го вбројам и нашето гостување кај Беса, што исто така е отров натпревар.

Јас како најголем проблем ќе ја посочам моменталната ситуацијата во клубот, се должат плати на играчи, газдата никаде го нема и што е најстрашно огромна тишина има во врска за Вардар. Обично сум оптимист ама мислам дека и оваа сезона ќе останеме во 2 лига.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom