Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Мајко мила страшно неинтересен и преглуп филм е Licorice Pizza, пропратен со грди глумци и кој кур Бредли и Шон Пен, Божеееее.

Нема подобри филмови од Wimpy Kid, Star Wars и Shrek, многу јако детство имав

270215304_1602424966759426_1749889392676785297_n.jpg
Алмодовар у (скоро) секој претходен филм има по некој постер од филм што не постои и отпосле го снима филмот со тоа име. :)

Деца, немојте да влегувате во врски и да се мажите/жените, затоа што ќе треба да правите компромиси и наместо Бетмен да го гледате Uncharted.

@Filip Telford, се слушаме?

Деца, немојте да влегувате во врски и да се мажите/жените, затоа што ќе треба да правите компромиси и наместо Бетмен да го гледате Uncharted.

@Filip Telford, се слушаме?
Компромис со жената се постигнува во секое поле т.е. правиш како што сака, не и во филм и тв. Beginner mistake from your side. :D

joey-friends.gif

Mislam deka preferiram Uncharted, no igrata e epten cinematic pa moze ne propustam mnogu.

Mene denes, za razlika od nekoj, me odnesoa na Batman no vo 4dx, toa e so mrdenje sedista, vibracii, smog itn. On edibles. :icon_mrgr:

U kratki crti, dali imavme potreba od uste eden Batman koj ne kazuva nesto novo? Ne. Pattison kolku i da bev optimisticen deka ke mi se dopadne - ne mi se. Mnogu bese emo, epten onaka mr. My chemical romance, pa i theme song mu bese od Nirvana mtvs unplugged something in the way...

Catwoman uste edna bleda Hallie Berry kopija, zarem ne zasluzuva poveke konecno ovoj lik? Uste edna ubava glupava zena? Steta za Zoe. Duri i Hathaway ne beze prethodnk posebno nesto iconic. Mislam deka Mischelle Pfeiffer bese premnogu originalna za da dozvoli nekoja druga da dade razlicna dimenzija na ovaa uloga.

Jim Gordon kako crnec e smeski a koj go stavil Andy Serkis za Alfred da potpise deka nikogas nema da vlaga u film deka go biva za casting samo oti dosol do nekoj budget.

Negativecot genericki do kraj. Cel film bese vo klasicniot sablon na raskazuvanje. Zatoa tvrdam deka kolku i da e zabavata sto ja nudi, sepak mozese da projdeme bez nego. Bi go vidol vo isti univerzum so Joaqin Jokerot no fatija druga nasoka.

3 casa me mavaa u rebra i mene, bev vo cevlite na Batman i ne sakam poveke. Filmot e praven po naredba na kinata vo obid da bidat relevantni demek nudat nesto poveke od bluray na dobar tv doma. Rainy Gotham bese iskustvo na kraj na den, me ispoprskaa demek dozd celo vreme no sepak samo 2 od 5.

So @ob1 ke se karame naknadno oti go stavi do tie na Nolan.

Јас го неам гледано филмов, смеам ли да коментирам?

Ќе ризикувам.
Оваа Зое Кравиц ептен ми нема фаца за Кетвоман. Ја гледав во серијана Big Little Lies, и ептен ми е безживотна, со никаква енергија, со никаков сасс, некако не ми одговара за лик што треба да пука со провокативност и сексуална енергија. Мислам, исто ко да го земат Кејси Афлек да го глуми Флеш. Забележувам во понова историја се поинтензивно се умртвуваат вајбрант ликови, не знам со која цел. Од една страна прават филмови демек погрити да се, за повозрасна публика, од друга страна цртаната серија за деца Justice League има повеќе хемија и adult content од сите филмови заедно последниве 10 години.
Murder good, $€X bad.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Midsommar...

eqs6wgu3azd41.jpg

Оток пролив досаден претенциозен филм, два и пол часовен кринџ-фест.
Посебно таа сцената кога ќе го дрогираат батето да ја ебе една од нивните членки, застанеле околу него стари жени, голи се врткаат околу него стенкаат, викаат, па девојка му гледа што прави оди во другата куќа плаче, кука, лелека мислиш го колат, во хор со други жени од култот, ваму стенкаат, онаму кукаат. На таа сцена искринџав јако како никогаш досега. Со секој дел од телово, со сите пори, со секој атом од мене кринџав на таа сцена. Сите богови на кринџот се собрале да ја напишат сцената.

Mislam deka preferiram Uncharted, no igrata e epten cinematic pa moze ne propustam mnogu.

