Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
oo neeeee..nikako...ti imas kameno zlocesto srce...nikogas nemozes da bides Romeo :neetaka:

@Ireal ..pa neli rekoa deka vitaminot D ne pomaga vo lecenje na virusot...tolku butanje vitamini mislam deka e kontraproduktivno.
Па нормално дека не можеш да лечиш ништо со витамини бе ало. Работата е да го јакниш имунитетот и организмот да се избори со вирусот (било кој и да е).

Па нормално дека не можеш да лечиш ништо со витамини бе ало. Работата е да го јакниш имунитетот и организмот да се избори со вирусот (било кој и да е).
Јак имунитет си имав ...алооо:toe: зошто ти е витамин Д ако го имаш во нормални граници, оти да го пиеш без да го провериш прво лабораториски на кое ниво ти е?

oo neeeee..nikako...ti imas kameno zlocesto srce...nikogas nemozes da bides Romeo :neetaka:

@Ireal ..pa neli rekoa deka vitaminot D ne pomaga vo lecenje na virusot...tolku butanje vitamini mislam deka e kontraproduktivno.
секое бутање на сила е контрапродуктивно

чувајте се колку можете посебно невакцинираните

Јак имунитет си имав ...алооо:toe: зошто ти е витамин Д ако го имаш во нормални граници, оти да го пиеш без да го провериш прво лабораториски на кое ниво ти е?
Не знам јас ти што имаш. Јас не пијам ништо нити проверувам, туку константно внесувам на природен начин.
Ти одговорив на тоа дека рече дека вит. Д не помага во лечењето.

Не знам јас ти што имаш. Јас не пијам ништо нити проверувам, туку константно внесувам на природен начин.
Ти одговорив на тоа дека рече дека вит. Д не помага во лечењето.
Не јас, така рекоа научниците, дека витаминот д не покажал некоја улога во лекувањето при ковидот.

Не јас, така рекоа научниците, дека витаминот д не покажал некоја улога во лекувањето при ковидот.
Јас знам само едно, дека јак имунитет помага сигурно, друго не ме интересира, ни пратам кој што кажува.

научниците свашта викаат у одреден момент
у друг момент може друго да викаат

научниците свашта викаат у одреден момент
у друг момент може друго да викаат
И да знаеш дека си во право...видовме со пандемијава...сто научници, сто различни толкувања.

И да знаеш дека си во право...видовме со пандемијава...сто научници, сто различни толкувања.
Точно, како и за се останато. Само треба да имаш мозок и логика и да селектираш што е разумно а што е дупење во здрав памет.

Точно, како и за се останато. Само треба да имаш мозок и логика и да селектираш што е разумно а што е дупење во здрав памет.
Taka e. Ako mi odgovara nestovo ke se soglasam so naukata ako ne, ne. Koj gi ebe. Tuku naukata e tecen proces. Ima dosta raboti koi ne secelosno poznati odnosno se menuvaat i soznanija so tek na vreme. Nisto cudno. Vie sakate uste prv den od pojavata na virusot sve da se znae za nego. E ne moze.

Taka e. Ako mi odgovara nestovo ke se soglasam so naukata ako ne, ne. Koj gi ebe. Tuku naukata e tecen proces. Ima dosta raboti koi ne secelosno poznati odnosno se menuvaat i soznanija so tek na vreme. Nisto cudno. Vie sakate uste prv den od pojavata na virusot sve da se znae za nego. E ne moze.
Која наука бе пријател? После 2 години глупости, уште верувате дека ова има некоја врска со наука? Нормално, толку сте затруени од мас медиумите, така што доколку утре ви кажат дека небото е зелено, а тревата розева и во тоа ќе поверувате.

moja rodnina primi buster doza fajzer (pred toa imase 2 sinofarm) i po 3 nedeli dobi mozocen udar ,dali ke prezivee neznam,.
pred da primi vakcina ispita se, nemase tragi od tromb,zdrava bez komorbiteti ,negativna na kovid e i sega
veke nikoj ne moze da me ubedi deka fajzer vakcinnite se dobri
znam i druga zena,nebitno sto imase rak , (neli za tesko bolite bea da gi zastitat) , 1h po primena 2 doza fajzer pocina od udar
deka ne stitat od zaraza jasno e , no ne stitat ni od teska klinicka slika nitu smrt .gledame sekoj den pola od pocinatite se vakcinirani
no so nus efekti i kaj zdravi lica koi posledici tek ke gi gledame
isto mi se faka ako se zarazam moze da umram od virusot, bila vakcnirana ili ne no so eden plus moze da umram i nezarazena od vakcinata
jas veke ne veruvam vo ovie vakcini pa makar i leb da ne moze da se kupi bez sertifikat

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom