Македонски филмови

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.169
Поени од реакции
10.136

Прва македонска рецензија на Кајмаче и тоа од Миланка Оскаровиќ Рашиќ.
Прв пат читам нејзино четиво. :гик:

#ситесакааткајмак
#новфилмскибран :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.169
Поени од реакции
10.136

Како игра главни улоги и толку ја викаат стварно не знам. Страшно антипатична, харизма под нулата, непријатна и за око и за уво со тој рапав глас и како јаготка на шлагот делува ко да шмркнала 3 црти и отишла у маало да дила наркотици со тој лабав машки од и убацување у кадар.

Од прееска се газам на видеово. :vozbud:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.024
Поени од реакции
37.380

Како игра главни улоги и толку ја викаат стварно не знам. Страшно антипатична, харизма под нулата, непријатна и за око и за уво со тој рапав глас и како јаготка на шлагот делува ко да шмркнала 3 црти и отишла у маало да дила наркотици со тој лабав машки од и убацување у кадар.

Од прееска се газам на видеово. :vozbud:
Овие две уште не ги разликувам. Оваа беше мисицата?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.169
Поени од реакции
10.136
Овие две уште не ги разликувам. Оваа беше мисицата?
Сестра ѝ Јана беше мисица и за мене попријатна како актерка.
Сосема солидно си изигра во Сенки над Балканот, оваа сегде ми е бљак.

или можда ја мешаш со Катерина Ивановска мисицата? :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.024
Поени од реакции
37.380
Сестра ѝ Јана беше мисица и за мене попријатна како актерка.
Сосема солидно си изигра во Сенки над Балканот, оваа сегде ми е бљак.

или можда ја мешаш со Катерина Ивановска мисицата? :D
Не, не, Ана и Јана ги мешам, исти ми се.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.883
Поени од реакции
8.263
На Наша тв видов најава за краткометражни македонски филмови кој ќе се емитуваат во вторник. Терминот часот ба емитување не го запаметив и не знам дали е во прашање секој вторник по еден филм или во вторник наеднаш сите ќе ги емитуваат.

Ако ја видам утре пак најавата ќе пишам.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.169
Поени од реакции
10.136
На Наша тв видов најава за краткометражни македонски филмови кој ќе се емитуваат во вторник. Терминот часот ба емитување не го запаметив и не знам дали е во прашање секој вторник по еден филм или во вторник наеднаш сите ќе ги емитуваат.

Ако ја видам утре пак најавата ќе пишам.
Може да вратам програмата и да проверам, ако кажеш кое време од прилика си ја видел најавата.

ЕDIT:
Нема везе најдов. Вторник од 22:20.

Ги најавуваат Синот, Г-ѓа Рубин, Жарче и Човекот со чудна навика да ме мава со чадор по глава.

Се надевам нема само на овие 4 да останат, знам имаа емитувано порано и уште некои што ги нема на нет.

20221120_013556.jpg

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.883
Поени од реакции
8.263
Може да вратам програмата и да проверам, ако кажеш кое време од прилика си ја видел најавата.

ЕDIT:
Нема везе најдов. Вторник од 22:20.

Ги најавуваат Синот, Г-ѓа Рубин, Жарче и Човекот со чудна навика да ме мава со чадор по глава.

Се надевам нема само на овие 4 да останат, знам имаа емитувано порано и уште некои што ги нема на нет.

Прегледај го приврзокот 354921

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.024
Поени од реакции
37.380
Како кајмакот бациња?
Слабо некако коментари тука за најгледаниот филм во Синеплекс во последните 3 дена :D
Еве ме. Го гледавме со @Anon поттикнати од твојов коментар вчера. Што да кажам? Сликовито, само ова ми доаѓа:

Дно

Кајмак

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.169
Поени од реакции
10.136
Хахах ми требаше 2-3 минути да го сконтам ова.
На прва прочитав само ова ми се допадна и чекав да се лоадира некоја слика. :pos:

Не сте го виделе мојот коментар на ЛБ изгледа штом се отишле.
КА - ТА - СТРО - ФА!

Жално е што ништо не функционира во овој филм.
Жално е што нема саглам напишана приказна и тоа што е најавено (приказна за две семејства што на почетокот се пристојни, а на крајот среќни) нема никаква врска со тоа што игра на екранот.
Жално е што нема развиени ликови.
Жално е што половина каст е промашен.
Жално е што нема ни х од хумор, а се претставува ко црна комедија.
И на крај жално е што Милчо дојде на тоа дереџе од режисер на најдобриот македонски филм да стане режисер на еден од најлошите наши филмови.

Двојкава оди само ради глумата на Сара и одличната фотографија, иначе заслужува кец како кула.

#СитеСакаатКајмакМалоСутра

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.024
Поени од реакции
37.380
Хахах ми требаше 2-3 минути да го сконтам ова.
На прва прочитав само ова ми се допадна и чекав да се лоадира некоја слика. :pos:

Не сте го виделе мојот коментар на ЛБ изгледа штом се отишле.
Дури и твојот коментар е преблаг: која одлична фотографија, имаше на моменти таков блур што се осеќав ко да носам диоптер. И фокусот на камерата беше постојано изместен. Имаше на моменти добри кадри од градот, нешто што ме потсети на Милчо, ама остатокот беше далеку од добра камера.

Kajgana Shop

На врв Bottom