Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Не бараат ништо специјално... да имаат исто како тебе, немаше да се расправа низ светот за некакви права...

Интересно е што ти сметаш дека јас те сметам за заостанат, немиен... дека сметам со чист разум се обидуваш да оправдаш некој да нема право како тебе бидејќи не води љубов како ти што водиш - е бедно, ниско и апсолутно непотребно.

Зошто би гледал како хетеро како двајца мажи водат љубов, или две жени? Или дечко и девојка пробуваат анален секс? Зошто би гледал?
Рековме сексот е за по дома...
Никој не те заморува со тоа геј луѓето како водат љубов, те заморуваме да разбереш дека и тие како и ти самиот мора да имаат право да стапуваат во брак, да не ги е страв да кажат дека се геј, да имаат можност за посвојување деца како и секој друг пар што не може да има деца а ги задоволуваат основните потреби за да се одобри да може да посвојат дете...

Јас тука со стотици страници читам мизерни и бедни напади врз геј луѓето, та луди, неспособни, хендикеп, не треба да постојат, не смеат да имаат права како секој друг итн итн... а тезите за тоа се... ете како што ти напиша: одвратно им било маж да води љубов со маж или жена со жена... како да ако се дозволи брак или општеството сепак прифати дека има такви луѓе и тоа не е ништо ненормално - веднаш тебе и такви ко тебе ќе ве викнат да гледат и бидете сведоци на водењето љубов помеѓу геј луѓе.
Глупости.
Чест на исклучоци со кои се разбираме и знаеме каде се разминуваме за ставовите околу хомосексуалноста и тоа е во ред.

Разберете дека е злобно и непотребно да се ограничува човек да не може да живее како нас бидејќи има секс со ист пол!
Со сет ум се ставате да бидете и судии и џелати за нечиј живот што нема врска со вашиот ниту некакви допирни точки... не е добро тоа.
Автоматски споено мислење:

Исти ствари читам од вас, како да се договарате што ќе пишувате, нема да измислувам нови сказни за секој различно.
Че почнам да копирам ист пост постојано, за секој. :)

Последно уредено:
Геј лицата ги имаат потполно истите права како и јас и сите останати, ако јас имам едно право повеќе од нив ве молам посочете го. Правото да стапат во брак ни е подеднакво исто, правото да постоиме деца ни е подеднакво исто, ниту јас можам како хетеро да стапам во брак со друг маж ниту геј лицето може да стапи во брак со друг маж, многу едноставно и веднаш воочливо дека правата ни се еднакви, значи пак да повторам не станува збор за еднакви права тику за дополнителни специјални права.
Дали нив им е страв или срам да кажат дека се геј нивен проблем, познавам луѓе што им е срам да кажат дека гласат за СДС, нивен проблем.

Геј лицата ги имаат потполно истите права како и јас и сите останати, ако јас имам едно право повеќе од нив ве молам посочете го. Правото да стапат во брак ни е подеднакво исто, правото да постоиме деца ни е подеднакво исто, ниту јас можам како хетеро да стапам во брак со друг маж ниту геј лицето може да стапи во брак со друг маж, многу едноставно и веднаш воочливо дека правата ни се еднакви, значи пак да повторам не станува збор за еднакви права тику за дополнителни специјални права.
Дали нив им е страв или срам да кажат дека се геј нивен проблем, познавам луѓе што им е срам да кажат дека гласат за СДС, нивен проблем.
Пак ги лупеташ истите глупости. Ти објаснив стопати дека не го разбираш терминот „еднакво право.“ Ако некое право дискриминира врз невалидна основа, тогаш не е тоа „потполно исто право“. Проблемот тука е дека постои дискриминација во законот во поглед на сексуална определба во врска со бракот и посвојување која не смее да ја има.

Дискриминаторни права не можеш да ги користиш како референца за еднаквост. Самиот факт дека само хетеро парови можат да се венчаат е дискриминацијата тука. Ова го поништува статусот на нашето право на брак како еднакво право.

