Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Имало толкав процент, само затоа што се криеле, не биле регистрирани никако
А ти тогаш од каде излезе со ова тврдење... Од каде го извади % на педери во тогашната популација?

@ПрофаундлиСтупид сериозно, според тебе, машко ако онади друго машко, а не дозволува да му влезе, се смета за педер или ????

Член од
3 февруари 2014
Мислења
99
Поени од реакции
196
А ти тогаш од каде излезе со ова тврдење... Од каде го извади % на педери во тогашната популација?

@ПрофаундлиСтупид сериозно, според тебе, машко ако онади друго машко, а не дозволува да му влезе, се смета за педер или ????
И гејовите се делат на Активни гејови ( што само онадат ), на пасивни(Што само сакаат да ги онадат), и оние со двојна улога(да онадат и да бидат онадени).

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932

Не знам Бафрич, тоа по затвори го има и можда е потреба само за дупка.... али не можам со сигурност да зборам... моето искуство е само со лезбејки... лез би де....

Љ.

Reptilian

веган хејтер
Член од
15 мај 2021
Мислења
130
Поени од реакции
211

Хомосексуалност по дефиниција претставува само привлечност кон истиот пол.

homosexuality
/ˌhɒmə(ʊ)ˌsɛkʃʊəˈalɪti,ˌhəʊmə(ʊ)ˌsɛkʃʊˈalɪti/

noun
  1. the quality or characteristic of being sexually attracted solely to people of one's own sex.

Според ова индивидуално е дали гејот само ќе ебе, само ќе го ебат или и двете

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Не е педер, ама гнаса е.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Сите се зазљубени у тебе :love:
Јас не сум. Слабо сум ја читал.
Никад више у животу брате....постои и веројатност и да се попедерчам, налет и ќебапи и меса.
Џабе ти е. Кај тебе ти се тригернал генот веќе, самскарата се пробудила и за кратко ке се претвори во желба за искуство. Ама не се секирај. И така се ова е илузија, тоа само Бог сонува и решил и преку тебе едно геј сонче да изсонува.
... нејчр врсес пореметување у нрчр..
:pos:
Абе сине, не ми е јасно како можат другите да не те засакат? Ја толко многу те засакаах шо се подзамислувам да не ми се тригерне генот кој го дебатираме, ама ми текнува по примерот на Боди дека кај вегетарјанците он се тригернува преку кепабчиња, така да во истиот момент престанувам да се секирам пошто јок кебапчиња.
Туку сине ај да ти дадам мисловен линк како да го решеш овоа прашање.
Туку мораме да ја земеме у обзир реинкарацијата. Во разните животи некогаш ре раѓаме како машко, некогаш како женско. Така да кога во некој живот една жена не била доволно задоволена од сексуално, т.е не и се испуниле сите секшуал фантазии, а Бог решил со следниот живот да ја и даде машко тело да живее како маж. И сега тај ентитет се раѓа како маж ама во каузалното тело има самскари (латетни неисполнети желби) а самскарите функционираат како семе, тоа проклијува и се развива како желба. И потребен е само мал тригер за човек да ја освесте таа желба.
У краткоме тако то иде...
...Фактички ја го решив веќе прашањето. Можеш да ми се заблагодариш со некое од твоите фини пивца.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Јас ништо не извадив, ти зборуваш за проценти на хомосексуална популација низ историјата.
Со оглед на тоа што имало периоди кога се криеле и од власта, не можеш никако да знаеш дали твојот процент е точен дека биле помалку отколку што се денес. Толку :D

Reptilian

веган хејтер
Член од
15 мај 2021
Мислења
130
Поени од реакции
211

Џабе ти е. Кај тебе ти се тригернал генот веќе, самскарата се пробудила и за кратко ке се претвори во желба за искуство. Ама не се секирај. И така се ова е илузија, тоа само Бог сонува и решил и преку тебе едно геј сонче да изсонува.

Абе сине, не ми е јасно како можат другите да не те засакат? Ја толко многу те засакаах шо се подзамислувам да не ми се тригерне генот кој го дебатираме, ама ми текнува по примерот на Боди дека кај вегетарјанците он се тригернува преку кепабчиња, така да во истиот момент престанувам да се секирам пошто јок кебапчиња.
Туку мораме да ја земеме у обзир реинкарацијата. Во разните животи некогаш ре раѓаме како машко, некогаш како женско. Така да кога во некој живот една жена не била доволно задоволена од сексуално, т.е не и се испуниле сите секшуал фантазии, а Бог решил со следниот живот да ја и даде машко тело да живее како маж. И сега тај ентитет се раѓа како маж ама во каузалното тело има самскари (латетни неисполнети желби) а самскарите функционираат како семе, тоа проклијува и се развива како желба. И потребен е само мал тригер за човек да ја освесте таа желба.
...Фактички ја го решив веќе прашањето. Можеш да ми се заблагодариш со некое од твоите фини пивца.
Значи ова му доаѓа како во Филмов

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932

Јас ги сакам сите.. дури и @Ron Burgundy ...

Туку додека се замараме сите со хомосексуалност, шо прајме со стрејт мажите кои се ... педерчиња?

Љубофффффф

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Значи ова му доаѓа како во Филмов
Несум го гледал, ама по трејлеро ќе му доџе како Демијан од The Omen
Тако ке му доџе, воа е тригер од друга врста самскари.

