Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
@Vanlok дали си доктор?
Извини за прашањево ако е лично, ама понекогаш ме воодушевуваш со твоето познавање на медицината.

Еве јас сум типичен пример што не поднесува поголема количина витамини. На пример многу лошо реагирам на витамин D. Кога почна глупоста со ковид страшни лошења имав од него. (неколку различни варијанти пробав) Скоро никад не пијам витамини.
Секој организам е посебен. Не знам како не се научија луѓето дека ако еден суплемент, лек, храна или што и да е, кај некој има ефект, кај друг нема, кај трет може да предизвика некои несакани појави. Пред некоја година во теретана еден човек вели земете го овој производ (се работеше за pre workout) топ е, има одличен ефект. Го зеде еден друг, користеше еден месец, вели ништо, никаков ефект нема кај мене.

Се ова е идивидуална проблематика и си бара индивидуален пристап, не значи ако некој пие одредена доза витамин Д, треба сите да го пијат.

@Psyside што ти е смешно бе тољољо?

Последно уредено:
@Vanlok јас проверував витамин д во крв и резултатот беше дека имам помалку отколку што треба...многу жени проверуваат, последниве години стана како мода тоа, дали имаат недостаток или вишок на вит.Д.
Пиев таблети, но после неколку дена ми се збогтиса душава, желудецов сам ми се креваше само што ке ја погледнев капсулата уште не испиена...капките вигантол ми се моментално, но не ми пријаат некако..незнам зошто, но затоа внесов во исхраната редовно да имам еднаш неделно риба за ручек.
Вишок витамин Д не е добро, затоа што се создаваат камења во бубрези...значи најдобро е се да се прима, пие, само ако се има потреба за тоа.

2015-11-12-1447353234-5063964-1.png

Секој организам е посебен. Не знам како не се научија луѓето дека ако еден суплемент, лек, храна или што и да е, кај некој има ефект, кај друг нема, кај трет може да предизвика некои несакани појави
Cijanidot e univerzalen izgleda za site. Nema kaj edni vaka, kaj drugi taka, ja grizis toa kapsulata i tolku, the end :toe:

Cijanidot e univerzalen izgleda za site. Nema kaj edni vaka, kaj drugi taka, ja grizis toa kapsulata i tolku, the end :toe:

Колку кила тежиш? Ете да кажеме 100-ка (полесно за пресметување)... Ако изедеш едно ~300 грама сол, ќе умреш. Или ако наеднаш испиеш едно 7-8 литра (10 за да бидеш сигурен), исто ќе умреш... Од друга страна малку цијанид нема да те убие, напротив теоретски би можело и да биде здраво за тебе - како што знаеме ние кои понекогаш ги јадеме семките од јаболка (во нив има).

Во дозата е работата.

На бебињата Д3 што им даваат им смета?
Да!
им смета на новородени и бебиња, може над 4 годишна возраст, поради содржината на дополнителните супстaнциi како што е propylene glycol,

Колку кила тежиш? Ете да кажеме 100-ка (полесно за пресметување)... Ако изедеш едно ~300 грама сол, ќе умреш. Или ако наеднаш испиеш едно 7-8 литра (10 за да бидеш сигурен), исто ќе умреш... Од друга страна малку цијанид нема да те убие, напротив теоретски би можело и да биде здраво за тебе - како што знаеме ние кои понекогаш ги јадеме семките од јаболка (во нив има).

Во дозата е работата.
Pa neznam, valjda toa kapsulite cijanid ne gi prepisuvaat po kilaza tuku da zavrsat rabota :toe:

vaka, ozbilno sakas da go tupime od sto umrele?
jasno e ko den , go gledas izglda prilicno zdravo,vitalno, po 5min,30min,2h itn nenadejno mu se slosuva SE ZNAW STO E ,! udar,na srceto ili mozokot
ili rabotata e mora javno da se kaze deka javni licnosti se ? da e zadovoli necija radoznalot itn .
javni licnosti bile pa da kazat i koga mocale
dedo mi taka umre, se si bese vo red otide drva da donese i ne se vrati,,dobil udar i umrel ,go cekala baba mi pola cas, go nemalo izlegla i go nasla mrtov .k i eden kup drugi luge ama aj sega ke gi tupime od sto umrele luge navidum vitalni i da kazat javno sto i kako bilo ,pritoa da se kaze i dali vakcina primile , ako primile da se natamu nasocat pricinite
iekako akose javni licnoti da kazat i koga mocale !
Ке објават на фејс дека некој починал и обавезно има некој со коментар “А од што починал?”
мора со нешто да се занимава малограѓанштината

Во дозата е работата.
Се во нормална доза може да биде лек, во поголема отров. :)
Автоматски споено мислење:

бафра, пиење суплементи, витамини беспотреба е гола вода. Муабет за пред кооперација. Џабе пари давање.
Па затоа се викаат суплементи и додатоци во исхрана. Нормално дека се земаат кога си здрав. Кога ќе се разболиш (од што било) ако сакаш цела кутија испи одеднаш, џабе ти е.

oo neeeee..nikako...ti imas kameno zlocesto srce...nikogas nemozes da bides Romeo :neetaka:
Дали тоа значи дека ти не би гласала за мене у оној избор за најкајгана член на крај од година?
Автоматски споено мислење:

Cijanidot e univerzalen izgleda za site.
во зависност од количината

мали дози никому ништо не прават

Да!
им смета на новородени и бебиња, може над 4 годишна возраст, поради содржината на дополнителните супстaнциi како што е propylene glycol,
Срцка ај да те корегирам малку.
Не наоѓаш пропилен гликол во Д3 за возрасна популација а воопшто да не праиме муабет во препарати наменети за детска популација.

Многу лесно:
- 7 дена со апче
- недела дена без апче.

Ти до каде си со симптомите.... се надевам не си во фул паник мод :cautious:
крвна слика вика - уште години ќе досадуваш на форумот xD

секое бутање на сила е контрапродуктивно

чувајте се колку можете посебно невакцинираните
Ja nevakciniran sum i pickin dim e za mene virusov.. asoptimatski prelezan tocno pred 1 godina i niedna varijanta nisto ne mi mozese...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom