Би можел да се обложам некој да ви става во јадењето пар недели 1.000 до 5.000 IU витамин Д (од добар производител), дека нема ни да сте свесни дека сте земале вит. Д ниту да имате нуспојави, лоши реакции.
Ќе ја изгубиш опкладата, штом после горната реченица, го изјавуваш следното:
Но секако можни се и лоши реакции, во многу ретки ситуации и најчесто заради други додатоци во содржината.
Сам потврдуваш дека можни се лоши реакции.

Во кои случаеви се можни лоши реакции од вит/хормон Д и што подразбираш под лоши реакции? Некои пијат чист маслинов зејтин без проблем, додека други цревата ќе им излезат. Тоа не значи дека маслиновиот зејтин е лош или штетен.
Она што го пиша Сантели после конзумирање на Д дека лошо се осеќа, тоа и кај други сум го слушнал. Кај повеќете од нив органите за варење им се посензитивни па претежно доаѓа до гадење.
Месец дена ако земаш по 500мг (аскорбинска киселина) што нус појави можеш да осетиш ?Од еден витамин ц можеш да осетиш нус појави и по 500мг на ден да земаш беспотреба а не нешто више.