ЛГБТ+ активистите во Грузија денеска ја откажаа парадата на гордоста откако нивните противници ја нападнаа нивната канцеларија во Тбилиси, како и некои активисти и новинари. Активистите во четвртокот почнаа петдневна прослава на правата на ЛГБТ+ и планираа денеска да одржат „Парада за достоинството“
infomax.mk
Вечерва јас нема мирно да заспијам бидејќи се претепани членовите на ЛГТБ заедницата, а иначе да бев таму за нив ќе го жртвував својот живот... Кутрите душички мили грев за нив да ти падне...
Автоматски споено мислење:
Целиот свет е во „ ГОЛЕМ ШОК“ откако
ЛГБТ зaeдницата во Тбилиси е пpeтепана по обидот за одржување на гej пapaдата...
ЛГБТ+ активистите во Грузија денеска ја откажаа парадата на гордоста откако нивните противници ја нападнаа нивната канцеларија во Тбилиси, како и некои активисти и новинари. Активистите во четвртокот почнаа петдневна прослава на правата на ЛГБТ+ и планираа денеска да одржат „Парада за достоинството“
infomax.mk
Вечерва јас нема мирно да заспијам бидејќи се претепани членовите на ЛГТБ заедницата, а иначе да бев таму за нив ќе го жртвував својот живот... Кутрите душички мили грев за нив да ти падне...
Со самото тоа што го тепаш некого му даваш сила да се бори за тоа што го прави и му ја зацврстуваш вербата дека тоа што го прави е добро. Колку е паметно тоа не знам и колку истото води до решение. Демек ако ги тепале и победиле. Ова е проблем што не се решава со сила туку со мудрост и истрајност како и секој порок.
Со самото тоа што го тепаш некого му даваш сила да се бори за тоа што го прави и му ја зацврстуваш вербата дека тоа што го прави е добро. Колку е паметно тоа не знам и колку истото води до решение. Демек ако ги тепале и победиле. Ова е проблем што не се решава со сила туку со мудрост и истрајност како и секој порок.
Леле какво мислење имаш...Пример Ај сега некој педер му се пушта/удвара на мојот син, или на мојот внук од сестра ми и што треба сега да не го претапам а??? Што да му речам абе 21 век сме прави што сакаш!!! И тие што го осудуваат твоето дело се заостанати луѓе од тринајстиот век... Абе терај си по свое!!!
Zosto voopsto sakas da diskutiras so luge koi se so konzervativni mislenja?
Pa nema poenta, imas visoka arogantnost okolu ova.
Mozes ti da dades odreden argument koj ne e od tvoj liberalen stereotip (kako onoj so tatkoto pijanica na primer sho e hipoteticko scenario)
Nekogas morate da prifatite deka nema site da mislat isto.
Ednostavno e.
Mozes ti da dades odreden argument koj ne e od tvoj liberalen stereotip (kako onoj so tatkoto pijanica na primer sho e hipoteticko scenario)
Ednostavno e.
Иначе еве ти нешто без стереотип - нема никаква логичка, биолошка или социјална причина зошто хомосексуалците би биле лоши родители, само зашто се хомосексуалци. Не викам дека ако си хомосексуалец под дифолт си одличен родител, но не треба тоа да биде причина за да се скрати можноста за такво нешто. И едните и другите може да се добри или лоши родители, но не треба да биде пречка за посвојување твојата сексуална определба. Simple as that.
Дали детето ќе биде подоцна напаѓано од околината за сексуалната определба на родителите кои го имаат посвоено е кривица на самата околина и не треба да се избере патот на помал отпор и тоа да биде главна причина за да се ускрати можноста за имање на семејство и на тој начин.
Не сум јас од ничија страна како вас, што на секое мислење кое не ви се допаѓа одма лепите етикети. Всушност и овие шо тепаат се тука некаде само помало зло. Може синот да се дрогира, да тепа послаби, да се коцка, да е алкос, да краде, да изневерува жена, вереница, девојка ама само педер никако, ова другото е се ок.
Не сум јас од ничија страна како вас, што на секое мислење кое не ви се допаѓа одма лепите етикети. Всушност и овие шо тепаат се тука некаде само помало зло. Може синот да се дрогира, да тепа послаби, да се коцка, да е алкос, да краде, да изневерува жена, вереница, девојка ама само педер никако, ова другото е се ок.
Генерално сите се дволични, со исклучок на новиве дискутинати кои сеуште го немаат произнесено ставот за семејството и бракот. Скоро сите го гледаат бракот како моногамна заедница и одредените појави (како инцестот) ги окарактеризираат како патологија. Односно нормални се само одредените западни вредности на кои се навикнале низ филмовите и сериите. Дел ми се и другари, ама тоа не ме спречува да им дадам одредена критика, сепак.
Веќе ги истрошивме сите прашања на оваа тема. Нема политичко-општествени услови за креирање реално право на посвојување, па и не смее да има. Се знае детето во каква средина припаѓа. Монородителските заедниците, во иднина, нека бараат алтернативи како да дојдат до дете.
Се надевам откако ќе падне оваа јаничарска власт и стихијата околу ова прашање ќе стивне, сепак сега ќе го однесат и родот во правните лавиринти и ќе го изгласаат во европско знаменце! Парламентот е лулката на демократијата каде нашите избраници треба да ги брават нашите ставови и интереси. Со еден чин им се одзема тоа право. Затоа концептите на "европско знаменце" треба да се минато. Комисиските расправи се временски ограничени и најчесто се караат. Тоа не е демократија.
Леле какво мислење имаш...Пример Ај сега некој педер му се пушта/удвара на мојот син, или на мојот внук од сестра ми и што треба сега да не го претапам а??? Што да му речам абе 21 век сме прави што сакаш!!! И тие што го осудуваат твоето дело се заостанати луѓе од тринајстиот век... Абе терај си по свое!!!
А што ако па твојот син или внук му се пушта на мојот син?
- Или што ако твојот син потајно пати од депресија што расне покрај хомофобичен татко, кој притоа мора да глуми дека е хетеро, и не може да си го каже проблемот, и реши да се самоубие и да остави порака, " Тато бев геј и ми беше многу тешко". Дали во тој случај ќе си речеше само да беше жив и геј да беше ќе го сакав.
Иначе еве ти нешто без стереотип - нема никаква логичка, биолошка или социјална причина зошто хомосексуалците би биле лоши родители, само зашто се хомосексуалци. Не викам дека ако си хомосексуалец под дифолт си одличен родител, но не треба тоа да биде причина за да се скрати можноста за такво нешто. И едните и другите може да се добри или лоши родители, но не треба да биде пречка за посвојување твојата сексуална определба. Simple as that.
Дали детето ќе биде подоцна напаѓано од околината за сексуалната определба на родителите кои го имаат посвоено е кривица на самата околина и не треба да се избере патот на помал отпор и тоа да биде главна причина за да се ускрати можноста за имање на семејство и на тој начин.
Како тоа нема биолошка причина?
Ако нема биолошка причина, педерастите ќе можеа да имаат свои деца а не да бараат да им бидат доделени.
Нема никаква причина деца да се даваат на посвојување на педерасти бидејќи секогаш има хетеро посвоители кои можат да посвојат. А бидејќи е подобро да се има мајка него да се нема или подобро да се има татко него да се нема, останува да видиме која е таа причина поради која биохазард популацијата би имала предност пред нормални парови. Да видиме зошто е добро да едно дете автоматски расте без мајка или татко туку со две мајки или два татковци.
Бидејќи е факат дека Биохазард попуалцијата дури и во најлибералните земји е многукратно поподложна на физички и ментални болести, алкохол, дрога, насилство кон себе и партнерите, има далеку понестабилни и краткотрајни врски и бракови, добро би било да се знае што е тоа поради кое таква ризична популација би имала предност за посвојување деца.
