- Член од
- 6 мај 2021
- Мислења
- 705
- Поени од реакции
- 1.290
Мрме кажа ова ми е последна прес коференција...
Фала ти за се Мрмињо!
Фала ти за се Мрмињо!
Да ама како политичар одговори на прашањето.. Како да сака да го продолжи договорот или не знам штоМрме кажа ова ми е последна прес коференција...
Фала ти за се Мрмињо!
Не се работи за комплекси тука, народот не го сака и тоа е, не дека он стварно е баксузот и ако не им направеше "сачекуша" пред авионот дека готово ќе освоевме, туку човекот е нешто најлошо што се случило на државата.Се понашаат како да има 32 години , а не 38...кај ќе се врати?..како тренер?....од ваквките како овие коментаторите ми се одмили да давам мислења....спортски новинари се, од тоа живеат, цел ден се преокупирани со информации во врска со тоа што се задолжени и види ги шо коментираат.
Автоматски споено мислење:
Искомплексиран народ...од ваквите луѓе ми се одмили ракометот и експертизите што ги слушам секоја година во Јануари месец.
Не се сложувам со ова , касни со секое подавање Барди секунда - две . Можеби против косоварите и Грузија тоа поминуваше па се стекна лажна слика за него. Не би рекол дека Трајковски бил полош од Барди , неколку пати се сплетка и исфорсира некои шутеви али јбг , толку е квалитетот.После Стефан идат Николов, Велковски, Муслиу, Трајковски, Тричковски, Адеми па тек потоа можеби Барди.
Изигра сосема солидно против Украина.
Да има во средина подобри креатори, подобро ќе делува.
Да, сигурно тој сака ама мислам знае дека нема да му биде продолжен договорот од страна на ФФМ.Да ама како политичар одговори на прашањето.. Како да сака да го продолжи договорот или не знам што
И Васоски беше со нив и он беше стандарден во Буднес.Новевски, Митревски играа во Бундеслига и беа стандарди. Од Новевски само Пандев има подобра кариера, легенда е човекот во Маинц. Седлоски беше лидер глава буташе сегде.
И јас го мразам, и мене ме нервираат коментаторите и сите политичари и многу други работи па не пишам за нив на секое и не ги замарам останатите со глупости и сосема неповрзани работи со фудбалот....Не се работи за комплекси тука, народот не го сака и тоа е, не дека он стварно е баксузот и ако не им направеше "сачекуша" пред авионот дека готово ќе освоевме, туку човекот е нешто најлошо што се случило на државата.
Ова ти е исто као силувачот да се појави на пораѓањето и да очекуваш семејството на силуваната жена да не реагира на неговото појавување.
Единствени комплекси може(мое видување) е што народот мисли дека ако го пцуе Заев или вади кутлеш знамиња и дека тоа е некој вид на патриотизам, ја ебаа државата со прст не се мрдна, кутлеш знамиња у секоја кука по пет ги има, мене искрено ми е срам да извадам знамиња во ваква ситуација како што е Македонија и да се правам патриот и од утре пак сите си ќутат веќе неколку години. Јас прв знам да "спуштам" некој комуњар од типот "Zaev do smrt" во секојдневниот живот ама не ми е јасно која е фората да му пцуеш се живо по интернет.
Имаше некој претходно пишано, забораваше дека игра бек. Првиот гол против Австрија падна зошто он не покри, денес мислам исто третиот ради таа причина. Офанзивно мислам дека нешто премногу не го користеа, а не знам зошто. Приметив во неколку ситуации на утакмицата со Украина кога буквално беше сам на лева страна, а топката идеше во средина...Читав многу критики за Џани и Трајковски а не глеам што трагично они направија? Џани ораше на сите три утакмици и беше главна карика преку која одевме во транзиција, Трајковски немаше среќа да погоди но одигра све што требаше друго. Боби играше две текми на неприродна позиција и освен што ја нема брзината, за друго не потфрли. Чурлинов одлично искористени минути, Стефан на ниво, Столе дефинитивно најдобриот индивидуалец на ова ЕП од нашите.
Стандарден, само првите две сезони.И Васоски беше со нив и он беше стандарден во Буднес.
Се што напиша е тамам освен ова.Можностите на оваа генерација не и беа олку, колку што покажаа резултатите, во најмала рака сме на исто ниво со Австрија и Украина и можевме Л Е С Н О до втор круг доколку средниот ред и на моменти одбраната не потфрли.
Више срече други пут, ако го има.
Да. Ама имаше еден период кај што Васоски беше стандарден во Ајнтрахт, Митрески во Котбус, Новески во Мајнц. Седлоски во Матерсбург, а он некоја година пред тоа беше капитен на Динамо Загреб и беше најдобар стрелец тамѕ мислам, се повампири нешто исподава голови од слободни и со глава. Тие четворица беа стабилни играчи.Стандарден, само првите две сезони.
После почна со повреди и аир не виде.
Мислам и сезоната кога реши да се пензионира дека требаше да потпише за Вардар ама пак се повреди и реши да стави крај.