Дрога, не благодарам, имам.![]()
Прашањево ти е ептен глупо. Нормално дека да.Едно прашање до сите: да не ги имаше дрогата негативните ефекти како што се зависноста и деструктивноста кон здравјето дали би земале? Еве на пример се создаде таков вид на дрога кој нуди уживање без нус-ефекти?
Па би земалЕдно прашање до сите: да не ги имаше дрогата негативните ефекти како што се зависноста и деструктивноста кон здравјето дали би земале? Еве на пример се создаде таков вид на дрога кој нуди уживање без нус-ефекти?
Па не би земал, безразлика.Едно прашање до сите: да не ги имаше дрогата негативните ефекти како што се зависноста и деструктивноста кон здравјето дали би земале? Еве на пример се создаде таков вид на дрога кој нуди уживање без нус-ефекти?
Па стартер дефиниционо гледано, ако не создава зависност таа супстанцата веќе неможае да се дефинира како дрога.Едно прашање до сите: да не ги имаше дрогата негативните ефекти како што се зависноста и деструктивноста кон здравјето дали би земале? Еве на пример се создаде таков вид на дрога кој нуди уживање без нус-ефекти?
Се согласувам со тебе, па ќе го преформулирам прашањето: дали би земале дрога која ствара зависност, и пружа уживање без нус-ефекти?Па стартер дефиниционо гледано, ако не создава зависност таа супстанцата веќе неможае да се дефинира како дрога.
mal si usteНајзаебаниот и најзависниот порок на денешницата.
Поубо цигари, отколку дрога.
Ne e taka. Amfitaminite, extazite, kanabis (marihuana, hashish) pa moze da se rece i kokain deka ne se zavisni drogi.. A koga vekje sme kaj zavisnost na prvo mesto na zavisnost e Heroinot a na Vtoro mesto se Cigarite. Taka da nemora da znaci deka ako nesto pedizvikuva zavisnost deka e droga. Ti mozes da stanis zavisen i od Adrenalin. Toa droga e ? A i nikotinot i katranot ne se narkoticni sretstva. Nikotino e eden vid otrov koj e mnogu opasen. Nikotinot e eden od najopasnite otrovi zato sto mnogu brzo dejstvuva i organite otkazuvaat. Nikotinot tolku brzo dejstvuva sto i vo bolnica da zemis edna kapka nikotin nemozat da te spasat zasto imas za ziveenje okolu 10-15min. A za tolku vreme nemozat da te spasat vo nikoja bolnica. A bidete sigurni deka 85% od mladinata vo makedonija e na narkoticni sretstva kako ``Hashish,Marihuana,Ekstasi,Amfitamini,Metamfetamini i sl..Па стартер дефиниционо гледано, ако не создава зависност таа супстанцата веќе неможае да се дефинира како дрога.
hehehe... Dete da znaes deka ti kazuvam zasto imam sve videno vo mojot grat. Imam izgubeno drugar radi toj E*an heroin a dur si bese na crack bese ok. Samo ako se predozirase go nosea na detoksikacija i tolku. A toj heroin go zedena dusa. A kokata vo makedonija postoi ali mnogu malce sve drugo so go plakjaat kako Koka dobivaat Piko. Toa tie smesa od Kokain i Amfitamini..nesto ne ti e v red so istrazuvanjevo... crack i Meth se pozavisni od heroin... a kokata e i toa kako zavisna.... ama cistata ne ova kaj nas koka so go vikaat... zbunet si nesto bate
Пријател,скролај низ темиве и барај го мислењето на Бацилус во кое кажува дека количеството на никотин во цигарите е толку мало што скоро и да не е штетно по човековот здравје.Катранот е тоа што е лошото во цигарите:Бацилус може да објасни многу поубаво од мене.Nikotino e eden vid otrov koj e mnogu opasen. Nikotinot e eden od najopasnite otrovi zato sto mnogu brzo dejstvuva i organite otkazuvaat. Nikotinot tolku brzo dejstvuva sto i vo bolnica da zemis edna kapka nikotin nemozat da te spasat zasto imas za ziveenje okolu 10-15min.