Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.480
Поени од реакции
3.668
Рок е легенда, само бета љубоморни мажиња може да го хејтаат. Он тоа што има постигнато ретко кој во холивуд може да се пофали. Човекот е машина за пари правење.
Баш обратно е, бета мажиња и латентни педери му се фанови. Они него го перцепираат како бог, како идол и од таквите прави пари. Рок е типичен вратар на диско во рурално Тетово, неталентиран, глуп, надуен ропак.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Дека е машина за пари, е. Ама филмовите т.е. улогите му се бог да чува... Еве од 2018 навака го држи врвот (или прво или второ место) како најплатен актер. Под него се Крис Хемсворт, Роберт ДЏ, Марк Волберг, Бен Афлек и еве Џорџ Клуни во 2018 распалил со 239 милиони.

Сите овие се далеку од добри глумци ама во споредба со карпава за него се Џек Николсон.
Ај другиве, ама Марк Волберг подобар? :D Па и да бидам искрена, радо би го гледала Рок неголи одвратнион Афлек.
Она што е малце за греота овде е што сите овие фаци, кој поталентиран, кој за свирче исто не го бива ко Рок, вадат пари од суперхеројски филмови. Тој е само поуспешен за нијанса во истото. :D

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
Ај другиве, ама Марк Волберг подобар? :D Па и да бидам искрена, радо би го гледала Рок неголи одвратнион Афлек.
Она што е малце за греота овде е што сите овие фаци, кој поталентиран, кој за свирче исто не го бива ко Рок, вадат пари од суперхеројски филмови. Тој е само поуспешен за нијанса во истото. :D
Абе види држи вода и твојов муабет ама што знам, Марк барем има улоги што биле ок... The Departed, Shooter, The Fighter, Deepwater Horizon, The Gambler па еве и Тед. Не е дека го мразам Рок па сеа ќе хејтам, му ги имам изгледано скоро сите филмови ама не сум видел една улога да речеш океј браво. Филмовите му се баш за тепање време пред телевизор ако немаш ништо попаметно.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Абе види држи вода и твојов муабет ама што знам, Марк барем има улоги што биле ок... The Departed, Shooter, The Fighter, Deepwater Horizon, The Gambler па еве и Тед. Не е дека го мразам Рок па сеа ќе хејтам, му ги имам изгледано скоро сите филмови ама не сум видел една улога да речеш океј браво. Филмовите му се баш за тепање време пред телевизор ако немаш ништо попаметно.
Па никој не вика дека улогите му се нешто спектакуларно, бидејќи јасно е дека не се. Прашањето е зошто заработувал повеќе од другиве кога не го бива. Затоа што рајата сака да гледа такви филмови кои не го замараат мозокот, тој го знае тоа и си го тера тоа што му носи кеш, не трча ваљда по оскари. :D
А за Марк, не сметам дека е нешто поарен од овој ко актер, може ради физикусот можел да фати и нешто што не е баш типична акција филм, мада овие филмови што ги спомна би биле сосема океј и тој да бил сменет со друг актер.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Бен Афлек е надвор од сите конкуренции.. Има енергија на крап..

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Многу ми е јако ко ќе се јави треш ликот и ќе почне да прави покољ на форумов со тоа како Гучи, Двејн д Рок и остали холивудски срања биле арни. :vozbud:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
Тома

Уф, со грутка во грло го пишувам ова. Јас сум друга генерација што ги има пропуштено овие години, и сум израснат со друга музика. Се што се пее во кафани за мене е горе доле непознато, поготово оваа генерација на пејачи. Не дека не ја сакам музиката, едноставно не можам да уживам во тие текстови. Не сум наоѓал убавина. Татко ми беше поштувач на метал, рок поготово екс ју рок. Имаше колекција од преку 500 плочи, а во таа цела рок колекција имаше и Тозовац и Тома. Ко дете копук уште ништо не разбирав му викав дека тоа е шабанска музика. Памтам секогаш се лутеше и викаше дека ова е култна музика. И ден денес не ги слушам, а пола од песниве на памет ги знаев од кафани. Дури денес ја сфатив длабочината на зборовите во песните.

Има филмови со добра приказна, а технички дел лош, има и обратно. Овде ама буквално ништо друго не ми беше битно освен приказната. Мајка ми се уби од плачење, а ќе излажам ако кажам дека и мене не ме допре приказната. Тажен филм, и би рекол 10/10 како човек што нема појма од животот на Тома.

Песната за Љиљана посебно ме допре, и на почетокот кога кажа "Srecni ljudi ne pisu pesme".

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.633
Поени од реакции
88.259
На Фокс иде Индијана Џонс и Светиот Грал, сакам да кажам дека хемијата што ја имаат Харисон Форд и Шон Конери ретко се гледа по други филмови. Можеби само и Гудман, Бушеми и Џеф Бриџис во Big Lebowskи... Али тие се тие два филма на кои ми текнува моментално, нема други барем за мене :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.105
Поени од реакции
37.567
Дечки, во темата за Оскарите има поставено анкета која ќе биде валидна до објавувањето на номинациите, за тоа што мислите, кои 10 филма ќе бидат номинирани за Оскар за најдобар филм. Анкета за прогнозирање е, да видиме дали ќе ги погодиме десетте номинирани филмови. По објавувањето на номинациите, нормално, ќе ја замениме со стандардната анкета - кој ќе освои Оскар?

Kajgana Shop

На врв Bottom