Z
zmej gorjanin
Гостин
очигледно ги саботира кога не го поштуваат
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
очигледно ги саботира кога не го поштуваат
Те разбирам, не реков дека викаш дека незаслужено победи Јуве, ама ми се чини дека ги мешаш термините рутина и доминација. Рутински ти е by the book, а ова е типична Јуве/Алегри победа кога се во подредена/underdog улога. Никој не очекуваше тотална доминација на Јувентус со овој тим, никој не ни рече дека Јуве беше тотално доминантен денеска. Ама се тоа беше свесно така одиграно од страна на Алегри, сигурен сум се сложуваш.Знам што значи рутински. Ниту во таа смисла Јувентус не го направи тоа на терен. Бонучи овој меч го имаше изиграно 200 пати во кариера. Немаше иновативност во играта на Челзи, немаше директност, сето тоа се одвиваше пребавно. Не се ни потрудија дополнително дефанзивците на Јувентус, бидејќи немаше ни против што да се потрудат.
Предвидливо, пробај да го пронајдеш Лукаку во средина, ако не може тука види нешто бочно, па ќе нафрли некој (на главата на Бонучи и Де Лихт).
Не сакам да ја дискредитирам победага на Јувентус. По третпат, заслужена комплетно. Си имаа свој гејмплан, се држеа до него и ја искористија единствената пукнатина совршено.
Само ,,рутински", ,,мастерклас" и слични термини, освен ако не се израз на еуфоричност, не ми се соодветни.
Чекај сега, нели Јувентус играше без напаѓачи?Тактички, рутински беше добиена текмата, не знам што не е јасно.Рутински не значи со 80 посто посед на топка и 200 шанси за гол. До утре да играа немаше да дадат гол Челзи, тоа ми е зборот. Една асална сто процентна шанса не створивте. Лукаку, Хаверц беа у џеб пикнати, да не зборам за Зиеш.
Не ги кењам Јуве дека се бранеле. Тоа е во однос на нивната ,,рутинска победа". Рутина не е еднакво на доминација, секако. Но рутина не е ниту еден единствен шут во рамки на гол на домашен терен и бранење на 25 метри од Шчезни во текот на целиот меч, повеќе или помалку.Те разбирам, не реков дека викаш дека незаслужено победи Јуве, ама ми се чини дека ги мешаш термините рутина и доминација. Рутински ти е by the book, а ова е типична Јуве/Алегри победа кога се во подредена/underdog улога. Никој не очекуваше тотална доминација на Јувентус со овој тим, никој не ни рече дека Јуве беше тотално доминантен денеска. Ама се тоа беше свесно така одиграно од страна на Алегри, сигурен сум се сложуваш.
Нема врска со еуфоричност постот иначе. Многу ме нервира значењето што се дава на терминот посед на топка. Освен посед, Челзи денеска ништо друго не прикажа. Шашави беа у средина, без идеа у напад, нервозни... Од една страна ги кењаш Јуве као се бранеле цела утакмица и се смешкаш, а од друга ми викаш заслужена победа. Се чини дека ти го пиша постот у афект, а не ја у момент на еуфоричност. Подобриот денеска победи и тоа е тоа. У ниеден момент не се добиваше впечаток дека Челзи ќе направи нешто, тотално беа без идеа и надиграни. Ако имаа посед.
Пред една недела излезе на прес конференција пред натпревар и место нормална прес конференција каде што ќе одговара на новинарски прашања, он дојде со напишан говор на лист, едно 3-4 реченици и сето тоа претставено како некакво соопштение од клубот, кажа (прочита) дека со овој состав успех ќе биде да се заврши во топ 4 во Ла Лига, а во ЛШ чуда не се возможни. После тоа од управата се чудеа, никој никакво соопштение не пишал, он сам си го составил.Аууу какво препотентно створење мајко мила.
Ја гледал Барселона во 1/8 финале, имале два натпревари против Динамо, еден против Баерн во Минхен и против Бенфика, не бил комплициран распоредот, хаха. Тие кутрите Кадиз не можат да го победат, не бил комплициран распоредот вика морковот
Абе оди скриј се таму глауч еден
Пола тим ни се едвај полнолетни, со Арсенал да играме ќе не распуца на искуство. Гави е екстра талент, али има 17 години и 30 дена.Ама баш никој освен Чоли нејќе да не дупи на форумов веќе, зини земјо голтни ме. Подоле од ова нема.
Во вторникот навиваа ониKaj se bre ovie Barsa fan boys?
Ние го имаме Мариано, само треба да најдеме тренер што ќе го игра.
Дечково е стварно нешто посебно, колку посреќни ќе бевме ако го имавме место Јович.