ЕУРО 2020 - Група Ц (Холандија, Украина, Австрија, МАКЕДОНИЈА)

Македонија ќе се пласира во нокаут фазата како...?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јули 2010
Мислења
5.907
Поени од реакции
7.471
Австрија ја гази Украина моментално,штета ,имавме добра група,сепак фали искуство за вакви натпревари.
И нормално тренер што знае тактика да постави.
Тричковски е потоонат како жетон на десно крило,а Елмас ако не најде клуб кај што ќе игра,тешко дека ќе ги исполни очекувањата.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.393
Поени од реакции
7.042
Ај можда ќе влезе Крсте ќе ја сврти.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.073
Поени од реакции
5.993
Kaде и да е очекувам и Колина да им пише на месинџер дека она беше фаул.
Колина беше професор за судење а овие ни за студенти не ги бива.Не случајно години наназад беше прогласуван за најдобар светски судија.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.166
Поени од реакции
10.131
Кое говедо треба да си за да се церекаш баш у моментот кога на нашиве не им го признаа голот. Гарант ја има уплатено на Холандија копилето и отишол да договори некој бизнис со Холанѓаниве за извоз на мара. Копиле смрдливо.

Член од
1 март 2021
Мислења
338
Поени од реакции
758
Одлична игра, ваква игра ни на сон не сум очекувал од македонска репрезентација кои до пред некоја година беа само кубик дрва, во сред Холандија жестока борба едно од најдобрите полувремиња на ова европско првенство, прекрасна игра ни фали малку среќа никаков и да е исходот јас сум презадоволен од репрезентацијата, од навивачите и се она што го прикажавме и го виде светот.
Корнишонот муртинско кога се појави во кадар експресно стрчав над шоља и повратив дел од мезето и пивото.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.151
Поени од реакции
13.319
Муслиу е доста подобар во споредба со првите 2 натпревари.

Нашите напаѓачи не се толку брзи, а и да избегаат холандските дефанзивци одлично ги пратат т.е. се залепени за нив, така да неколку пати се случува од страна да упатиме топка непрецизна или кон играч кој одма ја губи, од проста причина што нема други опции. Не би замерил многу за тоа, освен за некои апла непрецизни шут-пасови како на Ристовски, за џабе продадени топки.

И неколку пати се жалите од Трајковски, се е тоа супер, ама кога посочувате дека треба не е добар, тогаш посочете и кој треба да игра кој е подобар. Единствен е моментално во тимот кој има ваков шут и може од ваква дистанца да даде гол, Барди очигледно не е во ритам. Патиме од тоа што немање доволно шанси и баш од немање играчи кои знаат вака да ја шутнат, за додавања на 30-40 метри од гол имаме играчи. Така да не би замерувал за двете стативи и не мислам дека не требаше да шутне во тие ситуации, единствена замерка е на крајот со Украина исфорсираниот шут од што го понесе еуфорија, ама се друго било на место. Имајте на ум дека и да подаде треба да е супер прецизен пас и шут на прва, дека ако се прими холанѓаниве ко крлежи се лепат и одма се губи топката, а немаме Мбапе во репрезентација.

Не се замарајте со личности на трибини, коментатори, уживајте во добрата игра. Супер издание е ова денес, настрана тоа што судијата не сјеба за сите пари.

A

Ali Pasha

Гостин
Одлично прво полувреме! Искрено не очекував вака рамноправно да играме. Како ли само беше доминантна Холандија против Украина, па и Австрија, многу добро ги блокиравме во средина. Да се надеваме дека нема да не „пушти урдата“ (албанска изрека за слаба исхрана :D ) во второто полувреме, и да им парираме достојно.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Во некој алтернативен Универзум, судијата свири фаул врз Пандев и Барди закуцава од слободниот.
Da beshe Ronaldo namesto Pandev ke beshe sloboden udar i ofsajd nemashe da bide pred toa /golot na Makedonija.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.817
Поени од реакции
11.883
Ова е таа игра што се бараше, сега се гледа дека со Австрија и Украина игравме послабо поради почетничка трема, а не дека беа нешто поквалитетни Австријците и Украинците. Јас сум задоволен од првенствово севкупно сепак прво учество на некое големо натпреварување ни е и сосема нормално е што ги игравме во грч првите натпревари. Изгубивме на почетничка трема, а во некои ситуации и немавме среќа, но има оваа репрезентација потенцијал. Треба да се задржи позитивниот дух, па здравје да ги гледаме и во Катар.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.896
Поени од реакции
23.502
И неколку пати се жалите од Трајковски, се е тоа супер, ама кога посочувате дека треба не е добар, тогаш посочете и кој треба да игра кој е подобар.
Чурлинов, Ристовски, Миовски...
Може не се подобри, но ете имаат повеќе шанси во иднина да успеат.
Овој освен што шутира од далеку, друго ништо не прави. Преспор е за таа позиција која ја игра.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Мизерија, се радував на ВАР, затоа што мислев ќе не спаси од лоши судски одлуки. Барем да ја погледнеше снимката.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.024
Поени од реакции
9.888
E ova e taa igra što ja baravme od početok. Ne možeš posle vakva igra da im sereš i pokraj toa što gubat. Za sudijana nema komentar, abe instiktivno ke ti doe da svirneš tuka ti ebam kopitoto smrdeno. Samo neka produžat vaka našive, daj bože da izvadime pozitiven rezultat.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.294
Поени од реакции
5.581
Ах Мрме, Мрме, да игравме у оваа формација и против Австрија :/

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom