Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.917
Mojata maticna znae deka sum kovid antivaxer i nema teorija da mi se javuva pa nitu zakazuva termin..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А замисли да добиваа најмалку по 500 денари од пациент ќе шетаа цел ден од куќа на куќа со сендвич и сок за да ги убедуваат невакцинираните![]()
А како добиваат пари по пациент? Сакаш да кажеш ако за 50 пациенти добива 1500 денари? Тоа не е ништоКај мојов матичен иронијата е тоа што и самиот не е вакциниран, а има образ за ебени 30 денари по пациент, да држи говори за ефикасноста и важноста на вакцината.
Веќе имам спремен список до 3 колено, само чекам да ми се јави![]()
Тоа е доказ дека се бетер од цигани кои се продаваат за 1 кило брашно.А како добиваат пари по пациент? Сакаш да кажеш ако за 50 пациенти добива 1500 денари? Тоа не е ништо
Да бе, за тоа збориме.Дали на некој му има стигнато СМС порака
Имате закажано за вакцинација со датум и време и место и покрај тоа што не сте имале закажано за вакцинација..?
Ова е стварно провокативно
Ја видовме Австралија колку е нормална со мерките, и креирањето на логори, и справувањето со протестите.Da zivees vo Avstralija, Amerika Ili vo normalna drzava, studiranje
Нема бе можност да му вратиш да ви ебам газ стопанкин?Да бе, за тоа збориме.
Мојата порака:
Pocituvan,
Na 08.03.2022 vo 10.00 casot imate zakazano vakcinacija vo punkt -"vakcinacija-covid 19 punkt Bukurest.
Не ме оставаат ни празникот со саканата на раат да го прославам
Автоматски споено мислење:
Еве, само што стигна повторно:
Pocituvan/a vasata vozrast ve stava na povisok rizik za razvoj na teska forma na KOVID-19. Nasa strucna preporaka e da go iskoristite zakazaniot termin i da se zastitite so vakcina protiv KOVID-19 koja znacitelno go namaluva vasiot rizik. Informirajte se poveke kaj vasiot maticen lekar i/ili na sledniot link http://zdravstvo.gov.mk/shto-treba-da-znaete/. Ministerstvo za zdravstvo.
Ниту да вратиш (Sender does not support replies), ниту да блокираш (не се појавува број). Барем, јас не знам како.Нема бе можност да му вратиш да ви ебам газ стопанкин?
Или да ти испратат некоја женска личност од фамилијата, да му пакажиш дали возраста те става во ризик.
5. Conclusions Our study is the first in vitro study on the effect of COVID-19 mRNA vaccine BNT162b2 on human liver cell line. We present evidence on fast entry of BNT162b2 into the cells and subsequent intracellular reverse transcription of BNT162b2 mRNA into DNA.
Bayer – in cell and gene therapies … ultimately the mRNA vaccines are an example for that cell and gene therapy. I always like to say: if we had surveyed two years ago in the public – ‘would you be willing to take a gene or cell therapy and inject it into your body?’ – we probably would have had a 95% refusal rate”.
матичните штрајкуваат ??...можеби треба да сме револтирани ако повеќе пати за кратко време се доставува емајл или смс покана за антиковид вакцинација, инаку нема љутиш ако еднаш се добие инфопокана, таква е процедурата!
...да се потсетиме дека за сите класични вакцини кај детска популација родителите добиваат исто покана со датум и место на вакцинирање на детето според календарот за имунизација кај децата,
... сите фертилни жени исто така добиваат инфопокана преку матичниот за мамографија, ПАП тестови,
... сите возрасни групи на пациенти добиваат покана за лабораториско испитување вон нивните редовни посети кај матичниот, па и сите вработени добиваат инфопокана за еден систематски преглед организирано на работно место или во здравствена установа,
... сите овие инфопокани т.е организирани здравствени услуги од страна на Министерство за здравство се платени проекти како скриниг следење на здравјето на своите здравствени осигуреници, е сега ако се претерува со покани и убедување за антиковид вакцинирање, а фидбекот е слаб тоа е веќе за размислување за можен спротивен ефект на таква инфопокана!
Капитација на Матичен лекар е 65ден.А како добиваат пари по пациент? Сакаш да кажеш ако за 50 пациенти добива 1500 денари? Тоа не е ништо
А земаат и од прегледи?Капитација на Матичен лекар е 65ден.
Не постои Матичен лекар испод 1000 пациенти на список што има. Значи не збориме за тоа да отидеш кај него заради болест, него се водиш дека ти е Матичен лекар и тој за тоа зема пари од тебе. Ти може 20год да не стапнеш кај него ама си го плаќаш фино лепо.
А да ќе изумев 65X1000ден. = 65000ден. просек. некој ПЗУ земаат по 2-3000€