Македонска фудбалска репрезентација

Член од
19 август 2010
Мислења
4.106
Поени од реакции
10.142
Ту бе ти ебам среќата. И тоа не чуствува никакви симптоми ништо, ама го има говното во организам. Дај да се надеваме следниот тест да биде негативен, без Барди не е исто.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Другар кога ти ги читам коментарите имам чувство како да читам некои статии преведени преку google translate.
1622752171102.png
Еее, внучко, внучко :anco:... од кога го имам ја блокирано гугл транслејтот.

Член од
1 април 2018
Мислења
2.122
Поени од реакции
4.125
Дај бе нека му прават по неколку тестови, еден сигурно ќе биде негативен, не е можно да сме олкави малери. Мене при сите можни симптоми ми извадија негативен тест, а подоцна имав антитела, него по 10 дена без симптоми го вадат позитивен.

Ф

Флеш

Гостин
Другар кога ти ги читам коментарите имам чувство како да читам некои статии преведени преку google translate.
Тука признавам оти 80 посто ми се пишувани преку мобилен у момент и ауто корект има удел и ми сецка ....Свесен сум дека има грешки и досаден сум дури и со трите тачки .... Коа допишувам ...Извинете,важно не сакам да ве навредам и слично....

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.910
Поени од реакции
2.946
Kade ke ima prenos od natprevarot protiv Kazakhstan?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Ама другар, јас тебе не можам да те сфатам малце.
Ако не се лажам ти беше тој што плука против Албанците што играат за Македонија, ти збореше како треба само Македонци да играат за Македонска репрезентација, само Германци за германска итн.

Како бе сега ги браниш коа ќе потпишат за Италија, Шведска, Австралија итн?

Како сеа доаѓаме до тоа дека ФФМ треба на некој да му го лиже гзот за да прифати да игра за Македонска Репрезентација?

Таленти биле вакви биле такви биле... Ќе видиме колку се таленти, времето ќе покаже. Само да не искочи после само на пријателска или да грее клупа во квалификации па кариерата да си ја помине играјки за сериа б екипи.

Играњето за репрезентација треба да биде ЧЕСТ.
Ако на некој од италија, шведска или австралија не му е МЕРАК да го носи Македонскиот Дрес тогаш нека не го носи. Нема зашто ние да молиме некој да игра за Репрезентација.
Во клуб се игра за пари, во репрезентација се игра за МЕРАК!
Е сеа ако на некој му е повеќе МЕРАК да игра за Италија, Шведска или Австралија наместо за МАКЕДОНИЈА тоа кажува многу за него како човек и македонец.

Кулушевски на пример ќе беше ПРВ избор во Македонија. Он не одјеба и си ја одбра Шведска. И батали ти тоа подобра репрезентација и слично, типот веќе имаше ДОБАР КЛУБ договорено и кариерата уопште немаше да му биде допрена па макар одлучил да игра и за Занзибар. А ДАЛЕКУ е Шведска од освојување билокаков трофеј, буквално 1 класа подобра репрезентација од нашата.
Најди какви сакаш оправдувања, играч што игра веќе у Серија А и е пред договор со Јувентус за која репрезентација и да игра пак ќе напраи кариера ако стварно го бива.

Мислам дека после муабетиве периодов немаш веќе право да збориш за Албанци, Турци, Роми или било кој други националности во Македонската репрезентација.
Адеми, Барди, Џани, Елмас итн. срце оставаат на терен. Нешто што Кулушевски и останатите спомнати тука ќе го прават за други репрезентации, Кулушевски на ЕП годинава а другите ваљда здравје ако НЕКОГАШ ги викнат и земат за некој турнир. :D
taka izleguva zatoa sto muabetov se izvrte od pocetokot pa sega si birate segmenti od toa sto sum kazal i se vadat od kontekst.

jas rekov deka nekam malcinstva pogotvo ne ramkovni pa i vo volkav broj i deka mi smetaat izmisleni drzavjani vo repkata. nikade ne rekov deka nemale pravo dzani, bardi i red drugi da igraat. rekov ne gi sakam, vo golema mera nivnata kauza ne se identifikuva so mkd pa ni nie so niv, negledam zasto radi 15 min uspeh toa da se smeni. rekov i deka koga nekoj veke napustil i steknal pravo od niv da igra za vtora, toest treta drzava treba da se preskokni primer ibraimi koj fudbalski se razvil vo slovenija i e poveke nivni nego nas a korenite mu se sponski i u slobodno vreme leta orli. takvi reprezentativci uglavno ne sakam, ima isklucoci, ednostavno imas igraci masini sto igraat dobro nezavisno kako dres nosat, ne se stedat, ademi e takov, ali site ne se takvi i uglamvno igraat kolku da napravat transfer i ne im e bitna repkata. sme imale i takvi niz selekciite koj iako rodeni i rasteni vo mkd na kraj ja birale alb.

ne gi branam dijasporcite naprotiv jas sum jasen ako nekat ne moraat i sum protiv da se trca i gubi vreme so niv. protiv sum i da im se ugoduva na odredeni faci seedno dali pandev, rabotnicki ili sejdani.

ako veke se trca a ocigledno se trca togas treba da se dogovorat inace koja e poentata? nema poentata da igraat u mladinska i da drzat mesto na nekoj lokalen talent duri mislam i steta se pravi so toa, im stavame doznanie na drugite repki deka sakame igrac pa nekoj se branat i prakaat povik iako ne smetaat na igracot seriozno ili smetaat na nego podocna. 100 pati podobro e nekoj ko sekulov da se kontaktirase na 22-23 ako seuste ne zaigral za italija zasto togas veke i ke saka da se proba internacionalno i valjda sozreal i sfatil deka so mkd moze odma a so ita prasanje dali nekogas. vaka uste sega go trganaa od nas.

cel toj proces e smesen i ispaga deka ne znaeme sto sakame. gi brkame i molime ne samo niv nego i roditelite, gi setame, slikame im se klanjame i na kraj nisto. imame nerealni ocekuvanja,deka nekoj porado bi igral za zemja so koja ima poslaba povrzanost nego za rodnata zemja ili zemjata vo koja rastel. ako veke trcame po niv togas redno e da se dogovorime toa deka trebalo da e privegija igranje i deka nema dogovarenje e veke pogazeno vo toj slucaj, slavkovski uste na mesecinata so ne go kacivme sto se ne se napravi.

.

Kajgana Shop

На врв Bottom