Vo filmskiot klub ako mi e gledan filmot istata godina ne go repriziram, epten ako e isklucok ili jas predlozuvam. Brave New World ja citav pred godina ipol i zemajki predvid deka samo ~20tina knigi citam godisno - ne bi ja "repriziral"
Ova sum go pisal:
Многу сум поделен за Brave New World, започна прилично мрачно и многу уживав меѓутоа многу од ликовите и нивното развивање ми беше избрзано, но се до самиот крај, и не знам колку е тоа добро или лошо, ме тераше да размислувам за одредени ситуации, концепти... до степен да заборавам да читам. Како книга, осеќам дека сум прочитал, гледал итн далеку поинтересни концепти за утопии и дистопии па не беше многу исполнувачки, но сепак книгава ми остана у глава, и уште долго ќе ми биде најверојатно.
И зошто побогу не му го користеа името Џон, цело време го викаа Savage. Го замислував овој раперон
21 Savage со фејс татуус, суканици, што мумла како конечно го пуштаат во цивилизиран свет и ситуации и се смеев како фока.
Knigata ako trgneme vremenskata ramka, pa i ne nudi mnogu bogat svet a jas uzivam vo distopii, mozebi malku poveke odosto treba. Togas se mislev pomegu nea ili We - Yevgeny Zamyatin i mislam deka zgresiv, vtorata uste mi stoi na lista na citanje i me progonuva.
Originalno oceneta 4 no sega spustam na 3 od 5.
Sakam da kazam deka pri povtorno citanje mozebi bi ja cenel poveke no ne veruvam deka bi ja povtorno nekogas, na tolku mnogu knigi. Also, ima serija od lani no ne mi e gledana a spored trejlerot i nea nikad ne bi.
Sepak, odlicen predlog. Posakuvam da ne mi bese citana. Whatever that means.