Дрога ( Наркотични дроги )

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Mehiko се почитува твоето искуство и субјетивни заклучоци во однос на дрогите, НО како функционираат тие навистина е остражено на молекуларно ниво. Добиените сознанија кои се објективни се косат со твоите субјективни заклучоци. Тоа е така точно поради тоа што токму тие дроги се психотропни супстанци и директно влијаат на начинот на размислување и перцепирање на работите, така што уживател на истата таа психотропна супстанца од која е зависен не е споспбен свесно и објективно да даде мислење за истата таа.
Како делуваат психотропните супстанци кои создаваат зависност е многу добор опишано во анимации во 13. пост од темава, кој мене ми скратува многу време за објаснување , доволно е да знаете само англиски.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Droga navistina ne, blagodaram poprvo cijanid barem znam so edna doza ke bide OK

V

Viktoranius

Гостин
mal si uste:)... ja imam sea neso treva tuka:)
Зошто сум мал бе? За дрога?
За тоа ли треба да бидеш голем па да пробаш? Абе братко и на твоја возраст кога ке сум, дури и поголем кога ке сум јас нема да пробам дрога.
Цигари можеби како и секој имам мерак да пробам, ама дрога ?? ФАЛА НЕ.:wink:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
11
Поени од реакции
2
Zasto da ne probas? Mozes nekoe jointce edno dr. I da znaes deka kje probas. Zasto stvarno se retki tie sto nemaat probano. Ali glupavi se tie sto kje posegnat na pojako. A i da gi preteras ne cini. Dur si pod dejstvo na Treva(marihuana) mozes povekje da razmisluvas i si pospremen psihicki zasto ti se otvoreni kjeliite za razmisluvanje. A posle dejstvoto ti se zatvoraat skros i te tera na spienje kako sto vikaat DOWN. A ako preteras ili primer eden mesec sekoja den da zemas kje imas posledici mnogu. Se susi mozokot. A ednas nedelno ne e nisto loso. Naprotiv ubavo e. Znam po sebe ;-)

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Zasto da ne probas? Mozes nekoe jointce edno dr. I da znaes deka kje probas. Zasto stvarno se retki tie sto nemaat probano. Ali glupavi se tie sto kje posegnat na pojako. A i da gi preteras ne cini. Dur si pod dejstvo na Treva(marihuana) mozes povekje da razmisluvas i si pospremen psihicki zasto ti se otvoreni kjeliite za razmisluvanje. A posle dejstvoto ti se zatvoraat skros i te tera na spienje kako sto vikaat DOWN. A ako preteras ili primer eden mesec sekoja den da zemas kje imas posledici mnogu. Se susi mozokot. A ednas nedelno ne e nisto loso. Naprotiv ubavo e. Znam po sebe ;-)
Ај не дувај бе...лошо ти влијае,аман...:pos2:

V

Viktoranius

Гостин
Братко, сигурно до дека си го пишал ова си бил ептен надуван:vozbud:

U

UnholY

Гостин
Дрогата не може да ја критикува некој шо ја нема пробано,а се потпира на она што другите го кажуваат.Постојат повеке видови на дроги и секоја делува различно...Тешки и лесни дроги...Многу јасно дека јас сум за второво и не знам зошто луѓето паѓаат во искушение да земат тешки дроги кога знаат и однапред дека тие водат само до пропаст.Како на пример хероинот секој го пробува од љубопитност ама тоа преминува во завист веке по 3-4 пат..и ретко кој се вратил назад.
Затоа ако веќе некој се реши да зема било шо јас му препорачувам да проба марихуана зошто не ствара завист а не штети на организмот како што штети хемијата,а притоа корисникот на марихуана не може да биде сметан како наркоман туку како уживател а тоа се два потполно различни термини а очигледно многу луѓе не прават разлика меѓу уживател и наркоман..

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Дрогата не може да ја критикува некој шо ја нема пробано,а се потпира на она што другите го кажуваат.Постојат повеке видови на дроги и секоја делува различно...Тешки и лесни дроги...Многу јасно дека јас сум за второво и не знам зошто луѓето паѓаат во искушение да земат тешки дроги кога знаат и однапред дека тие водат само до пропаст.Како на пример хероинот секој го пробува од љубопитност ама тоа преминува во завист веке по 3-4 пат..и ретко кој се вратил назад.
Затоа ако веќе некој се реши да зема било шо јас му препорачувам да проба марихуана зошто не ствара завист а не штети на организмот како што штети хемијата,а притоа корисникот на марихуана не може да биде сметан како наркоман туку како уживател а тоа се два потполно различни термини а очигледно многу луѓе не прават разлика меѓу уживател и наркоман..
Ебемти идиоти....:smir:
То је то,Цветане:vozbud::vozbud:

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Ако има некој зависник од дрога слободно нека се обрати кај мене, го знам лекот.

Рецепт:

5 дози и нека бега насмеан и задоволен.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Марихуаната искрено ја па ич не ја сметам за дрога.. Како и да е..
Не секоја хемија може е така јака.. Па и кај нас Марихуаната е појше прсканици некои.. Хемии тешки одколку чиста трева..
И хемијата НЕ СЕКОГАШ создава зависност.. Сепак да не се претера мн јасно.. Али да во право си за тоа.. Има разлика од уживател и наркоман..
А има и разлика од дрога до дрога па според мене баш наркомани се само оние на хероин..

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
ДРОГА!?! НЕ, БЛАГОДАРАМ, Имам, сакаш да ти шитнам? :pos:

Член од
26 февруари 2007
Мислења
145
Поени од реакции
2
Гледам на темава се грото помлади, па не сакам моево мислење да биде погрешно сватено. Имам сретнато луѓе што знаат да се дрогираат и го кориистат тоа за продуктивни цели, пошто дрогата знае да биде многу благородна у смисол на енергија и креативност. Хитлер последните денови од војната бил на интервенуозно конзумирање на амфетамин и се снаоѓал добро. Ама претерал.
Така да ако веќе си наркоман биди паметен наркоман.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
hehehe... Dete da znaes deka ti kazuvam zasto imam sve videno vo mojot grat. Imam izgubeno drugar radi toj E*an heroin a dur si bese na crack bese ok. Samo ako se predozirase go nosea na detoksikacija i tolku.............
WTF?!? Krek? U Mkd? ajdeeeee..... nema vrska ali.... daj ne si prai filmovi mali zivti se, ova ko so drugarite na brat mi da praam muabet... daj ne gi lazi lugevo ti se molam :nenene:

I toj postot kao u stil najadiktivni drogi i go isfrlash kokainot..... pa daj molim te.... EKSPERT si zimi sve:tapp: nego pazi se koa iskachash negde da ne ti staat dzoint u pivoto, ke te navlechat toa narkomanchishtata:vozbud:

Nego da se vratime na temata.... Ja ke diskutiram od lichno iskustvo! Znachi mislam deka nekoj veke napravi distinkcija pomegu teshki i lesni drogi i poimite narkoman i uzivatel. Jas kao UZIVATEL na LESNI drogi vi davam do znaenje deka nema nishto losho posle kolokviumska nedela da se opushtish edna vecher i da duvnesh nekoj dzoint, da se zezas so drugarchinjata, da idete naduvani na sony da pleskate fudbal, ednostavno te opushta... ops.... me opushta, i negledam nisto loso u toa, bashka i nemam nekakvi posledici od toa, redoven student, najnormalen (barem ja taka mislam) pa i na zurka nekad da se otide, da se lapne ekserce (ova ednash godishno) da im izrazish ljubov na site okolu tebe :):):) BITNO E DA SE DESHAVA NESHTO!
Drogata ne e tabu tema, mislam, ne treba da bide! I da bidesh dzanak ne te pravi porazlichen od drugite tuku te pravi poglup od drugite, sekoj moze da se navleche ama ne e toa poentata neli?
I odvaj chekam da mi zavrshat polaganjata i da se naduvam kao stoka :)
Happy new year!!!:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom