Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Педофилијата, некрофилијата, зоофилијата се болести, сексуалната ориентација, не е!
Е зашто првите се болести, а ова сексуална ориентација не било... Штом не е болест да одберам да бидам педер, тогаш не гледам проблем и кај тие што одбрале друг сексуален објект.

Треба да си ги контролираме нагоните, да имаме самоконтрола, а не да бараме оправдувања за тоа што се однесуваме како робови на своите нагони.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Е зашто првите се болести, а ова сексуална ориентација не било... Штом не е болест да одберам да бидам педер, тогаш не гледам проблем и кај тие што одбрале друг сексуален објект.

Треба да си ги контролираме нагоните, да имаме самоконтрола, а не да бараме оправдувања за тоа што се однесуваме како робови на своите нагони.
Човекот не е објект, туку субјект.

Последната реченица е одговор на твоето прашање.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Човекот не е објект, туку субјект.

Последната реченица е одговор на твоето прашање.
Епа по последната реченица треба човекот да го води животот, за биде во склад со природните закони. Не може да оправдуваме некои работи колку и да сакаме да изгледаме цивилизирани или солидарни.
Или и педофилија и зоофилија не се болести, туку лична сексуална ориентација или и педерлукот е болест, двојни аршини освен за лична сатисфакицја, не функционираат. Дамблодор убаво има напишано на темата и кога ќе ги ставите природните закони пред се друго, тогаш ќе немате разни разни либерални оправдувања. Човекот според природниот закон функционира во пар, акција+реакција= резултат. Кога нема да го почитуваме тој закон, тогаш има дисбаланс.

Субјект,објект, се е тоа релативно. И камен/дрво вибрира, има фреквенција, поседува друг вид на свест.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.680
Поени од реакции
16.885

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ако нешто не го сметаш за проблем, не го ни третираш како проблем...тука е целата заебанција. А со тоа ги намалуваш шансите да се изнајде решение некогаш, доколку сега нема.
Еве нека не биде наречено болест, нека биде наречено проблем....задоволни?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.505
Поени од реакции
11.454
Епа по последната реченица треба човекот да го води животот, за биде во склад со природните закони. Не може да оправдуваме некои работи колку и да сакаме да изгледаме цивилизирани или солидарни.
Или и педофилија и зоофилија не се болести, туку лична сексуална ориентација или и педерлукот е болест, двојни аршини освен за лична сатисфакицја, не функционираат. Дамблодор убаво има напишано на темата и кога ќе ги ставите природните закони пред се друго, тогаш ќе немате разни разни либерални оправдувања. Човекот според природниот закон функционира во пар, акција+реакција= резултат. Кога нема да го почитуваме тој закон, тогаш има дисбаланс.

Субјект,објект, се е тоа релативно. И камен/дрво вибрира, има фреквенција, поседува друг вид на свест.
Ама не може да биде исто педофилија, зоофилија и некрофилија со хомосексуалност. Се она што доброволно и свесно се случува меѓу двајца возрасни луѓе е океј!

Кога е во прашање сексуалниот живот на човекот субјект/објект воопшто не е релативно. Се знае како треба да го третираш партнерот, освен ако не станува збор за некој фетишизам.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Ама не може да биде исто педофилија, зоофилија и некрофилија со хомосексуалност. Се она што доброволно и свесно се случува меѓу двајца возрасни луѓе е океј!

Кога е во прашање сексуалниот живот на човекот субјект/објект воопшто не е релативно. Се знае како треба да го третираш партнерот, освен ако не станува збор за некој фетишизам.
Јасно е тоа дека луѓето што сакаат може да прават, се додека се согласни.
Збориме од аспект на природните закони. Тие закони не ги интересира нашата согласност. Ако ги прекршуваме, си има негативни последици.

Пример дека согласноста нема значение: дете растено од ненормални родители, од мало го злостуваат и за него тоа е нормална работа (бидејќи ништо друго не знае, не знае дека не треба така). Педофил доаѓа до него, дете се согласува со него и што сега... Демек тоа е океј. Или во Авганистан, имаат ретардирана традиција машките деца да ги облекуваат како женски, да им танцуваат и после сексуален однос. Детето е согласно, ама не е океј.