Mene denes, za razlika od nekoj, me odnesoa na Batman no vo 4dx, toa e so mrdenje sedista, vibracii, smog itn. On edibles. :icon_mrgr:

U kratki crti, dali imavme potreba od uste eden Batman koj ne kazuva nesto novo? Ne. Pattison kolku i da bev optimisticen deka ke mi se dopadne - ne mi se. Mnogu bese emo, epten onaka mr. My chemical romance, pa i theme song mu bese od Nirvana mtvs unplugged something in the way...

Catwoman uste edna bleda Hallie Berry kopija, zarem ne zasluzuva poveke konecno ovoj lik? Uste edna ubava glupava zena? Steta za Zoe. Duri i Hathaway ne beze prethodnk posebno nesto iconic. Mislam deka Mischelle Pfeiffer bese premnogu originalna za da dozvoli nekoja druga da dade razlicna dimenzija na ovaa uloga.

Jim Gordon kako crnec e smeski a koj go stavil Andy Serkis za Alfred da potpise deka nikogas nema da vlaga u film deka go biva za casting samo oti dosol do nekoj budget.

Negativecot genericki do kraj. Cel film bese vo klasicniot sablon na raskazuvanje. Zatoa tvrdam deka kolku i da e zabavata sto ja nudi, sepak mozese da projdeme bez nego. Bi go vidol vo isti univerzum so Joaqin Jokerot no fatija druga nasoka.

3 casa me mavaa u rebra i mene, bev vo cevlite na Batman i ne sakam poveke. Filmot e praven po naredba na kinata vo obid da bidat relevantni demek nudat nesto poveke od bluray na dobar tv doma. Rainy Gotham bese iskustvo na kraj na den, me ispoprskaa demek dozd celo vreme no sepak samo 2 od 5.

So @ob1 ke se karame naknadno oti go stavi do tie na Nolan.
Абе знам дека тие Бетмени уживаат некој култен статус и дека никој не смее да ги чепка и да прави некакви споредби се нив.
Се сложувам, без временски се, ама и овој Бетмен не е воопшто лош.
Еве, да не ја правиме споредбата како целина, бидејќи не знаеме овој универзум во кој е новиов Бетмен во која насока ќе движи и колку продолженија ќе има, али кога би се правела споредба на овој Бетмен и првиот дел од Бетмените на Нолан, не само што ќе кажам дека се рамо до рамо туку овој Бетмен е светлосни години пред првиот дел од Бетмените на Нолан.

Може новиов Бетмен не кажува нешто ново, ама начинот на кој што го кажува тоа за мене е нов.
Предобра ми беше цела таа dark атмосфера и детективското во филмот. Цело време движеше дејството.
Баш примети, на 3 саати времетраење колку малце акција и тепачки сцени имаше во филмот.
Роберт Патисон мене позитивно ме изненади, беше малце емо хахаха, тоа се сложувам поготово во сцените кога не ја носеше маската а тоа шминката на очите му остануваше :D ама беше емо зашто така беше портретиран од режисерот и тоа го одглуми предобро.
За Гордон што бил црнец и како тоа било причина за да не се гледа филмов е тажно, онака не ни смешно, тажно е, знам дека не го кажа ова ти.

На крајот на денот може и ја сум консумер бе, не викам не. :D
Али си стојам на тоа дека Бетменов беше прејак и дека кога ќе се тргне таа бариера на Бетмените на Нолан и кога ќе се тргнат емотивните мислења кои ги имаме за тие филмови и се земе реално и со ладна глава да се гледа на филмовите, разликата меѓу овој Бетмен и тие не е прееееголема.

Значи The Gentleman на Гај Ричи го репризирам по 5ти пат. Секое наредно гледање ми е се подобар и подобар. Можеби непопуларно мислење ама сметам дека му е најдобар филм. Подобар и од RocknRolla, Man from UNCLE, Lock Stock и сите останати.

Јас го неам гледано филмов, смеам ли да коментирам?

Ќе ризикувам.
Оваа Зое Кравиц ептен ми нема фаца за Кетвоман. Ја гледав во серијана Big Little Lies, и ептен ми е безживотна, со никаква енергија, со никаков сасс, некако не ми одговара за лик што треба да пука со провокативност и сексуална енергија. Мислам, исто ко да го земат Кејси Афлек да го глуми Флеш. Забележувам во понова историја се поинтензивно се умртвуваат вајбрант ликови, не знам со која цел. Од една страна прават филмови демек погрити да се, за повозрасна публика, од друга страна цртаната серија за деца Justice League има повеќе хемија и adult content од сите филмови заедно последниве 10 години.
Murder good, $€X bad.

Ova umrtvuvanje vibrantni likovi me zamisli, ke kontrav demek e cool deep, dark and gritty ali vo pravo si. Iako uste ne mozam da go pinpointnam osekam ko da se desava nesto vakvo. Zoe inace bese fantasticna, mnogu dobro odglumi samo makata e sto e loso napisana, 2 d lik, zena u kostum (get it?).

Edinstveno smeshno beshe kostumot na ridlerot. Gordon nebiten ko i vo sekoj drug batman film.

Dosega najcomic catwoman.

So ovie 2 recenici si kontradiktoren.

Kostumot na R ja ko so sfativ e working maska bidejki e na pocetok na negovata kariera. Spomnuva ednas na batman koga mu zbori za kostimot: you should see me in mine. Ama nie ne go gledame. Maskata so ja nosese e del od military equipment kako i negovite sledbenici.

Ako toa se smeta za origin na look, i catwomen taka treba da ja gledas. Origin e i nejziniot look. Zosto inaku zimska kapa so nozici napraena dupka ke ja smetame najcatwoman kostum?

Gordon inace mene mi e biten, isto kako i Alfred. Pod toa ne mislam najverna kopija od comic.

Абе знам дека тие Бетмени уживаат некој култен статус и дека никој не смее да ги чепка и да прави некакви споредби се нив.
Се сложувам, без временски се, ама и овој Бетмен не е воопшто лош.
Еве, да не ја правиме споредбата како целина, бидејќи не знаеме овој универзум во кој е новиов Бетмен во која насока ќе движи и колку продолженија ќе има, али кога би се правела споредба на овој Бетмен и првиот дел од Бетмените на Нолан, не само што ќе кажам дека се рамо до рамо туку овој Бетмен е светлосни години пред првиот дел од Бетмените на Нолан.

Може новиов Бетмен не кажува нешто ново, ама начинот на кој што го кажува тоа за мене е нов.
Предобра ми беше цела таа dark атмосфера и детективското во филмот. Цело време движеше дејството.
Баш примети, на 3 саати времетраење колку малце акција и тепачки сцени имаше во филмот.
Роберт Патисон мене позитивно ме изненади, беше малце емо хахаха, тоа се сложувам поготово во сцените кога не ја носеше маската а тоа шминката на очите му остануваше :D ама беше емо зашто така беше портретиран од режисерот и тоа го одглуми предобро.
За Гордон што бил црнец и како тоа било причина за да не се гледа филмов е тажно, онака не ни смешно, тажно е, знам дека не го кажа ова ти.

На крајот на денот може и ја сум консумер бе, не викам не. :D
Али си стојам на тоа дека Бетменов беше прејак и дека кога ќе се тргне таа бариера на Бетмените на Нолан и кога ќе се тргнат емотивните мислења кои ги имаме за тие филмови и се земе реално и со ладна глава да се гледа на филмовите, разликата меѓу овој Бетмен и тие не е прееееголема.

I jas malce hejtam bidejki go oceniv na kraj spored cuvstvo. Tehnicki e dobar film, ima negov noir detektivski ludi shotovi shmek. Ama imase cesto momenti koi vadat od film a kaj nolanovite mi nema mnogu sceni koi znaat da te izvadat od serioznosta, kao iako gledas superherojski film - seriozno e! Toa mi gi prai nedostizni a ne deka gi idoliziram. Jas previsoko go oceniv justice league, aflecks batman isto... Ne gi drzam site po standardot na nolan, toa sto go hejtav noviot e cisto poradi cuvstvoto so koe me ostavi. Dobar film, unikatno iskustvo no sepak poradi potencijalot, poradi nekoi nasoki sto nie dvajca podobro bi izbrale zavrsi za mene samo kako 2 od 5 if that makes any sense, lets circle back on it :d

Ne mislam deka ke pocnuvat univerzum ili trilogija, iako krajot nagovesti slicno, sum sepak zainteresiran za toj so sega kratka kosa.

Значи The Gentleman на Гај Ричи го репризирам по 5ти пат. Секое наредно гледање ми е се подобар и подобар. Можеби непопуларно мислење ама сметам дека му е најдобар филм. Подобар и од RocknRolla, Man from UNCLE, Lock Stock и сите останати.
Snatch?
немогуќе да ти е и од овој подобар
иначе да,и ја кога го репризирав подобар ми беше,у топ 3 му е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom