Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Слушам еден бивш тв и филмски продуцент, збори зашто се новиве woke-филмови срање (всушност сите нови филмови се woke, помалку или повеќе, нема веќе нормални).
На страна идеолошката полуција, него у задња деценија отприлика, има процес на рокада по сите продуцентски куќи. Влегуваат нови, млади (woke) луѓе, кои немаат искуство и трудот го проценуваат не низ призма на уметнички вредности, туку врз призма на политичка коректност и се попослушни (хиерархиски, кон бордот).
Многу искусни фаци од индустријата си отишле, а на нивно место дошле овие.
Главна причина за тоа, според типов, е тоа што младите активисти не бараат многу пари. Студијата сметаат дека разликата во квалитетот на кадрите не е толку голема колку разликата во парите кои младиве ги бараат. Даде пример за разлики од типот - некој го плаќале 240k годишно, до сега, додека новиов работи за 40k.

Ми се чини дека причините за тоа зошто woke-филмовите се предимно срање, се покомплексни, но сум сигурен дека ова игра голема улога.

Од woke-филмовиве, освен Џо-џо зајакот и Силата на песот други не знам, што стигнале до некое ниво на пристојност.

Го позајмив од secret santa темата уште тогаш, ама како што ме мрзеше тек сега го гледав.
Chef (2014) многу убаво, лабаво, позитивно филмче. Лесен и гледлив, одма ми помина од што ми беше интересен.

@Keyser ќе цепаме ли бабица? Ти си ми некако најактивен и следиш темпо од секој ден глеање филм. Од овие закржлавените не очекувам подршка. Они секако на крај ќе постават 760 филмови у Мувиспотинг но добро. :D

@123456 и уште 1-2 фрикови што беа, не ми текнува на никовите нека ми извинат, што гледаат 1400 филмови годишно, се кладам дека не можат да ги изгледаат сите од листава, околу 160 има мислам. До крај на март. :kafence:

Замисли метузалемот @Io Sono Interista да го исполни цел предизвик. :icon_lol:
Или @џимеј со 12 филма годишно.
Види го @Anon пропаднал, @wot исти кур, @Corvus види види неактивност. цццццццццц
Со кого се дружам ја овде бе.

Види го @grande-juve 100 филма изгледал за овие 2 месеца. Минимум 20 очекувам од темава.
@Gazpapir ич кур не ме боли и од тебе истото очекувам. @Zlatikevichius и ти исто, не може таму да ми гледаш сомнителни неофицијални филмови некои што би можеле да влезат у трка за Оскар а потекнуваат од средна Азија, северозападна Африка и некои закоравени делови од Јужна Америка.

@MAJA 345 и ти не ме интересира дали си зафатена.
@__Vita____ Вита не ја закачам, учи школо, ко ќе заврши ќе ја врзам друг месец. Нема кај да бега.
@Комита Ултрас ти место да глеаш глупи филмови и да се нервираш овде, дојди си тука имаш сува класа од филмови.

Друг кој ми остана не знам, не ми текнува.
Ќе игра ли некој бе у пичку матерну?

kick-rocks.gif

@Keyser ќе цепаме ли бабица? Ти си ми некако најактивен и следиш темпо од секој ден глеање филм. Од овие закржлавените не очекувам подршка. Они секако на крај ќе постават 760 филмови у Мувиспотинг но добро. :D

@123456 и уште 1-2 фрикови што беа, не ми текнува на никовите нека ми извинат, што гледаат 1400 филмови годишно, се кладам дека не можат да ги изгледаат сите од листава, околу 160 има мислам. До крај на март. :kafence:

Види го @Anon пропаднал, @wot исти кур, @Corvus види види неактивност. цццццццццц

Види го @grande-juve 100 филма изгледал за овие 2 месеца. Минимум 20 очекувам од темава.
@Gazpapir ич кур не ме боли и од тебе истото очекувам. @Zlatikevichius и ти исто, не може таму да ми гледаш сомнителни неофицијални филмови некои што би можеле да влезат у трка за Оскар а потекнуваат од средна Азија, северозападна Африка и некои закоравени делови од Јужна Америка.

