Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Прв пат пишувам на темава и сакам да прашам неколку работи во врска со домашните утакмици на ФК Вардар и изборот на стадион. Сите знаеме дека дом на ФК Вардар бил Гратски стадион одсекогаш, со падот на Самсоненко и испаѓањето на Вардар во втора лига почнува и агонијата кај да играат домашни утакмици. Да речеме дека немаат пари за термин на Гратски што е и логично, толку ли не може да се изнајде еден стадион и приоритет да има таму Вардар кога игра домашни утакмици. Па лани далеку поорганизирано беше кога сите утакмици се играа на стадионот на ФФМ во Ново Лисиче. Годинава нека биде тоа Маџари или Автокоманда ама нека се знае дека Вардар игра таму и да нема проблем околу термини и слично.
Некој поупатен да ја објасни ситуацијава и проблемов ?

Не се проблем парите бар кога се работи за изнајмувањето на терени. Милион пати знам е побарано од Градски, не даваат, те репрезентација, те го чуваат унапред, те го санираат, ете и Работнички не игра на него. За ФФМ објаснив погоре во пост, остануваат Маџари и Аутокоманда каде и се игра, ама и таму е проблем затоа што приоритет има прволигашки фудбал, а и Маџари има своја екипа која игра 3-та лига.Значи ако тој викенд има друга утакмица таму, ти не можеш да играш. Останува Ѓорче како опција мада и таму гледаат да го сочуваат за свои потреби и селските терени по Кадино и Петровец каде Вардар не припаѓа па макар све играл на гости....

Последно уредено:
Не се проблем парите бар кога се работи за изнајмувањето на терени. Милион пати знам е побарано од Градски, не даваат, те репрезентација, те го чуваат унапред, те го санираат, ете и Работнички не игра на него. За ФФМ објаснив погоре во пост, остануваат Маџари и Аутокоманда каде и се игра, ама и таму е проблем затоа што приоритет има прволигашки фудбал, а и Маџари има своја екипа која игра 3-та лига.Значи ако тој викенд има друга утакмица таму, ти не можеш да играш. Останува Ѓорче како опција мада и таму гледаат да го сочуваат за свои потреби и селските терени по Кадино и Петровец каде Вардар не припаѓа па макар све играл на гости....
И кој терен е дом на Вардар? Мора негде да има приоритет макар играл и 3 та лига.

Доста ги лажеш луѓето. Како Данела сте станале, се другите ви се криви!

Водиме 2:0. Христов направи глупост и црвен. Добра игра денес и со играч мање.

Izigraa denes maski, ofanziven fudbal od prva do posledna minuta. Misko, panta, mozart i kire izdominiraa denes. Gaca na 2:0 odbrani teska topka.
Partalka i leviot bek najslabi kariki, ali praviloto U21 si go pravi svoeto.
Realno ima napredok vo igrata, tecna igra, uigrani akcii, ufrlanja, nafrlanja, dupli pasevi. Se gleda deka e raboteno.
Ostanuva bolkata slabata realizacija, ali toa e. Denes trebase najmalku 5:0 da tepaat.
Ako se zadrzi sostavov, vtorata polusezona ke bide daleku polesna i poubedliva za Vardar

Izigraa denes maski, ofanziven fudbal od prva do posledna minuta. Misko, panta, mozart i kire izdominiraa denes. Gaca na 2:0 odbrani teska topka.
Partalka i leviot bek najslabi kariki, ali praviloto U21 si go pravi svoeto.
Realno ima napredok vo igrata, tecna igra, uigrani akcii, ufrlanja, nafrlanja, dupli pasevi. Se gleda deka e raboteno.
Ostanuva bolkata slabata realizacija, ali toa e. Denes trebase najmalku 5:0 da tepaat.
Ako se zadrzi sostavov, vtorata polusezona ke bide daleku polesna i poubedliva za Vardar
Парталко беше денес во улога на лев бек, друже. Веројатно на него мислиш. Слаб играч се сложувам, али ова беше по мене повеќе дисциплинска мерка на Грне кон Глишиќ за лошата партија во БТ.
Четворицата што си ги набројал наши најдобри играчи во поле веќе извесно време.
Мора да се најде некакво решение. Вака не ја бива. Ќе се разотидат сите.
П.С. Кај ни го снема Коњаникот. Фали со некој километарски пост:D

Малце да беше постабилен клубов, сигурно подобра опција од Глишиќ би бил Колумбиецон со наш пасош од Брегалница. Не знам сеа у што форма е, ама ланска сезона у Ренова беше солиден.

Парталко беше денес во улога на лев бек, друже. Веројатно на него мислиш. Слаб играч се сложувам, али ова беше по мене повеќе дисциплинска мерка на Грне кон Глишиќ за лошата партија во БТ.
Mislev na Partalko leviot bek i sredina verojatno Jusufi.
Ali mladi se, ke se naucat

Konjanikot kur krsi vo stranstvo :D Neka si kaze kade e :) @Saber Rider

Малце да беше постабилен клубов, сигурно подобра опција од Глишиќ би бил Колумбиецон со наш пасош од Брегалница. Не знам сеа у што форма е, ама ланска сезона у Ренова беше солиден.
Од кога им дојде другиот Колумбиец со наш пасош Херера повеќе е резерва одколку што игра.

Штоперот на кожув 22че беше мислам ко модрич ист интересна опција за кај нас по мене

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom