Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На кој мој screenshot?Ги приметив и претходно на твојот скриншот.
Тоа филмот е романса, ама дај му шанса може сетингот да те дирне, да осетиш малку дел од најизвиканиот период од 20тиот век - roaring '20s. Забави, шампањи, и многу класа.Не. Сум го забораил овој ГаЅби знаеш дека.
40 minuti kako go gledam, mi se dopagja.Вчера по втор или трет пат го глеав францускиот The Intouchables.
Не постои посмешен, полабав, и посмешнотажен филм.
Па каква врска има едно со друго?
Првиот screenshot се моите последни 3 највисоко оценети филмови на LB во 2021. На вториот screenshot Тома е на 5 место најдобро оценет филм на LB overall во 2021, на Year in Review, ако се занемари минимумот гласачи кој е потребен за да се рангира филмот.Го имаше чинам и на друг скриншот или пак кога сум го отворил линкот што го стави таму сум го видел.Па каква врска има едно со друго?Првиот screenshot се моите последни 3 највисоко оценети филмови на LB во 2021. На вториот screenshot Тома е на 5 место најдобро оценет филм на LB overall во 2021, на Year in Review, ако се занемари минимумот гласачи кој е потребен за да се рангира филмот.

go pushtiv last night in soho, ne me raduva neshto mnogu.
duri sega gledam deka e staven pod drama, mystery, horror, kade e hororot? lol.аца лукас да пееше ке беше бољи хорор
Големиот Гетсби е класика филм, must seeТоа филмот е романса, ама дај му шанса може сетингот да те дирне, да осетиш малку дел од најизвиканиот период од 20тиот век - roaring '20s. Забави, шампањи, и многу класа.
Ми текна на филмов кога ти го читав постот во челенџот за филм во кој би сакал да живееш.

И јас периодов репризирам подзаборавени легендарни филмови и после третото гледање на "Си беше еднаш во Америка" можам лично и одговорно да тврдам дека е НАЈКОМПЛЕТНИОТ филм некогаш направен.Вчера синоќа го глеав Goodfellas по 2765ти пат и исто е после секое гледање. Едноставно нема боље забава и вриење. Што би праел Леонардо ДиКаприо со истава екипа на местото на Реј Лиота e прашање на кое, штета, никад нема да добиеме одговор. Не дека Лиота е лош тука, ама Лео со тоа негово препознатливо паничење и вриење од нервоза имаше за 10 класи боље да го донесе ликот на Хенри.
Џо Пеши е ненадминлив и најнепредвидлив психопат во историјата на филмовите. И секако најсмешен.
Периодов малце ќе глеам репризи на овие врвни филмови што ги неам гледано неколку години.
Unforgiven на Иствуд го глеав пред ден-два, нема боље раскажувач на приказни од господинот Клинт.
Не го ставив во листата пошто мислев дека снимил само два филма. Сега гледам дека и First Man бил негов, како и овој филм Guy and Madeline on a Park Bench, овој вториот мора да се гледа. За Ла Ла Ленд и Виплеш имам највисоко мислење. Ако овој човек успеал да предизвика нешто кај мене е да ми ја врати надежта дека сеуште може да се снимаат филмови кои може да те натераат да чувствуваш. Она што е уште подобро е што и двата филма ги доживеав на различен начин, неговите филмови имаат карактер и не се генерички. Ла Ла Ленд е прекрасен филм и од аспект на приказна и од кинематографски аспект, Прекрасното вечерно сино небо и отсјајот од уличните светилки во комбинација со музика која буди носталгични чувства го прави да биде dreamy, човекот има направено музичка фантазија. Виплеш ми е омилениот филм, филмот ја има динамиката, тензијата и приказната на една џез нумера. Хемијата помеѓу Мајлс Телер и Симонс е невоеројатна, дијалозите се неверојатни, билдапот на емоции и тензија кој еруптира со крешендо на крајот го прави филмот незаборавен. Јас знам дека сум гледал добaр филм кога утре дента сакам да го гледам пак, во случајот со филмов го изгледав уште еднаш, веднаш по неговото завршување. Не би можел да зборам за некои патерни, има интересни транзиции од лик на лик или од случка на случка, техниката мислам дека се нарекува whip pan која ја користи и во двата филма. На ова мислам@zmej gorjanin ај пиши ми анализа за Шазел![]()
Ти благодарам <3Не го ставив во листата пошто мислев дека снимил само два филма. Сега гледам дека и First Man бил негов, како и овој филм Guy and Madeline on a Park Bench, овој вториот мора да се гледа. За Ла Ла Ленд и Виплеш имам највисоко мислење. Ако овој човек успеал да предизвика нешто кај мене е да ми ја врати надежта дека сеуште може да се снимаат филмови кои може да те натераат да чувствуваш. Она што е уште подобро е што и двата филма ги доживеав на различен начин, неговите филмови имаат карактер и не се генерички. Ла Ла Ленд е прекрасен филм и од аспект на приказна и од кинематографски аспект, Прекрасното вечерно сино небо и отсјајот од уличните светилки во комбинација со музика која буди носталгични чувства го прави да биде dreamy, човекот има направено музичка фантазија. Виплеш ми е омилениот филм, филмот ја има динамиката, тензијата и приказната на една џез нумера. Хемијата помеѓу Мајлс Телер и Симонс е невоеројатна, дијалозите се неверојатни, билдапот на емоции и тензија кој еруптира со крешендо на крајот го прави филмот незаборавен. Јас знам дека сум гледал добaр филм кога утре дента сакам да го гледам пак, во случајот со филмов го изгледав уште еднаш, веднаш по неговото завршување. Не би можел да зборам за некои патерни, има интересни транзиции од лик на лик или од случка на случка, техниката мислам дека се нарекува whip pan која ја користи и во двата филма. На ова мислам
и во двата филма карактерите се движени од желбата да успеат, желбата е таа која прави да се развиваат и ги трансформира во поинакви личности.
Знаеш дека Леоне имал снимено 6+ саати материјал?И јас периодов репризирам подзаборавени легендарни филмови и после третото гледање на "Си беше еднаш во Америка" можам лично и одговорно да тврдам дека е НАЈКОМПЛЕТНИОТ филм некогаш направен.
Не велам дека е најдобар ама е со сигурност комплетно "најширокиот" филм кој ги обработува буквално сите теми љубов,другарство,завист,алчност,предавство,загуба,разделба и сето тоа е фантастично прикажано преку нелинеарно раскажување на приказната која го опфаќа целиот живот, додај на тоа најдобрата музичка композиција направена за филм некогаш и го имаш перфектното ремек дело.
Единствената замерка според многу, а мене лично не ми пречи е тоа што филмот трае 4 часа и сигурен сум да беше скратен околу 3 ќе имаше и тој оценка од 9+ на имдб.
Единствено нешто што би споредил со ова е КУМ доколку би ги споиле двата дела во еден филм.

Друже, абе ова не е Твитер. Си го пуштил, си го пуштил! И? Замисли @Vlatko_Gjorce или @123456 што гледаат по 1000 филма годишно за секој еден да пишуваа:go pushtiv rushmore na wes anderson.