- Член од
- 7 јули 2013
- Мислења
- 1.795
- Поени од реакции
- 11.744
Will Smith’s marriage is open to everything except jokes
И ? Би ја одбранил ?И во мое опкружување гледам како мажи се жртви на емоционални терористи кои ги уништуваат до срж и ги менуваат до непрепознавање, па мора некаде сиот тој отпор да го пренасочат. Ова на Вил Смит е резултат на долгогодишно трауматизирање од кое очигледно не може да се спаси. Секоја чест на Крис Рок, сега ми е уште појак типот, сиот лажен морал го извади на површина, особено дека пет минути после тоа овој плачеше посакувајќи да живее во подобар свет.
А и јас најверојатно се претопив во сивилото на просечноста. Не гледав ниту еден од номинираните филмови за оскар, ниту ја гледав манифестацијата, ама утрово успеав да исчитам се и да ги превртам сите мемиња со случкава, што очигледно говори за тоа колку очајно му требаше ваков „настан“ на Холивуд и академијата.
Да се надоврзам од тоа погоре - ради некојси лингур со фаца на газиран глушец наречен Вил Смит кој од животот направи шоу, а е сосема просечен актер ако не и потпросечен, јас требаше да давам рапорт на жена ми дали би ја одбранил нејзината чест како тој за жена му. Во понеделник, ден (како и секој друг) во кој животот ми е срање и морам да 'рмбам со 120% сила за да врзам крај со крај.
И? Дали?И во мое опкружување гледам како мажи се жртви на емоционални терористи кои ги уништуваат до срж и ги менуваат до непрепознавање, па мора некаде сиот тој отпор да го пренасочат. Ова на Вил Смит е резултат на долгогодишно трауматизирање од кое очигледно не може да се спаси. Секоја чест на Крис Рок, сега ми е уште појак типот, сиот лажен морал го извади на површина, особено дека пет минути после тоа овој плачеше посакувајќи да живее во подобар свет.
А и јас најверојатно се претопив во сивилото на просечноста. Не гледав ниту еден од номинираните филмови за оскар, ниту ја гледав манифестацијата, ама утрово успеав да исчитам се и да ги превртам сите мемиња со случкава, што очигледно говори за тоа колку очајно му требаше ваков „настан“ на Холивуд и академијата.
Да се надоврзам од тоа погоре - ради некојси лингур со фаца на газиран глушец наречен Вил Смит кој од животот направи шоу, а е сосема просечен актер ако не и потпросечен, јас требаше да давам рапорт на жена ми дали би ја одбранил нејзината чест како тој за жена му. Во понеделник, ден (како и секој друг) во кој животот ми е срање и морам да 'рмбам со 120% сила за да врзам крај со крај.
кај нас за 2 квадрата на меѓа се тепаат, не па за женаИ ? Би ја одбранил ?
Ама ситуацијата кога ја стана Кирстен Данст и ја нарече - seat filler или како и да е, е смешна, зашто навистина на шоуто постојат seat filler-и. Гледај ги интервјуата на Тамара Котевска и Самир Љума после Оскарите 2020, и ќе ти стане појасно. Tl/dr - додека трае шоуто не смее ни едно столче да биде празно, затоа кога некој ќе стане за да оди во тоалет (смее да стане само за време на прекините) или ако има некое интервју во бекстејџот (обично добитниците на Оскар), веднаш влегуваат платени луѓе, т.н. seat filler-и кои им седнуваат на местата на овие кои станале, само за да нема празни столчиња. Замената на столчињата се прави на следниот прекин за реклами.Нема понесмешно и поантипатично створење од оваа кравава...
На анкетата не се гласаше за можни победници, туку за наши фаворити. Јас гласав за филм за кој бев 100% сигурен дека е невозможно да земе Оскар и за кој бев сигурен дека при гласањето за номинација освоил 10 место, т.е. бил последен од сите 10.Интересно што никој овде не го гласаше Кода како можен победник.
Членовите на Академијата се поделени во бранши според тоа на која група припаѓаат. Така има бранша документаристи, има бранша костимографи, бранша монтажери... режисери, актери, продуценти... Секоја од тие бранши си гласа во сопствената категорија: пример - актерите и само актерите бираат најдобар актер, режисерите најдобар режисер и т.н. Но, за најдобар филм гласаат СИТЕ членови од СИТЕ бранши.PotD зашто не доби, која е причата?
Се надевам сега е малку појасно.Откако CODA ја освои наградата за најдобар филм на PGA наградите - награди на продуцентите, кои се исто како актерите, една од најбројните групи гласачи во Академијата, на само неколку дена пред доделувањето на Оскарите, за прв пат сезонава The Power of the Dog не е веќе број 1 фаворит за Оскар за најдобар филм, туку баш CODA е.
Прегледај го приврзокот 326047
А замислете колку во јавноста сега ќе се збореше за оскарите да не се десеше шамарот.
Дај шта даш им е политиката. На организацијата на оскарите им е битно вниманието на јавноста. Како и да било индуцирано.