@__Vita____ Вита не ја закачам, учи школо, ко ќе заврши ќе ја врзам друг месец. Нема кај да бега.
@Комита Ултрас ти место да глеаш глупи филмови и да се нервираш овде, дојди си тука имаш сува класа од филмови.

kick-rocks.gif

Месецов бев послободен после испити и секој ден плескав по 2-3 филма. Од утре почнувам дипломска да спремам па до јуни ке се занимавам со неа. Ке се приклучам на предизвикот па до кај стигнам стигнам. Да искажам подршка нели :D

kick-rocks.gif
Аман бе, од сите страни фрштат филмови. Али ич кур не те боли не смеам да се жалам, морам да гледам. Бетер од chinese sweatshop си.

kick-rocks.gif
Ќе играме бе Џонтра, не се секирај. Еве, ветувам дека до крај на годинава ќе изгледам 31 филм.

Ќе играме бе Џонтра, не се секирај. Еве, ветувам дека до крај на годинава ќе изгледам 31 филм.
Џабе ветуваш, тој ветувањата не ги сфаќа за озбилно. Еве пет месеци го чекам да ги изгледа ветените филмови со Одри и уште абер нема. Само изговори ми дава.
Туку ајде, гледам го ставил Two for the Road на листава, па пола му е простено (ако го изгледа).
А ја ќе изгледам троа некое филмче од листава, колку да не бидам без ич.

kick-rocks.gif
received_662216818316591.jpeg

Ova mnogu me potseti na eden muabet so Io. Duri sega zimava mu pisav deka bil vo pravo. Io mi bese najinteresen za zakcuvanje (kako sto prais ti sega) bidejki diskusiite so nego se bezvremenski, na sto i da se navratam denes seuste mi se interesni za citanje. Se sekavam go dupcev kako ova ne si gledal kako ona, zaso gledas filmovi ako toa go nemas gledano itn. Ja togas 350 godisno mavav. Mi rece ke dojde vreme ne samo sto ke te fati fatique tuku i ke nemas vreme.

Pred da se naezi Anon, kaj mene ne e nemanjeto vreme da izgledam 31 film tuku negovoto alociranje. Ako broime veke godisno imam 800 saati u prikazni raskazni niz video igri, prikazni koi nudat satisfakcija koja na raka se brojat filmovi sto uspeale, 20 knigi godisno iam i tamu odi vreme na podolgu raskazani prikazni, prikazni koi ostavile traga vo mene sto pak ke kazam retki se filmovite koi izdeluvale slicno. Filmski klub, knizevniot klub, dark souls lugjencata... Se osekam kako da zongliram tri drustva. Tuka se seriite koi imam 10 ongoing nedelno, pa sto ako zenata saka nesto da gleda, tralalajki sitkomi za so hrana, pred spienje itn. Godinava smeniv zemja na ziveenje, pakuvanje sreduvanje, od fevruari nova rabota pa tamu so umot plus. Pa kaj slobodno vreme za da prosetas, da ides na date, da pies pivo so drugar... Abe znaes denes igrav Elden Ring 2 saati on company time oti edvaj cekam da mi smukne 120 saati od zivot bas koga ti me citirase da sum gledal 30 RANDOM filmovi ovoj mesec koga ja ne mozam i ne sakam 30 u godina, a ja ocajno zalepen pred tv... Od kaj da znaes, samo za sebe mislis

Ne ti ispustam post da ti stavam ljubov za entuzijazmot u film katceto. Ama lugjeto rotiraat so aktivnosta, istite sme edna dekada. Denes zlate pali gasi, utre ti dvizes da nema monotonija, ke dojde nekoj nov zalutan kako moongouse ili vita i taka odrzavame mestence koe e najrelevantno vo zemjata za filmski muabeti.

Kako sto veli Kendrick Lamar - bitch, be humble. Sit down. Bidi i srekjen sto ako go tagiras Io ke ti vrati u den dva. Ima lugje tuka, vo koi for better ili beter vleze i ti, sto gi obozavam i ako prestanat da se logirat katcevo nikogas nema da mi e isto. Osven ako, neli, se vikas wato.

Ke go gledam batman u kino. Nesakajki zakaciv trejler.

Ova mnogu me potseti na eden muabet so Io. Duri sega zimava mu pisav deka bil vo pravo. Io mi bese najinteresen za zakcuvanje (kako sto prais ti sega) bidejki diskusiite so nego se bezvremenski, na sto i da se navratam denes seuste mi se interesni za citanje. Se sekavam go dupcev kako ova ne si gledal kako ona, zaso gledas filmovi ako toa go nemas gledano itn. Ja togas 350 godisno mavav. Mi rece ke dojde vreme ne samo sto ke te fati fatique tuku i ke nemas vreme.

Pred da se naezi Anon, kaj mene ne e nemanjeto vreme da izgledam 31 film tuku negovoto alociranje. Ako broime veke godisno imam 800 saati u prikazni raskazni niz video igri, prikazni koi nudat satisfakcija koja na raka se brojat filmovi sto uspeale, 20 knigi godisno iam i tamu odi vreme na podolgu raskazani prikazni, prikazni koi ostavile traga vo mene sto pak ke kazam retki se filmovite koi izdeluvale slicno. Filmski klub, knizevniot klub, dark souls lugjencata... Se osekam kako da zongliram tri drustva. Tuka se seriite koi imam 10 ongoing nedelno, pa sto ako zenata saka nesto da gleda, tralalajki sitkomi za so hrana, pred spienje itn. Godinava smeniv zemja na ziveenje, pakuvanje sreduvanje, od fevruari nova rabota pa tamu so umot plus. Pa kaj slobodno vreme za da prosetas, da ides na date, da pies pivo so drugar... Abe znaes denes igrav Elden Ring 2 saati on company time oti edvaj cekam da mi smukne 120 saati od zivot bas koga ti me citirase da sum gledal 30 RANDOM filmovi ovoj mesec koga ja ne mozam i ne sakam 30 u godina, a ja ocajno zalepen pred tv... Od kaj da znaes, samo za sebe mislis

Ne ti ispustam post da ti stavam ljubov za entuzijazmot u film katceto. Ama lugjeto rotiraat so aktivnosta, istite sme edna dekada. Denes zlate pali gasi, utre ti dvizes da nema monotonija, ke dojde nekoj nov zalutan kako moongouse ili vita i taka odrzavame mestence koe e najrelevantno vo zemjata za filmski muabeti.

Kako sto veli Kendrick Lamar - bitch, be humble. Sit down. Bidi i srekjen sto ako go tagiras Io ke ti vrati u den dva. Ima lugje tuka, vo koi for better ili beter vleze i ti, sto gi obozavam i ako prestanat da se logirat katcevo nikogas nema da mi e isto. Osven ako, neli, se vikas wato.

Ke go gledam batman u kino. Nesakajki zakaciv trejler.
Е зашо мене не ме спомна никаде :(

Види го @Anon пропаднал,
Драга,
Се случи по трет пат. Се вљубив. Мислам. Ќе видиме.
Ако тогаш се мислев, сега сум сигурен :) и сум уште позаљубен.
Навистина немам време, извини. Моите мисли се окупирани.
Denes zlate pali gasi, utre ti dvizes da nema monotonija, ke dojde nekoj nov zalutan kako moongouse ili vita i taka odrzavame mestence koe e najrelevantno vo zemjata za filmski muabeti.
Колку ти е предобар постов <3

1200px-Hoe_1.jpg

Го гледав About Time, филм кој си го позајмив од темата за валентин и со оглед на тоа што не е нешто популарен веројатно никогаш немаше да го гледам да не беше во темата. Многу убав впечаток ми остави филмов, го доживеав како некоја light верзија на The Butterfly Effect, многу полабав и попозитивен. Многу добар soundtrack имаше филмов затчитен со добриот суптилен бритиш хумур.
Се на се одличен филм кој немаше да го гледам да не беше темата за сикрет валентин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom