Која банка е најдобра? (ваши искуства со банки)

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.485
Поени од реакции
3.299
Имам една дебитна картичка во Стопанска Банка Скопје и сакам да извадам уште една во некоја друга банка.
Која картичка и која банка ја препорачувате?
NLB Visa Electron.

Имам проблем со НЛБ Банка: плаќам стално данок онлајн преку ПП53 образец, денеска се обидов да платам и прво ми викаше нешто "работното време е поминато, одберете друг датум на валута", па одбрав 12.10.2021 како датум на валута, океј помина и откако го потпишав налогот се појави "Oпшта грешка" и сега така си стои.
Што значи ова некој знае?

Screenshot 2021-10-09 134410.png

Член од
13 март 2015
Мислења
189
Поени од реакции
193
Да не отворам посебна тема, ке поставам прашање тука во врска со банкарство.
Купив еден производ пред месец дена и платив со дебитна картичка. Проверував на електронско банкарство и цел месец беше во делот за резервација што е. Сега проверувам пак и гледам дека целосно ја нема трансакцијата, никаква трага не може да се најде ниту во делот на промет од минатиот месец кога е извршена трансакцијата, а парите не се одземени за тој прозивод, т.е. финансиска состојба е непроменета.
Што се случило?

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Да не отворам посебна тема, ке поставам прашање тука во врска со банкарство.
Купив еден производ пред месец дена и платив со дебитна картичка. Проверував на електронско банкарство и цел месец беше во делот за резервација што е. Сега проверувам пак и гледам дека целосно ја нема трансакцијата, никаква трага не може да се најде ниту во делот на промет од минатиот месец кога е извршена трансакцијата, а парите не се одземени за тој прозивод, т.е. финансиска состојба е непроменета.
Што се случило?
Сумата стои во резервација додека фирмата да го предаде слипот во банка за да ги наплати парите. Резервирани средства автоматски се бришат по месец дена. Е сега зошто фирмата не си наплатила од банката, тоа не може да знаеме

Член од
13 март 2015
Мислења
189
Поени од реакции
193
Сумата стои во резервација додека фирмата да го предаде слипот во банка за да ги наплати парите. Резервирани средства автоматски се бришат по месец дена. Е сега зошто фирмата не си наплатила од банката, тоа не може да знаеме
Значи ли тоа дека јас немам никакви обврски веке за ова и дека не треба да превземам ништо или треба да се распрашувам кај фирмата и слично?

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Значи ли тоа дека јас немам никакви обврски веке за ова и дека не треба да превземам ништо или треба да се распрашувам кај фирмата и слично?
Јас не би прашувала, освен ако ми наплатиле дупло. Ти како сакаш, обврска немаш, а може сами да те побараат ако си ја увидат грешката :)

Член од
12 август 2012
Мислења
366
Поени од реакции
136
И УНИ БАНКА е пред колапс имаше на Телма газдите со криминал се бавеле и проблематично работи.

Член од
21 јануари 2020
Мислења
35
Поени од реакции
5
Не знам дали има ваква тема (ако има препратете ме ќе пишам таму ) ме интересира дали некој во блиско минато земал кредит за стан од која банка е најповолно и зошто баш таа банка која банка има најмала камата најлесни услови и слично ?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.495
Поени од реакции
10.399
Не знам дали има ваква тема (ако има препратете ме ќе пишам таму ) ме интересира дали некој во блиско минато земал кредит за стан од која банка е најповолно и зошто баш таа банка која банка има најмала камата најлесни услови и слично ?
Momentalno Uni banka nudi najpovolni krediti so najniska kamata....I ne propaga, ne se sekiraj.

Член од
21 јануари 2020
Мислења
35
Поени од реакции
5
а тоа што беше купи куќа купи стан за млади функционира уште или ?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.687
Поени од реакции
11.785
а тоа што беше купи куќа купи стан за млади функционира уште или ?
многу се чека зашто само три пати комисијата се сретнувала годишно и нормално има шанси да бидеш одбиен а документација еден куп ма да вреди замарањето секако

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
29 септември 2020
Мислења
83
Поени од реакции
82
Се плаќа нешто во НЛБ за да ти го кажат заборавениот пин? Колку се чека?:tapp:

Член од
17 мај 2016
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.156
Се плаќа нешто во НЛБ за да ти го кажат заборавениот пин? Колку се чека?:tapp:
Рестарт на пин мислам дека беше 150-300денари, не памтам точно.
Ми стигна порака со нов пин следниот ден.

Kajgana Shop

На врв Bottom