Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
А пази го муабетов, не се тестирав ама корона беше. Ствар на перцепција. :)
Па не гледам што би можело друго да биди со тотално губење на мирис и делумно изгубен вкус. Плус благо покачена температура и болка во коски и мускули, да не беше мирисот и вкусот ќе речам ајде, можеби е настин, ништо ново.
Како што реков, немам ништо против кон некој што сака да се вакцинира, исто како што немам против кон некој кој шмрка кокаин.

Едноставно е, тој што сака, до сега се вакцинирал, тој што не сака, нема кој и зошто да го убедува.
Што велеше еден мудар постар човек пред повеќе години, секој својот живот го упропастува онака како што мисли дека е најдобро.

Со оглед што фатила дури сега при ваква мутација и пола држава инфицирани зборува повеќе за неа него против. Сеирот е безвреден, на крај ова не е некој натпревар ама ок некому му олеснујт сеирот.
Се сложувам, фатила, поминала лесно и навистина ми е мило. Мило ми е за ТрендС. И за нивните семејства.

Не значи дека ако имам поинакви ставови од вас по автоматизам не ве сакам и ве презирам. Мислам дека после години дебатирање и меѓусебно контрирање на секоја можна тема и држење ниво на дебата, се гради и одреден личен однос, однос на взаемна почит. Знам колку се чуваше Кремчето. И нема да ја напаѓам за тоа! Морав малку да ја пецнам за ефикасноста и многу нервозно изреагира. Не е прв пат!

Јасни ми се вашите тези за вакцината, ги почитувам, ако постоеше вирус кој сериозно го загрозуваше мојот живот, ќе бев во вашиот тим, но немаше да се залагам сите да мора да се вакцинираат или пак да поддржувам селективни рестриктивни мерки во било која форма. Па и неселективните ги поминаа сите граници во Австралија и Нов Зеланд.

Кај нас вакцината потфрли, системот потфрли, политичарите потфрлија. Секој е оставен на самиот себе. Самите си ги бираме животните патишта, дали ќе се вакцинира некој или не, во оваа инстанца, е небитно. Крајот на пандемијата е на повидок, треба уште малку да издржиме. :noze:

Па не гледам што би можело друго да биди со тотално губење на мирис и делумно изгубен вкус. Плус благо покачена температура и болка во коски и мускули, да не беше мирисот и вкусот ќе речам ајде, можеби е настин, ништо ново.
Како што реков, немам ништо против кон некој што сака да се вакцинира, исто како што немам против кон некој кој шмрка кокаин.

Едноставно е, тој што сака, до сега се вакцинирал, тој што не сака, нема кој и зошто да го убедува.
Што велеше еден мудар постар човек пред повеќе години, секој својот живот го упропастува онака како што мисли дека е најдобро.
Јас сум против тоа некој да шмрка кокаин и сум против невакцинација. Но на крајот на краиштата, тоа е мој став, а како ти ќе одлучиш да си го упропастуваш животот е твое право. Суштината е иста, но начинот на размислување различен.

Сфаќам јас што сакате да кажете, но тоа не ми го менува мислењето за вакцинација.

Јас сум против тоа некој да шмрка кокаин и сум против невакцинација. Но на крајот на краиштата, тоа е мој став, а како ти ќе одлучиш да си го упропастуваш животот е твое право. Суштината е иста, но начинот на размислување различен.

Сфаќам јас што сакате да кажете, но тоа не ми го менува мислењето за вакцинација.
Затоа реков и претходно, го почитувам мислењето, доколку сакаш да ставиш уште неколку, имаш потполно право тоа да го направиш и тоа е твоја лична работа.
Потполно те разбирам дека нема да го смениш мислењето, исто како и јас што не го сменив од почетокот оваа лакрдија и се што е пропратно со неа, ни ќе го сменам. И не треба да фо менуваш, почитувам луѓе кои се држат до својот став и мислење, каков и да е.

Истата реакција ја правам кога ги читам сите твои коментари на форумов. И не е лесно да се читаат, мора да бидам искрен, ама се трудам.

Мис Словакиа, од денес си на игнор, жали се кај сакаш. :backa:

Не се секирај срцка јас те читам уште не те игнорирам. Јас уствари и затоа се приклучив на форумов исклучиво заради тебе, да ги оправам сите небулози што ги пишуваш во тема здравје.

Зашто бе побогу се игнорирате едни со други...ахх гордоста и егото тие стари и проклети вируси никако да се искоренат а ваму бараме лек за новокомпонирани...:noze:

Не се секирај срцка јас те читам уште не те игнорирам. Јас уствари и затоа се приклучив на форумов исклучиво заради тебе, да ги оправам сите небулози што ги пишуваш во тема здравје.
Опа бато, уште еден Ромео на темава:)

Кога ќе ги видиш сликите за слабеење и рекламите веднаш под насловот некако целата препорака добива на тежина... И самиот site...
слична шема беше и од матичните доктори, само мислам2 х 1000 Ц витамин, заборавив детали, лани во март земав од тие работи, а и ивермектин.,.. е сега точно е дека ПЦР тестот е скап, не знам дали со брз тест ке те внесат кај нас во систем на заразени...
инаку гледам ХРТ, секој ден има колку се новозаразени со ПЦР а колку со брз тест... кај нив брз тест е преку фондот, бесплатен, ПЦР е само за патувања во странство...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom