Дури сега ги изгледав последните 6 епизоди поради преголемата возбуда што ме " држеше " од октомври.
Кое клише на минатото беа епизодиве и колку безвезе на брзина се правени колку да заврши серијава апла е приметливо. Прво Дерил со Џудит во раце каде што трча накај болницата копи - пејст со Дерил во раце кога ја вади Бет од болницата пред 5-6 сезони. Нападот и востанието во Комонвелтот буквално исто со нападот на Светилиштето. Башка и Светилиштето и Комонвелтот ги разнесоа со експлозив. Памела исто како Ниган ја затворија во соба за исповеди.
Кралот пак од нигде никаде од мирен живот се реши да го глуми Че Гевара и да води револуции. И против Ниган и против Памела.
Нај дно од се е што во последна епизода во последна сезона дозволија така глупо и дебилно да умре Розита. Сигурно немаше да снимаат со нејзе спиноф па да ја оставеа и нејзе жива наместо од рандом глупа гризнатина да си умре во сон. Така нубски умираа до 3та сезнона кога не знаеа кај тераат.
Завршетокот не е ни за комнтирање. Дерил трга да ги бара Мишон и Рик. И ....... сега читам за спинофот пишува дека Дерил се буди рандом во Франција и дека ќе се бара цела серија. Чудно како стигнал од САД до Европа без бродови и авиони.
Маги вика дека сега ќе си живеат мирно и весело до крајот на својот живот за да ...... во спинофот некој го киднапира Хершел јуниор и да го бара со Ниган во Менхетн. А тој со таа црнкињата прво ќе го чуваше детето и ќе живееше мирен живот за да иде туку така со Меги во потрага по рандом киднаперите на Хершел.
За Рик и Мишон дури и кринџ ме фати од сите глупости што ги прикажаа, особено таа каде што Мишон се облекла како самурај и јава на коњ кон цела хорда зомбиња. А предходно беше стелт со тие ампутираните околу неа.
Сега сакам да видам дали и колку е срање Фиар оф д Волкинг Деад. До крај на 2 сезона сум моментално.