Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.846
Поени од реакции
4.542
Укранците не спомнуваат нас Македонците во врска со оружје во видеово, ама не разбирам зошто :)

побарав објаснување од пријател во Украина за контекст.
еве што вели
They (ние) wish you to join EU, for Georgia and Ukraine
In some way, Ukrainians like Macedonians.
Many people in political and military side, think that we need to be involved in Balkans and support Macedonia, Croatia and Slovenia more
Ние и украинците сме на Б страната на ЕУ на некој начин

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Ајде Феникс птицо, Цитрону, Еди Давајгазес, Антон, Игорче, Тенеќе ќе гукнете ли за Хаити? Ама штом САД врши инвазија, тоа дозволено е...

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.781
Поени од реакции
2.755
Ајде Феникс птицо, Цитрону, Еди Давајгазес, Антон, Игорче, Тенеќе ќе гукнете ли за Хаити? Ама штом САД врши инвазија, тоа дозволено е...
inb4 уште една успешна инвазија од империјата против воини со јадранки

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Од Русите да бидат подалеку за да не продолжи асимилацијата.
А ни со Запад не е препорачливо да не им се распадне државата и источните делови да завршат во Русија.

Значи ни со едни ни со други, мораат да играат внимателно спрема Русија ни да ги налутат, а и да држат дистанца од нив.
This aged well. :kuracc:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Иранските дронови се хумани, даваат шанса на војниците да напуштаат тенк, изненадување нула.

А Путин секој ден се изненадува во Белгород, како ние со снегот во јануари.

Ајде стручњаци објаснете што се случува?

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Иранските дронови се хумани, даваат шанса на војниците да напуштаат тенк, изненадување нула.
Битно тенкот е разнесен и нефункционален. Со к*ров ли ќе војува војникот?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.461
Поени од реакции
11.390
убаво кажано, империјата веќе умира, бродот тоне, ќе видиме што ќе потоне пропратно.
Путин е најголем прагматичар на модерното време, капа симнувам. Ама и он направи катастрофални грешки во Украина
Прави грешки зашто не сака пепел да ги направи, веројатно за внатрешни немири да не има, премногу е измешано населението и блиску. Лесно е да направиш пепел далеку од дома кога си моќен нормално
Околу повлекувањата што ги сметаш ко порази ама скокаш еден битен факт дека украинската војска е неколку пати побројна, невозможно е да браниш толкава територија со малку војска

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.525
Поени од реакции
24.797

А Путин секој ден се изненадува во Белгород, како ние со снегот во јануари.

Ајде стручњаци објаснете што се случува?
si vlegol ti u tenk pa i pogotovo ako e u dvizenje da slusnes kolku e tivok za da cues dron?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.994
Поени од реакции
13.199
Вуста им е сосиџот сосен. Дур не го ишмукаат тешко дека ќе им проработи устата за нешто конструктивно.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.682
3. ти си жена ми со ник што не ми бил познат до сега. Само жена ми до сега обратно 100% ме сваќала
Без грижи, мојата е иста, а и повеќето сопруги се такви, ти само гледај да не трошиш време и енергија ти нејзе да пробаш да ја сфатиш, оти жените не треба (а не ни можеш) да бидат сфатени, туку добро и редовно онадени (шо би рекле комунистите, љубени).

За тоа дека не сум те сфатил, тоа е твој минус, оти многумина за воени стратегии, планови и сл. те сфаќаме, ама не те сфаќаме за одредени објаснувања, посебно дека Руската армија прави лапсузи и тоа во соседна држава, каде има шпиони насекаде.
За тоа што го напишав, времето ќе ти покаже дека сум (т.е. тие од кои пренесувам) во право, како што и за многу други работи досега, излегоа во право.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.984
Поени од реакции
5.134
inb4 уште една успешна инвазија од империјата против воини со јадранки
А сега!...

А сега, на листата од САД со земји за инвазија се:
- Сао Томе и Принципе,
- Тринидад и Тобаго,
- Фиџи,
- Гранада (пак!),
- Лихтехштајн,
- Андора,
- Бахами,
- Науру,
- Тувалу
- Микронезија...

...и ним слични...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.854
Поени од реакции
36.888
Ова што го кажуваш е пародија. Јас не би влегол така, со податоците кои јас ги имам, а не некоја воена сила со информации од проруси на терен.

Подценување на Русите до даска.
Не знам што е пародија, кога евидентно е од фактичката состојба на терен. Јас ти велам бојата на листот очигледно е кафена, ти ми велиш не може да е кафена, тубата беше со црвена боја .

Проблемот е што Путин и раководството најверојатно носеле одлуки кои се базираат на лоши информации од подолните рангови, промашено разузнавање и погрешна перцепција за состојбата на воените сили на Русија.
Автоматски споено мислење:

Ова од тој агентот на ФСБ што имаше проза и поезија пишувано така?
Не ми текнува точно од кого беше, ама тројца од ФСБ завршија фатално. Еден на дачата се “самоубил”, другиве двајца паѓаа низ прозорец или од балкон.

• Ми се допаѓа
Reactions: y2k

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.575
Поени од реакции
27.408
Не знам што е пародија, кога евидентно е од фактичката состојба на терен. Јас ти велам бојата на листот очигледно е кафена, ти ми велиш не може да е кафена, тубата беше со црвена боја .

Проблемот е што Путин и раководството најверојатно носеле одлуки кои се базираат на лоши информации од подолните рангови, промашено разузнавање и погрешна перцепција за состојбата на воените сили на Русија.
Не е така, туку обратно, како да му кажувале на Путин дека листот е розев. Збориме за информации кои се општо познати, на мене и тебе. Дека не знаел колку тежат колку оружје имале, а ние тука точен есап правевме колку џавелини имале. Не војувале во Донбас 8 години.

Kajgana Shop

На врв Bottom