Општи дискусии за ТВ серии

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.725
Поени од реакции
11.565
дајте добра серија на нетфликс ај, после Дахмер буквално немам што да гледам.
Јас ја почнав The Sinner пред некој ден, добра е, задржува внимание.
Читав на форумов дека само првата сезона вреди да се гледа, ама ќе видиме...

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
Јас ја почнав The Sinner пред некој ден, добра е, задржува внимание.
Читав на форумов дека само првата сезона вреди да се гледа, ама ќе видиме...
јас ја имам изгледано добра е ама стварно првата сезона ми беше најдобра.
Не ја сака Дарк, зш му давате други предлози? :unsure:
после првата сезона изгледана некако немав намера да ја продолжам.
фала ти, ќе ја пуштам.

Член од
23 август 2022
Мислења
429
Поени од реакции
763
She Hulk тешко срање од серија.
Посебно бев изреволтиран од light верзијата на Daredevil.
Верзијата на Daredevil што одеше на Нетфликс е една од најдобрите серии за суперхерои по мое мислење.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Мајстори се Нетфликс нема што, идеално време е за серијава Џефри Дамер иако во последниве 20 години има 340 документарци и 117 филмови снимени за него, но сепак Нетфликс во 2022ра година у сред woke и cancel срањево у коешто живееме одлучи да ја врати приказната за озлогласениот сериски убиец.

Прво, серијава е многу досадна и спора како за сериски убиец.
Арно ама како течат епизодите почнуваш да сфаќаш дека серијава и не е баш наменета да се прикаже Џефри Дамер како монструм, убиец, психопат, канибал и слично.

Серијата е наменета за уште еднаш да се прикажат угнетените црнци и кафеавци, чиј глас никој не го слуша, кои биваат убивани од страна на белец. И за сето тоа да биде комплетно у ретардираниот универзум на Нетфликс, сите се гејови.
Идеално сценарио за у 2022ра година.

Секако дека знае Нетфликс што разговарале џандарите меѓу себе, тој борецот за човекови права Џексон што и кажа на полицијата... буквално она вокерско гомно чија цел и поента е уствари.
И тој инспекторот одма го наведе Џефри дека намерно се преселил у област каде живеат црнци само за да ги убива, демек целел на нив. А уствари ликот не ни бил расист.
Нема врска тоа, нетфликс наведува дека белецот ги убивал црнците со цел и намера.

Тие 2-3ца белци што го изедоа на почетокот се небитни, не се ни спомнати многу многу.

Па и тој глувиот хахахахахаха абе цела епизода посветија на глув геј црнец. Нема појако од ова.
Пола епизода пафтаат со раце, небитни муабети таму за приватниот живот на тој Тони, абе цела епизода посветена на рандом жртва, една од сите 17, но пошто е глув геј црнец мора да му се посвети цела епизода.

На крај Џефри Дамер испадна споредна улога во серијата наменета за него.

Сеа ќе добие 1 оценка.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
2.823
The Watcher, ја фалат многу, некој ја изгледа?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.969
Новата на Mike Flanagan, The Midnight Club малку ме разочара, па знаејќи што он може, копав малку и открив дека сум ја пропуштила Midnight Mass.

A-call-to-attend-to-Midnight-Mass.jpg

Ја дозирав по една, две епизоди дневно. Практичен пример за „патот до пеколот е поплочен со добри намери“. Без глупави хорор клишеа, туку длабоки и вечни прашања и praise the Lord (pun intended) комплетен closure. Па ете, ако некој ја пропуштил ја препорачувам.

Фино би било да ја продискутираме или нешто слично да препорачате? Периодов limited series ми се на репертоар за да ги изгледам викендашки и да не ги мислам после. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.113
Поени од реакции
37.580
Новата на Mike Flanagan, The Midnight Club малку ме разочара, па знаејќи што он може, копав малку и открив дека сум ја пропуштила Midnight Mass.

Прегледај го приврзокот 349041

Ја дозирав по една, две епизоди дневно. Практичен пример за „патот до пеколот е поплочен со добри намери“. Без глупави хорор клишеа, туку длабоки и вечни прашања и praise the Lord (pun intended) комплетен closure. Па ете, ако некој ја пропуштил ја препорачувам.

Фино би било да ја продискутираме или нешто слично да препорачате? Периодов limited series ми се на репертоар за да ги изгледам викендашки и да не ги мислам после. :D
Ја гледавме со @wot оваа пред околу година, баш и ја коментиравме, побарај наназад низ мислењата. Сега малце ми е избледено сеќавањето, само знам дека малку ме разочара.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom