Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Дали можеби тебе ти пречи ако стават црнци научници? Сигурно би ти пречело и на пример, да има некое транс-лице со позитивен став кон своето тело.

Зарем само заради некакви историски доследности (што и да ви значи тоа) ние денес, во 21-ви век, ќе бидеме расисти, хомофоби, шовинисти?

Ако у следниот филм за Џингис-кан не се сите црнци, ја се откажуем од глеање филмови и ќе глеам само серии.
Нема да ми пречи црнец научник у фикција, господ ако сака нека биде нема да ми смета. А беше, Морган Фримен у Семоќниот Брус. Или и во реалност, ако стварно постоел. А не да го измислуваме само за да запазиме некој модерен тренд.

Епа не бе ај историските доследности ќе ги заебеме и истите ќе ги претставуваме како што ни налагаат модерните секташи. Ете утре нека снимаат нов филм за Линколн рецимо и истиот нека го глуми геј црнец којшто ќе биде у врска со она створон Елен Пејџ и ние ќе се праиме како тоа е многу јако и кул. Нели пошто историските доследности кој ги ебе, пред 500 години живеел Линколн, тогаш бил белец, сеа ќе го напраиме транс-црнец.

Истото ќе го коментирам ако рецимо напраат филм за некој историски настан со африканци и истите ликови ги глумат белци.

Ете утре нека снимаат нов филм за Линколн рецимо и истиот нека го глуми геј црнец којшто ќе биде у врска со она створон Елен Пејџ и ние ќе се праиме како тоа е многу јако и кул.
Зашто Линколн да не е геј-црнец или Мартин-Лутер Кинг да биде бела жена член на KKK?
Не контам како сте со умовите толку заробени во минатото...

Нема да ми пречи црнец научник у фикција, господ ако сака нека биде нема да ми смета. А беше, Морган Фримен у Семоќниот Брус. Или и во реалност, ако стварно постоел. А не да го измислуваме само за да запазиме некој модерен тренд.

Епа не бе ај историските доследности ќе ги заебеме и истите ќе ги претставуваме како што ни налагаат модерните секташи. Ете утре нека снимаат нов филм за Линколн рецимо и истиот нека го глуми геј црнец којшто ќе биде у врска со она створон Елен Пејџ и ние ќе се праиме како тоа е многу јако и кул. Нели пошто историските доследности кој ги ебе, пред 500 години живеел Линколн, тогаш бил белец, сеа ќе го напраиме транс-црнец.

Истото ќе го коментирам ако рецимо напраат филм за некој историски настан со африканци и истите ликови ги глумат белци.
You got got :P

:(

Тажно. Одличен актер беше. Баш еден од последните филмови кои ги гледав, минатиот месец како предлог во Secret Valentine темата беше Body Heat со него. Иако веројатно сите ќе го споменуваат по одличната изведба во Kiss of the Spider Woman во улогата на трансродова личност - затвореник, за мене ненадмината ќе му остане улогата од Children of a Lesser God. LB вели дека глумел во 99 филма. Гледани само 12 (ќе треба да се потрудам повеќе). :(

Нека почива во мир. Ќе остане запаметен!

Nightmare alley страшно напорен филм и најслабиот што сум го гледал од Дел Торо.

Nightmare alley страшно напорен филм и најслабиот што сум го гледал од Дел Торо.

Ако не ти е гледан The shape of water, гледај го, може ќе смениш мислење за најслаб негов филм.
Најтмер мене ми беше над просек, но мислам дека го преценив.

Ако не ти е гледан The shape of water, гледај го, може ќе смениш мислење за најслаб негов филм.
Најтмер мене ми беше над просек, но мислам дека го преценив.
Не ми е гледан тој, Кримсон и првите 3 што му се пред Хелбој, али за овој сакам да ми ги вратат тие 150 мин што ги потрошив .

Правев муабет со едно девојче за филмови, ме прашува кои ми се омилени, и' кажувам, она ми вика, аа ја сум по меинстрим, омилен ми е Crimson Peak од Дел Торо.

И го изгледав вчера. Што филм беше ова, малеее. Предвидлив филм, после 10 минути го погодив дејството. Па уште на LB читам споредби со Pan's Labyrinth. :eek:

@grande-juve зошто не ми се појави ко духот во филмот што викаше Beware of the Crimson Peak?! :D Ќе ми спасеше 2 саати.

После филмов пуштам Taste of Cherry на Киаростами и гледам 90 минути како лик се вози низ пусти места и повремено среќава други луѓе и си муабети со нив, уживанција. Снимен со буџет од 10 кила нафта и една музејска карта, ама универзален филм со добро сценарио, филм каков што може да сонуваме во Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom