најдобар филм на ди каприо се знае, волкот од волстрит. Сцената кога се тепаат наклукани на куејлудс со џона хил е пример за глума на двајца ретардирани луѓе. Така добро доловена мислам тоа нема да се деси пак у историјата на филмот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И серија имаше, колку што се сеќавам.
Јас го имам гледано пред 8-9 години. Се чини на добар филм до пола и после се упропастува, станува негледлив.
Помислив дека зборувам за друг филмВаљда ова не е тоа

Не му го зел. Си го заслужи максимално.
Јакиот па Сталоне со тоа восочната фаца што не му се мрда.
Таа година ако не беше Рајланс, од номинираните Том Харди највеќе заслужи, па и Рафало штакурац.
Него, глеам сеа таа година кај жените и не ми е јасно како Џенифер Џејсон Леј за Heightfull eight. Толку ли е добра Викандер у таа Данска девојка?
Како бе не очекувал, прв фаворит беше Рајланс и најочекуван Оскар беше таа година.Работата е што Сталоне ги зеде сите можни релевантни награди таа година освен Оскарот. Јас се кладам дека Рајланс не ни мислел дека ќе победи. Академијата си има некои предрасуди и се гледа тоа од километар. Сталоне никој не вика дека е добар актер, напротив еден од полошите е. Ама конкретно во Creed искина и ги изненади сите. Ама ете дека е Сталоне нема Оскар за него пошто не е таков тип на актер. Од исти причини Џим Кери нема ниедна номинација иако заслужува барем три плус и Оскар за The Truman Show.
Како бе не очекувал, прв фаворит беше Рајланс и најочекуван Оскар беше таа година.
Ништо нема освоено Creed, грешка си нешто.
Од какви причини немаат Оскари Кери и Сталоне не сфаќам?
Него, глеам сеа таа година кај жените и не ми е јасно како Џенифер Џејсон Леј за Heightfull eight. Толку ли е добра Викандер у таа Данска девојка?
Рајланс BAFTA имаСталоне зеде неколку награди пред Оскарот за Creed меѓу кои и Златен глобус. Се сеќавам дека во сите рангирања важеше за главен фаворит за Оскарот. Ги гледав тие Оскари баш ради Лео и Сталоне и ептен бев pissed off дека победи Рајланс.
Немаат Оскари (или номинации за Кери) пошто Академијата си има стереотипи за нив. Кери го сметаат за комедијант и несериозен актер а Сталоне за акциона ѕвезда.

Не сум се доискажал. И јас бев за Џенифер таа година.Eh. Мене повеќе ми се допадна Џенифер неголи Викандер, иако јас сум малце пристрасна ради филмот.
Дејниш грл плус имаше модерна тематика, а ова Тарантино само насилство промовира.
Не сум се доискажал. И јас бев за Џенифер таа година.
Али да, ко што викаш сепак беше одвратна насилничка а не убава и фина лезбејка.

Можеби. Јас пишав како јас го доживеав. А како што читам на босанската Википедија, филмот погрешно бил интерпретиран од страна на комисијата во Кан како антивоен, и затоа добил Златна палма, на што потоа многумина критичари реагирале... Изгледа филмот е така направен за да може кој како сака да си го интерпретира?Не е тоа, филмот е за 60 годишниот мрак и лажната историја што демек комунистите гиправеле за да ги спречат србите да се запознаат со својата вистинска (четничка) историја, оти демек многу тешко им беше во животот кога не ги знаеја имињата и “успесите“ на четничкиот покрет.

Овој дел е блиску до моето доживување на филмот: дека секој има тајни скриени во „подрум“, дали како семејство или нација/ држава: луѓето скриени во подрум во филмот се слика на тоа криење на некакви тајни.филмот е за 60 годишниот мрак и лажната историја