Јас ги сакам сите.. дури и @Ron Burgundy ...
Туку додека се замараме сите со хомосексуалност, шо прајме со стрејт мажите кои се ... педерчиња?
Љубофффффф
Па готово, решихме го веќе хомото. А за стрејт педерчињата Боди ќе треба да го прашаме, пошо
он време беше волен да го мушне у се шо е на две нози а има дупка. Башка сеа и самскарата шо му е тригерната од кебачињата. Да почекаме малце да видеме шо ќе биде.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Значи и инцестот може со оваа дефиниција да се оправда! Интересно. :)
Каде спомнав инцест? Одиш од една крајност во друга :facepalm:

Инцестот најчесто настанува заради злоупотреба на деца од страна на монструозните родители. Кажи ми кој друг зрел и свесен човек влегува во сексуални односи со роднини?

Јасно е тоа дека луѓето што сакаат може да прават, се додека се согласни.
Збориме од аспект на природните закони. Тие закони не ги интересира нашата согласност. Ако ги прекршуваме, си има негативни последици.

Пример дека согласноста нема значение: дете растено од ненормални родители, од мало го злостуваат и за него тоа е нормална работа (бидејќи ништо друго не знае, не знае дека не треба така). Педофил доаѓа до него, дете се согласува со него и што сега... Демек тоа е океј. Или во Авганистан, имаат ретардирана традиција машките деца да ги облекуваат како женски, да им танцуваат и после сексуален однос. Детето е согласно, ама не е океј.

Јас моите деца ако ги учам дека педерлукот е лошо за нив, дали тоа ме прави зол човек ???
Ако ги учам да мразат педери и да ги малтретираат тоа е друга приказна. Ама секој нормален ќе се потруди да им објасни дека однос меѓу маж и жена е нормалното и природното. Маж со маж, жена со жена, тоа не е природно, ние може оправдувања 101 ама тоа не менува дека некаде во развојот се случила некоја грешка.
Ама пак се навраќаме на истите разговори. Ти може колку сакаш да го учиш и воспитуваш детето дека "педерлукот" е лош, ама кога ќе порасне самото ќе перцепира, размислува, чувствува. А тоа што ти ќе го учиш така може само контрапродуктивно да биде....и така ќе порасне, ќе си најде жена, ќе се ожени и ќе си формира семејство ама чувствата кон истиот пол никогаш нема да избледат. Битно за пред другите ќе живее нормален живот, нели? И ќе се шврља на страна. И што тогаш? Дали тој брак ќе биде здрав и функционален? Дали тоа ќе биде среќно семејство? Дали децата ќе бидат среќни? Ако ти сакаш твоето дете да живее таков живот океј.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Каде спомнав инцест? Одиш од една крајност во друга :facepalm:

Инцестот најчесто настанува заради злоупотреба на деца од страна на монструозните родители. Кажи ми кој друг зрел и свесен човек влегува во сексуални односи со роднини?
Читај си ја дефиницијата! Што за тебе е океј? Сѐ доброволно и свесно што се случува меѓу двајца возрасни!

Зошто мора да е злоупотреба на деца? Можат ли да бидат први братучеди?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Читај си ја дефиницијата! Што за тебе е океј? Сѐ доброволно и свесно што се случува меѓу двајца возрасни!

Зошто мора да е злоупотреба на деца? Можат ли да бидат први братучеди?
Ти би бил со прва братучеда?

Дали свесен и зрел човек би имал секс со прва братучеда? Јас знаеш каков лепотан прв братучед имам, па никогаш не сум била сексуално привлечена од него. Само длабоко изопачена особа може да помисли на такво нешто.

Боже Дамблдор, не мислев дека вакви изопачени работи ќе ти паднат на памет само заради мојата дефиниција. Се убаво си пишува, не ми го мисинтерпретирај напишаното.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.119
Поени од реакции
9.522

Дали свесен и зрел човек би имал секс со прва братучеда? Јас знаеш каков лепотан прв братучед имам, па никогаш не сум била сексуално привлечена од него. Само длабоко изопачена особа може да помисли на такво нешто.

Боже Дамблдор, не мислев дека вакви изопачени работи ќе ти паднат на памет само заради мојата дефиниција. Се убаво си пишува, не ми го мисинтерпретирај напишаното.
Гума струја разделува не па братучеди :D (мала шега)

Не сите култури гледаат исто на брак и секс меѓу братучеди.
Sek Kathiresan MD on Twitter: "Map of consanguinity rates around world.  Highest in world = Pakistan. We collaborated with D. Saleheen and J. Danish  from PROMIS study 4/… https://t.co/DmV7nbfNgg"818 × 576

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997

Не, ама не би бил ни со маж.

Читај ја историјата. Сината крв е испреплетена со меѓусебни бракови.

Твојата дефиниција е подложна на толкување, а во овој случај, во мојот пример, се исполнети сите три елементи од твојата дефиниција. Види овој што ми направи! Таман сакав да го искористам примерот со Исламот. Истиот, во Куранот, е забранет, а инцестот е многу честа појава во поедини општества.

Мислам дека нема да се сложиме на оваа тема. Да прогласиме пат позиција, може? :smirce:

Kajgana Shop

На врв Bottom