Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Последно уредено:
Eј да :) тој беше добар, еве го фулл, не е Џеки Чен али close enough. :D
Не е овој. Тој што го гледав и што го даваа и на тв доста пати, беше постар. И не можам да го најдам.
Духови некои беа, чинам во полициска станица. е сеа дал беше со Чен или со Sammo Hung , не знам.

Овој филм беше стар и ефтин. Цел филм е у две-три простории.
Автоматски споено мислење:

Карате тепање, снимено у две три соби, само со финта - духовите, кој пијат ударци исто (а и самите се тепаат со карате), се појавуваат изненадно, од позади, од оваму, од онаму.

Значи исто како карате филм со дуели, само што едниот противник, не стои пред опонентот, туку се појавува одеднаш негде и предизвикува изненаденост, кај јунаците наши, али одма после тоа продужуваат да се тепаат обично.

Последно уредено:
Некој да не го гледал или слушнал нешто за филмов од Ное и каде би можел да го најдам?

Барај барај барај филмови со филтер од 2010 до 2021, СЕ пропаганда. Педери лезбејки црнци белци агенди масонски заговори, свашта. Од 30 филма шо започнав овој викенд само 2 одгледав до крај, другите 28 само по 15 мин.

Менувам филтерот за филмови само од 80ти и 90ти, абре по ред одам. Заврши првиот одма пуштај вториот. Б продукции, Ц продукции, Џејсон вс Фреди, Елм Стрит, The Goonies, Кевин Бејкон во Invisible, филмови со Ван Дам и Џеки Чан снимани со варено цвекло ... ЛУДИЛО, ФИЛМСКА РИЗНИЦА, љубов во најчиста форма. :love::love:

Жално шо ми текна на крајот на викендот, само денес гледав добри филмови.

Барај барај барај филмови со филтер од 2010 до 2021, СЕ пропаганда. Педери лезбејки црнци белци агенди масонски заговори, свашта. Од 30 филма шо започнав овој викенд само 2 одгледав до крај, другите 28 само по 15 мин.

Менувам филтерот за филмови само од 80ти и 90ти, абре по ред одам. Заврши првиот одма пуштај вториот. Б продукции, Ц продукции, Џејсон вс Фреди, Елм Стрит, The Goonies, Кевин Бејкон во Invisible, филмови со Ван Дам и Џеки Чан снимани со варено цвекло ... ЛУДИЛО, ФИЛМСКА РИЗНИЦА, љубов во најчиста форма. :love::love:

Жално шо ми текна на крајот на викендот, само денес гледав добри филмови.
Не сфаќам зошто би гледал БЦ продукции од 80ти и 90ти наместо А филмови од подалечните ери како 40ти и 50ти. 90тите во главно имаат солидни трилери и детективски нео ноари, и тоа во голем број што не се ни Б ни Ц па не постои некоја реална потреба за гледање нискоквалитетни филмови, 80тите не би ги коментирала, а за предлози од 2010ти без црнци педери и лезбејки ќе преземат колегите

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не сфаќам зошто би гледал БЦ продукции од 80ти и 90ти наместо А филмови од подалечните ери како 40ти и 50ти.
Затоа што во моментот му се гледало Б продукција а не А филмови од 40-50ти?

90тите во главно имаат солидни трилери и детективски нео ноари, и тоа во голем број што не се ни Б ни Ц па не постои некоја реална потреба за гледање нискоквалитетни филмови,
Секако дека постои, можеби ти си немала потреба, не значи дека другите немаат.

80тите не би ги коментирала
Те молам коментирај ги :smirce:

Затоа што во моментот му се гледало Б продукција а не А филмови од 40-50ти?

Секако дека постои, можеби ти си немала потреба, не значи дека другите немаат.

Те молам коментирај ги :smirce:
Лол, поентата на членот беше дека попрво би гледал понеквалитетна продукција отколку современи филмови со лезбејки и педери, јас го прашав зошто не гледа висококвалитетни филмови од друга ера. Не ти го сфаќам филмот, "ако ти си немала можеби другите имаат" лол, но шит шерлок, секаква клиентела на форумов.

Не сфаќам зошто би гледал БЦ продукции од 80ти и 90ти наместо А филмови од подалечните ери како 40ти и 50ти. 90тите во главно имаат солидни трилери и детективски нео ноари, и тоа во голем број што не се ни Б ни Ц па не постои некоја реална потреба за гледање нискоквалитетни филмови, 80тите не би ги коментирала, а за предлози од 2010ти без црнци педери и лезбејки ќе преземат колегите

Зборот ми беше содржински ми е најбитно да ми се свиѓа и да е возење филмот, а тоа каква продукција е и каков е квалитетот на снимката или квалитетот на глумата мање битно.

Од 40тите ми е гледан "Its a wonderful life", до ден денес немам изгледано нешто што може да му биде конкуренција на ова ремек дело.

Зборот ми беше содржински ми е најбитно да ми се свиѓа и да е возење филмот, а тоа каква продукција е и каков е квалитетот на снимката или квалитетот на глумата мање битно.

Од 40тите ми е гледан "Its a wonderful life", до ден денес немам изгледано нешто што може да му биде конкуренција на ова ремек дело.
Таа ера има многу убави новогодишни/божиќни филмови, јас секој Декември глеам да пуштам нешто ново од нив и сите до сега што сум ги гледала биле преслатки и полни со топлина и позитива. 40тите и 50тите инаку се полни со ноари и во главно детективски филмови и содржински се доста квалитетни, особено што акцентот е на приказната, а и најголем дел се интерпретации на книги, па како и да свртиш приказната мора да е во преден план.

Еве ти (ако сакаш) и по некој предлог за понови филмови без пропаганди за педери/лезбејки/црнци/внеси малцинство:

The Gentlemen (2019)
Les Traducteurs (2019)
Knives Out (2019)
Joker (2019)
The Art of Racing in the Rain (2019)
A Rainy Day in New York (2019)
Once Upon a Time in Hollywood (2019)
The Hustle (2019)
John Wick: Parabellum (2019)
Long Shot (2019)

Kajgana Shop

Back