- Член од
- 14 ноември 2013
- Мислења
- 7.284
- Поени од реакции
- 22.973
Да. Книги, игри, стрипови.Ги имаш читано книгите се надевам.
Да. Книги, игри, стрипови.Ги имаш читано книгите се надевам.
Уопште не е чудно.Мене ми е најчудно што ign и дадоа 7 скор не заслужува ни пола од тоа.
Да оставија на цд проџект ред подобро ќе завршеа работа до ден денес мислам дека го имаат многу добра адаптација направено на Вичер книгите.Уопште не е чудно.
IGN ти се shills no.1
Автоматски споено мислење:
Eпска фантастика е мојот жанр. Имам толку многу книги прочитано од тој жанр и сметам дека 90% од пишаното е со лошичок квалитет (освен неколку автори, кои можат да се избројат со помош на прстите од една рака). Од Шапковски (Сапковски) ја имам читано првата книга и дефинитвно ми спаѓа во тие 90%, што значи не е баш нешто (според мене).
Игрите не сум ги играл.
Проблемот не е во тоа дека не е според книгите, туку во начинот на кој не е според книгите. Зошто не е според книгите и тн.
Надвор од доследноста до канонот, серијата си има други проблеми. Ја гледам само заради две работи - кастингот на главниот лик е стварно погоден* и акционите сцени (тепачките) се добро снимени.
Другите компоненти му се hit & miss.
* како што е промашен кастингот на некои женски ликови
А ни приказна не покажаа само филер.од кај е лоша сезонава па ни една цицка не покажаа.
Ја направија чесна сестра .Не ми се верува дека после првата сезона направија уште полоша. Каков филер од сезона, каков хаос. Претходно се жалеа за тајмлајните, тешко било за следење, што беше ова? Каков епик фејл од Нетфликс, тотално сум напизден за изгубеново време од 8 епизоди, додуша имаше само една епизода што одговара на светот и атмосферата на Вичер, епизодата со брукса, све друго е фејл од епски размери.
Апсолутно, апсолутно разочаран, тотално ми уништија било каков хајп за серијава, при толку пари и буџет Нетфликс, да направиш ваква каша попара од сезона, стварно не знам. Секоја чест за Кавил и Сири, ја носат серијава инаку без нив ќе биде запаметена како тежок блам. Ликот на Јенефер е исто промашен тоталка.
Си имаш порнхаб за цицки бацјеод кај е лоша сезонава па ни една цицка не покажаа.
ГОТ доби голем рејти затоа што се држеше блиску до книгите кога почнаа да забегуваат падна и рејтингот.Мене не ми е сфатливо само како кога било која книга ќе се екранизира, сите очекуваат екранизацијата да биде идентична со книгата. И после се жалат дека не чинело нештото зашто не било исто со оригиналот. Тоа не е до серијата, guys, туку до вашите очекувања. Изворниот материјал треба да е секогаш само инспирација. Неговиот автор не го создава новото дело, тоа си има сопствен автор. А верувам дека не постои автор во било кој креативен процес кој сака само да копи-пејстира без да внесе нешто свое, ново. This said, The Witcher е одлична серија!
Па ова го потврдува мојот муабет: не е до серијата, до очекувањата на луѓето е.ГОТ доби голем рејти затоа што се држеше блиску до книгите кога почнаа да забегуваат падна и рејтингот.
Немам нокакво очекување за било која серија само имам критериуми.Па ова го потврдува мојот муабет: не е до серијата, до очекувањата на луѓето е.
Банирај ги тие што замарат со книги во подфорум за филмМене не ми е сфатливо само како кога било која книга ќе се екранизира, сите очекуваат екранизацијата да биде идентична со книгата. И после се жалат дека не чинело нештото зашто не било исто со оригиналот. Тоа не е до серијата, guys, туку до вашите очекувања. Изворниот материјал треба да е секогаш само инспирација. Неговиот автор не го создава новото дело, тоа си има сопствен автор. А верувам дека не постои автор во било кој креативен процес кој сака само да копи-пејстира без да внесе нешто свое, ново. This said, The Witcher е одлична серија!