Кога се вели дека им фалат права, се мисли на права кои треба да ги имаат и не се напишани во законот, а не права кои тековно се внесени во законот.

Последно уредено:
Јас во иницијалниот пост напишав дека многу конзервативни луѓе имаат тенденција својата фрустрација да ја лечат преку истурање на другите - оние кои тие ги сметаат за инфериорни, така им е полесно.
Siguren si deka ova go pravat samo konzervativci?
Koristis socijalni mrezi, facebook, twitter?

Пак ги лупеташ истите глупости. Ти објаснив стопати дека не го разбираш терминот „еднакво право.“ Ако некое право дискриминира врз невалидна основа, тогаш не е тоа „потполно исто право“. Проблемот тука е дека постои дискриминација во законот во поглед на сексуална определба во врска со бракот и посвојување која не смее да ја има.

Дискриминаторни права не можеш да ги користиш како референца за еднаквост. Самиот факт дека само хетеро парови можат да се венчаат е дискриминацијата тука. Ова го поништува статусот на нашето право на брак како еднакво право.

Кога се вели дека им фалат права, се мисли на права кои треба да ги имаат и не се напишани во законот, а не права кои тековно се внесени во законот.
Ти ли мали хетерофобче најде за права да ми објаснуваш? Па си покажа ти на темава какво дискриминаторско и фашизоидно мислење имаш за правата на останатите групи и чинители во општеството, зошто дволичност?

малку оф топик, ама пенење за Дискриминација се у 16, на сите полиња, не мислам само заЛГБТ...
Ама пази сега, НИКОЈ не гледа од гранката шума, пример на една голема Дискриминација...Законот за Пиом...Врти сучи, пак и најновиот закон ПАК е со дискриминација, а не би требало, нели се тепаме преговори за ЕУ... т.е., СЕ уште жените можат да одат со 62г старост во пензија а мажите НЕ... и не само тоа, туку жените имаат 5% поголема основица... т.е, на исто работно место, со исти стаж, жена има 5% поголема пензија, а може да оди 2 години ПОРАНО од маж во пензија, па и тогаш ќе има нешто поголема пензија од него
Нема никакво ни научно ни медицинско образложение, а сите молчат... јас уште 2012 пратив поднесок до Уставен, никаков одговор... му пишав и на Апашиев, ама за ова работа и него му е прпа да отвори... а поодамно во ЕУ нема закон во кој фигурира род, пол, малцинска припадност, какви рамковни вработени и глупости...
Постои во ЕУ заштита, ама на мајки родилки, самохрани родители, заштита на лица со попреченост и слично...
Исто е и со задолжително служење воен рок, жените никогаш не служеле, ама пази сега, со кратки платени курсеви стануваа офицерки и професионални војници...
Значи ако сакам е*ам, ако сакам се сунчам..
Исти к*р е и со други работи, вештачки се форсираат жени за политичарки, раководители, исто како и малцинствата...
НИКАДЕ нема во ниеден конкурс ограничување врз база на пол или малцинство, ама демек мал бил процентот, на пример роми научници..
А што е преголем % на роми музичари :cool: , тоа не се гледа...
Да се вратиме пак на темата...
Кај нас владее еден правен ДЕБИЛИЗАМ... ете сега се запенија, дури државата ќе преизнава трошоци за промена на пол, дури најавија по ЕУ ТЕРК, ќе можел секој да се изразува по желба Родот, исто како и националноста, барем јас така сфатив...
А во пракса дури и лица кој физички го смениле полот во Извод не е законски решено туку му се води полот од рагање, бабицата што му го напишала во документот...

Ти ли мали хетерофобче најде за права да ми објаснуваш? Па си покажа ти на темава какво дискриминаторско и фашизоидно мислење имаш за правата на останатите групи и чинители во општеството, зошто дволичност?
Lol хетерофоб? Не се сите стрејт луѓе хомофоби. Не сум кажал ништо против хетеросексуалноста.