Јас моите деца ако ги учам дека педерлукот е лошо за нив, дали тоа ме прави зол човек ???
Ако ги учам да мразат педери и да ги малтретираат тоа е друга приказна. Ама секој нормален ќе се потруди да им објасни дека однос меѓу маж и жена е нормалното и природното. Маж со маж, жена со жена, тоа не е природно, ние може оправдувања 101 ама тоа не менува дека некаде во развојот се случила некоја грешка.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Збориме од аспект на природните закони. Тие закони не ги интересира нашата согласност. Ако ги прекршуваме, си има негативни последици.

Пример дека согласноста нема значение: дете растено од ненормални родители, од мало го злостуваат и за него тоа е нормална работа (бидејќи ништо друго не знае, не знае дека не треба така). Педофил доаѓа до него, дете се согласува со него и што сега... Демек тоа е океј. Или во Авганистан, имаат ретардирана традиција машките деца да ги облекуваат како женски, да им танцуваат и после сексуален однос. Детето е согласно, ама не е океј.

Јас моите деца ако ги учам дека педерлукот е лошо за нив, дали тоа ме прави зол човек ???
Ако ги учам да мразат педери и да ги малтретираат тоа е друга приказна. Ама секој нормален ќе се потруди да им објасни дека однос меѓу маж и жена е нормалното и природното. Маж со маж, жена со жена, тоа не е природно, ние може оправдувања 101 ама тоа не менува дека некаде во развојот се случила некоја грешка.
Ај буразерче и се филмаш. Кое е тоа дете бе шо ке се согласе да го допира постар човек?
Убаво ти кажаа. Ти стварно мешаш баби и жаби. Тргни настрана сите настраности како педофилија
и борците за ѓеј права како да се од друга планета. Поентата која некои членови ја кажуваат е дека
привлечноста меѓу исти пол е природна и се случувала од секогаш.
Ако не била природна немало да ни да ги чеша луѓето.
Треба да се разграниче една две ствари. Едно е неможам да замислам и да прифанам како може двајца мажи да се сексаат и да се лапаат, а сосем е друго дали е тоа природно.
Шупакот не бил ерогена зона. Да немаше , немаше ни педерлакло да постое.
Сигурно не ги програмирале со хипноза. Тоа шо некоја жена не осеќа или одбива да прифане дека шупако е ероѓена зона е сасвим друга ствар. А реалноста е друга.
Иначе јас како машко одвратно ми е да гледам ѓеј порниќи, не ме пале. Затоа ме пале лебички да гледам. Така е со жените за ѓејови да гледат чак пут.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063

Природно? Што е тоа? Облека? Интернет? Кајгана? Јадење печено? Стан од бетон?

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.626
Поени од реакции
9.816
дете растено од ненормални родители, од мало го злостуваат и за него тоа е нормална работа (бидејќи ништо друго не знае, не знае дека не треба така). Педофил доаѓа до него, дете се согласува со него и што сега...
Знаеш дека дете што е растено и во нормална средина со нормални родители и има нормално детство злоставувањето не го перцепира како нешто лошо во некои случаеви? Не мора да значи, лоша теза ми било тоа од секогаш, дека луѓе растени во нездрава средина мора по дифолт да израснат во ненормални луѓе, злоставувањето да им биде во ред, да станат сериски убијци, манијаци или се темпирани бомби. Не е точно.
Се зависи од многу фактори. Која е личноста која злоставува, како детето ја доживува таа личност, која врска ја имаат меѓу себе и мноооооогу други работи.....

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
некаде во развојот се случила некоја грешка.
Грешка е твоето постоење на форумов.
Знаеш дека дете што е растено и во нормална средина со нормални родители и има нормално детство злоставувањето не го перцепира како нешто лошо во некои случаеви? Не мора да значи, лоша теза ми било тоа од секогаш, дека луѓе растени во нездрава средина мора по дифолт да израснат во ненормални луѓе, злоставувањето да им биде во ред, да станат сериски убијци, манијаци или се темпирани бомби. Не е точно.
Се зависи од многу фактори. Која е личноста која злоставува, како детето ја доживува таа личност, која врска ја имаат меѓу себе и мноооооогу други работи.....
Ах ти си реалните примери од твојата пракса.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Точно така, но затоа ние како родители, имаме обврска да ги насочиме, да ги научиме на одредени морални вредности и правила. Тоа што некои не сакаат да се замараат и ќе остават на дете со ку*е да одлучи дали ќе се однесува како женско, тоа не ми смета, ама не е природно.

Грешка е твоето постоење на форумов.
Ти бе ако имаш нешто да дополниш на темава, слободно, ако не, продолжи да замараш членови по пп. Либерален торко.

Kajgana Shop

На врв Bottom