Ednostavno e.
Ama oti go napravile e ok. Inace ne im se dava, imame institucii.
Ova ti e mentalna barieriera, si za brakovi, si za prava ama decata ti e posledno nesto za koe se drzes, so ti ostanalo od Nasata Zemja pred da se iselis. Taka sme site rasteni tuka, vojnicki. I te sfakam, toa e isto kako da te ucele pomal deka 2 i 3 se 6 i ti bi se drzel do toa do kraj na zivot. Nekoi stvari sozdadeni u formative years ne se pisi brisi iskreno.
Interesno e sto ne si i sam svesen deka si veke del od progresot.
Јбг, не смееш да ги кастрираш, има шанса да се оправат пијаници и курви, а можноста за размножување им е дадена од природата.
Во врска со геј парот, што ако и тие станат пијаници? Пијаница не се раѓа, станува поради сплет на околности.
Интересно е што правците со најголем степен на еволуција се најмалку гласни и земени во предвид, а за "прогрес" се смета само ако си оупен мајндед за лгбт+.
Прогресот треба да се мери по други критериуми, али јбг, ги решивме сите проблеми па клучно е да се занимаваме со тој кој со кого спие.
U pravo si. Ima eden kup zeni so gi ubivaat od mavanje pa se tesat ima sansi da se opravat pijanicive. Taka da definitivno tie poveke zasluzuvaat deca.
I aman so taa priroda. Ne e prirodno da postoi kompjuter i ti da pisuvas na forum ama se menjame, adaptirame... So decenii nazad ja menuvame prirodata, its a default state at this point
U pravo si. Ima eden kup zeni so gi ubivaat od mavanje pa se tesat ima sansi da se opravat pijanicive. Taka da definitivno tie poveke zasluzuvaat deca.
I aman so taa priroda. Ne e prirodno da postoi kompjuter i ti da pisuvas na forum ama se menjame, adaptirame... So decenii nazad ja menuvame prirodata, its a default state at this point
Kompjuterot e edna od najprogresivnite raboti, sporedbata so pederlukot ti e tapa. So ednovo vo pomalku od 70 godini imame tehnoloski napredok I olesnuvanje na zivotot poveke od prethodni 2000 godini,a so drugovo odredeni "progresivci" uspeale da naprednat so toa sto go pikaat vo gresna dupka ili ja lizat vratata na dupkata
Се надевам откако ќе падне оваа јаничарска власт и стихијата околу ова прашање ќе стивне, сепак сега ќе го однесат и родот во правните лавиринти и ќе го изгласаат во европско знаменце! Парламентот е лулката на демократијата каде нашите избраници треба да ги брават нашите ставови и интереси. Со еден чин им се одзема тоа право. Затоа концептите на "европско знаменце" треба да се минато. Комисиските расправи се временски ограничени и најчесто се караат. Тоа не е демократија.
Се чека нова власт, по можност десно-конзервативно ориентирана во комбинација со некоја етничка партија, и ова прашање да се затвори со тоа што ќе се дозволат еднополови бракови како за почеток, а за да имаат втор мандат и да се има време да се покријат криминалните дејствувања, ќе мора и второто прашање за посвојување да го затворат - поточно одобрат, со подзакони поврзани со проверка на психофизичка способност на засегнатите
И тоа доаѓа од надвор, како импулс, не од внатре, од народот... ние како држава, како народ немаме механизми да влијаеме на оние „што сме ги гласале“ да носат закони кои нам ќе ни го олеснат животот или ќе ни дадат сигурност!
Се гласаат закони за бизнис елитата преку која доаѓаат на власт партиите и се гласаат закони кои импулс добиваат од надвор, за да се одржи некаков фиктивен курс на нашата „надворешна политика“.
И тогаш ќе се знае дека ние немаме внатрешна ниту надворешна политика, немаме либерали, демократи или конзервативни партии - се е сказни во нивните програми! И тоа треба да ви е надминато веќе...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.