Не бараат ништо специјално...
Разберете дека е злобно и непотребно да се ограничува човек да не може да живее како нас бидејќи има секс со ист пол!

... како не бараат нешто специјално? еве го законот за БРАК, каде ги гледаш тука, па не бараат нешто специјално? да ги рушиме дефиницииве кои се базира на машко и женско институција - Брак, зошто некој има збунета ментална ориентација, па не знае што е мушко што е женско и со кого треба да се сексуално спои и живее?
ај нека склучат Брак и сестра и брат, што? и тие се луѓе, што не' интересира што прават тие во кревет и што се крвно сродство,

,,...разберете злобно и непотребно е да се ограничи човек кој може да живее како нас бидејќи има секс со сопствена сестра!..,,?

ice_screenshot_20210711-171822.jpeg
ice_screenshot_20210711-171852.jpeg
ice_screenshot_20210711-171922.jpegice_screenshot_20210711-171954.jpegice_screenshot_20210711-172048.jpeg
ice_screenshot_20210711-172131.jpeg

ice_screenshot_20210711-172630.jpegice_screenshot_20210711-172707.jpegice_screenshot_20210711-172818.jpeg

... како не бараат нешто специјално? еве го законот за БРАК, каде ги гледаш тука, па не бараат нешто специјално? да ги рушиме дефиницииве кои се базира на машко и женско институција - Брак, зошто некој има збунета ментална ориентација, па не знае што е мушко што е женско и со кого треба да се сексуално спои и живее?
ај нека склучат Брак и сестра и брат, што? и тие се луѓе, што не' интересира што прават тие во кревет и што се крвно сродство,

,,...разберете злобно и непотребно е да се ограничи човек кој може да живее како нас бидејќи има секс со сопствена сестра!..,,?
Глупости. Вредноста на бракот во општеството не е зависна од тоа дека е разнополов. Затоа и овие земји што ги наброја немаат за што да се фалат - ако им успеало на најефикасните и најдобри земји да го редефинираат бракот, тогаш веќе е докажано дека нема да биде нарушено ништо во општеството. Затоа не смее да го следиме примерот на Латвија или Унгарија, туку примерот на земјите кои се на врвот на светот.

Се друго е веќе цепидлачење кои ги инорира сите докази и факти дека бракот успева и како истополова заедница.

Второ, никоја од тие држави не ја смета хомосексуалноста како ментална попреченост. Тоа не им фигурира врз одлуката дали дозволуваат истополов брак. Тој дел од законот е за вистински ментални попречености, а не по твое дефинирани.

Последно уредено:
Глупости.... Се друго е веќе цепидлачење ...
...пиши книга и искажи ги твоите лични мислења и емотивни доживувања,
гореизнесеното се извадоци од Закон за Семејство кој е на сила во МКД, не е мое „Цепидлачење“ ниту твоето „Глупости“!

...пиши книга и искажи ги твоите лични мислења, гореизнесеното се извадоци од Закон кој е на сила во МКД, не е мое „Цепидлачење“ и твое „Глупости“!
Да, законот во МАКЕДОНИЈА, а не законот во ДОБРА ЗЕМЈА. Тоа е целата поента: законот во нашата земја треба да се смени да биде што повеќе сличен на законот од некоја успешна земја.

Да, законот во МАКЕДОНИЈА, а не законот во ДОБРА ЗЕМЈА. Тоа е целата поента: законот во нашата земја треба да се смени да биде што повеќе сличен на законот од некоја успешна земја.
Како Кина?

Кина не е добра земја.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index - Според HDI, полоши се и од нас. И плус вршат геноцид врз дел од населението - не знам зошто некој би ја сметал како добра земја.
За мене е економски успешна. Не ме интересира индексот, прашање на време е кога ќе станат најголема економија во светот.

ОК, тогаш Јапонија. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom