Македонски филмови

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.193
Овие Award, тогаш Award Entertaiment се тие на Тоше што му го правеа документaрниот серијал 5 години Балкан.
https://www.award-film.com/tose-proeski.html

Исто и неколку концерти на Тоше му имаат снимано некој концерти.

А од како се Аward Film & Video нивна продукција е Ах, љубов моја.
Ти благодарам за болдираната информација. :D

Ко-продуценти се на некоја словенечка документарка за канабис, а муабетот ми беше дека е смешно само линк од фан-страната да пуштат, ќе помисли некој мара дилаат. :D

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.931
Поени од реакции
8.291

Нека го сними некој ако може во HD да го имаме поквалитетна снимка на интернет.

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.193

'Преекспонирано' со светска премиера во ноември, планирана домашна премиера на пролет.

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.193

Да го одменам Филипче малку. :P

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.113
Поени од реакции
37.577
Не верувам да влезе на скратена листа. Нема освоено ништо значајно. Ради самата тема со Босна/Србија е веројатно пишан.
Не знам. На овие Awards Watch не им е прв пат да рангираат македонски филм високо. Ако не се лажам и Ослободување на Скопје беше на 19 место и Исцелител во топ 25. Ама после Honeyland, ова мислам дека е највисоко рангиран наш филм. А секаде на другo место каде има некакво рангирање на овие за странски, не нема ни во топ 30. Изгледа некој во Awards Watch е со македонско потекло. :D
Автоматски споено мислење:

EDIT: Грешка, еве и The Playlist во топ 25, и тоа на 13 место:

1666812718141.png

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.193
Појма немам кој е сајтот, али пошто го гледав филмот не верувам да биде shortlisted. Едино ако го провлечат ради војната во Босна што многу им е мила тема на Американците.

Него денес имаше премиера 'Кајмак' на Мил4е. Какво рендање му имаат направено од Холивуд рипортер. :D

After playing in the main competition in Tokyo, it’s unlikely to travel very far.
He eventually turns into their humiliated manservant, bringing them coffee in nothing but an apron, and giving us a little ass-shaking in the process. Seriously, who wants to see that?
:pos:

Еве ја ќе му одговорам на типот, никој ама баш никој не сака да ги гледа растресените газлаци на Микиќ, па дури ни жена му. :D

Despite all the sex, domestic drama, and at least one death by the end, the film ultimately feels anecdotal — a minor work from a director who once gave us something major.
Пошто ја незналица викам Мил4е арчи пари на кршоини, еве поучени од мене викаат допрел дно со филмов, али што знам ја.

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
Аплицирано во агенција за финансирање на долгометражни играни филмови на вториот повик што имаше рок до август се Милчо, Митрикески, Дума со од Лабина продукцијата и Изи.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.185
Поени од реакции
10.193
Аплицирано во агенција за финансирање на долгометражни играни филмови на вториот повик што имаше рок до август се Милчо, Митрикески, Дума со од Лабина продукцијата и Изи.
Интересно е што Мил4е го смета Кајмак за втор дел од трилогија за мајчинство. :pos:

Третиот дел му се вика 'Биста' и има да блиста ко гланцнат под.

Изи има некој назив 'Приказната на војникот' или нешто слично, а Дума е сигурно со 'Скејтборд не е за девојчиња' уште еден филм за тоа колку машкиот род е поган и зол. :love:

Кои се филмовите што ќе отпаднат ме интересира, пошто овие 3 сигурно ги поддржуваат. Евентуално Дума да ја остават за пролет, а Мил4е и Изи да ги пуштат сега со по 30 милиончичи. Митрикески сигурно не проаѓа.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.931
Поени од реакции
8.291
Во емисијата Во Кадар со Миланка ќе има за светската премиерa на филмот Кајмак на Милчо.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom